Uporabno
4063 ogledov

Ne izgubljajte denarja po nepotrebnem

zavaGO zavaGO
Izbira nove zavarovalnice in zavarovalnega paketa je lahko izredno stresna. Odpiramo nešteto spletnih strani, na njih iščemo aktualne podatke, cele dneve delamo izračune, si zneske beležimo v tabelice in preračunavamo, kje bo naš denar najbolje porabljen. Kaj pa, če bi končno lahko za to preprosto uporabili en portal, ki bi vse to storil namesto nas?

Digitalizacija, ki na vseh področjih poteka že nekaj let, se je zaradi epidemije v zadnjih mesecih še povečala. Temu trendu seveda sledijo tudi zavarovalnice, ki sedaj svojim potencialnim in obstoječim strankam omogočajo, da zavarovanje sklenejo na daljavo, prek spleta.

A kaj nam to pomaga, ko se odločamo, kje zavarovanje skleniti in kateri paket je za nas najbolj ugoden? Ure in ure raziskovanja nam lahko dajo občutek, da sedaj res razumemo, kako določeni paketi delujejo, a to še ne pomeni, da bomo na koncu sprejeli optimalno zavarovanje za naše potrebe.

Skoraj nemogoče je, da bi nevešči laiki, kar nas večina potrošnikov žal je, dejansko ustrezno primerjali in se odločili za najprimernejšo zavarovalno ponudbo. - David Fister, ustanovitelj portala zavaGO

Vse zavarovalnice na enem mestu

zavaGO | Avtor: zavaGO zavaGO

ZavaGO je prvi spletni portal v Sloveniji, ki svojim uporabnikom omogoča primerjavo različnih zavarovanj zavarovalnic v Sloveniji. V tujini je praksa, ki uporabnikom omogoča tovrstno primerjavo že nekaj časa nekaj običajnega, pri nas pa se je tega lotila šele Finančna hiša, eno najuspešnejših slovenskih podjetij, s svojim portalom zavaGO.

Na portalu zavaGO lahko uporabniki hitro, preprosto in pregledno primerjamo različna zavarovanja, nato pa izbranega preko portala tudi sklenemo. Tako lahko le z nekaj kliki najdemo najboljšo ponudbo za nas ter zavarovanje hitro sklenemo prek spleta.

Z uporabo so prihranili kar 170€ letno

Družina Premužič iz Novega Mesta se je odločila, da bo prek portala zavaGO pregledala in primerjala svoja zavarovanja. Štiričlanska družina je primerjala dopolnilno, nezgodno in otroško nezgodno zavarovanje ter turistično zavarovanje za izlete v tujino.

zavaGO | Avtor: zavaGO zavaGO

Ugotovili so, da starša za dopolnilno zavarovanje letno plačujeta 12,60€ več, kot bi pri cenejšemu ponudniku, zato sta ga prek portala zavaGO hitro zamenjala. Poleg tega sta od zavaGO prejela10€ na TRR ter tako letno prihranila 22,60€. Ob pregledovanju ponudb sta tudi ugotovila, da še nista nezgodno zavarovana, zato sta prek portala sklenila še to zavarovanja. Pri tem sta izračunala, da bi ju nezgodno zavarovanju pri njunem zavarovalnem agentu prišlo kar 39,28€ letno več.

Otroško zavarovanje sta starša, kot še marsikdo drug, sklepala kar preko reklamnih brošur, ki jih otroci dobijo v šoli. Na podlagi ponudb, ki sta jih primerjala na zavaGO, sta se odločila za drugo zavarovanje ter prihranila 12€ letno še za njuno zavarovanje.

zavaGO | Avtor: zavaGO zavaGO

Največji prihranek pa so preračunali pri turističnih zavarovanjih za tujino. Družina gre namreč v tujino 3x letno, enkrat na tedensko smučanje, poleti za 2 tedna na morje, enkrat pa še za 10 dni na potovanje. Seveda vemo, da evropska kartica ni dovolj, ter da pri potovanju potrebujemo dodatno zavarovanje. Družina je ugotovila, da je najceneje, če turistično zavarovanje sklenejo pred vsakim potovanje, saj je ceneje, kot letno.

Cene med turističnimi zavarovanji se med najdražjimi in najbolj ugodnimi razlikujejo za kar 33,14€, kar je pri treh potovanjih letno že 99,42€.

Preprosto, transparentno, hitro

Zakaj bi plačevali za paket, ki vam ne ustreza? Zakaj bi le zato, ker je tako lažje, ostajali pri istem zavarovalnem agentu celo življenje in posledično morda tudi vi vsako leto plačali 170€ preveč? Za uporabo portala zavaGO ni izgovorov. Na njem boste lahko hitro, preprosto, predvsem pa transparentno prišči do informacij, ki jih potrebujete. Nato pa se boste lahko s temi informacijami odločili za najboljša zavarovanje zase in jih prek portala tudi hitro in preprosto sklenili.