Uporabno
6079 ogledov

Nikoli več vložkov ali tamponov? Je to sploh mogoče?

Modi bodi Modibodi
Seveda!

Pralno perilo

Pralno perilo predstavlja najudobnejše trajnostne izdelke, ki jih po uporabi ne zavržemo. Menstrualne skodelice so bile doslej edini trajnostni izdelek za menstruacijo, a marsikateremu dekletu ali ženski niso ustrezale. Revolucionarni izum so menstrualne hlačke, ki so udobnejše in omogočajo širši nabor uporabe. Ne le za menstruacijo, uporabijo jo lahko tudi pri čišči, izcedkih, inkontinenci ali le pri močnem potenju. Udobje je enako, zaščita pa popolna.  

Modibodi je avstralska blagovna znamka pralnega perila, ki prvo desetletje zaključuje kot ena vodilnih znamk na svetu z več kot dvema milijonoma zadovoljnih uporabnic. Nastal je zaradi inkontinence, sedaj pa je specializiran za izdelavo »leak-proof« oziroma nepropustnega spodnjega perila, ki diha in te ščiti pred vsemi telesnimi tekočinami. Zate, tvojo najstnico in mamo.

Prijazno okolju in ljudem

Pralno perilo Modibodi se ne zadovolji s kompromisi. Zahtevamo najvišjo kakovost, zaščito, varnost in udobje. Zato so hlačke razvili največji strokovnjaki, ki so jih preverili v laboratorijih.

Zagotavlja:

  • antimikrobno in antibakterijsko delovanje;
  • uporabo sestavin, ki niso škodljive;
  • ohranjenost pH in bakterijske flore v nožnici ter na koži;
  • zagotovljeno kakovost do več kot 50 pranj.  

Veš, da se ob uporabi tamponov lahko pojavi sindrom toksičnega šoka? Menstrualne hlačke so narejene iz merino volne, ki s svojim blagodejnim delovanjem pomirja kožo in telo med menstruacijo. Ker ne spreminjajo naravnega pH kože in ne vplivajo na zdravo floro, ohranjajo ravnovesje, ki preprečuje pojav vnetij, suhe nožnice in ostalih težav. 

Modi bodi | Avtor: Modibodi Modibodi

Kako delujejo?

Hlačke so sestavljene iz 4 tankih slojev. Tanki sloji omogočajo dobro prileganje, njihovo število pa preprečuje puščanje. Hlačke so udobne, ker se vpojni del nahaja le ob nožnici in v okolici, torej tam, kjer ga res potrebuješ. Merino volna, vpojni del, nepropustni sloj ter zunanji del hlačk so štirje sloji, ki hlačkam nudijo zanesljivost, vpojnost in udobnost. Patentirani vpojni del meri le 3 mm, zato hlačke niso videti nič drugače kot običajne spodnje hlačke.

Kaj pa higiena? Hlačke so preverjeno neprepustne, brez vonja. Zdržijo vsaj 50 pranj, ob pravilni uporabi pa lahko tudi dlje. Z nekaj pari hlačk ti naslednjih pet let ni treba razmišljati o zaščiti, ker bodo hlačke vedno na voljo, prav takšne kakor zadnjikrat. Nič hoje po trgovinah, nič iskanja določene znamke vložkov, nič skrbi in hitenja.

Modi bodi | Avtor: Modibodi Modibodi

Najljubši model    

Naš najbolj prodajani model je klasični bikini, ga pri vrhu dopolni ozka elastika. Ta je ravno prav raztegljiva, da se lepo prilagodi telesu in ne zareže v trebuh. Na voljo ga imamo v kar treh vpojnostih (blaga – zmerna, srednja, nočna in maxi).

Modi bodi | Avtor: Modibodi Modibodi

Kje je razlika med vpojnostmi in kako izbereš pravo?

Hlačke niso vpojne po celotni površini, ampak le pri vpojnem delu, ki je ultra tanek – 3mm. Ta je pri različnih vpojnostih različno dolg. Ponujamo 7 različnih vpojnosti, 4 pa so glavne. Blaga, zmerna, močna in maxi. Blaga vpojnost pokrije del pri mednožju, zmerna je 3 cm daljša, močna vpojnost ima vpojni del do zadnje elastike. Maxi vpojnost je nekoliko drugačna, saj vpojni del pri njej sega od sprednje do zadnje elastike, poleg tega pa je pri mednožju še dodaten vpojni sloj.  

Kako izbereš pravo vpojnost zase? Glede na moč svoje menstruacije, seveda. Za prvi nakup ti svetujemo, da izbereš dva para hlačk v dveh vpojnostih. V kolikor imaš blago menstruacijo, priporočamo izbiro blage in zmerno vpojnost, v kolikor imaš močno menstruacijo pa zmerni  in močno vpojnost. V primeru izredno močne menstruacije (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov in ostalih bolezenskih stanj) ali poporodne čišče pa priporočamo izbiro močne in maksi vpojnosti. Ko v prvem ciklu preizkusiš hlačke, boš tudi sama boljše vedela katero vpojnost boš še potrebovala.

Modi bodi | Avtor: Modibodi Modibodi

Koliko parov potrebujem?

Priporočamo vsaj 5 parov hlačk. Tako boste lahko z enim pranjem tekom cikla poskrbele, da boste vse dni uživale v udobju naših hlačk. V kolikor bi želele prati hlačke le na koncu cikla pa priporočamo 8 – 10 parov. Uporabljene hlačke splaknete po hladno vodo, jih pustite na zračnem mestu (rob kopalne kadi ali tuš kabine je čisto primerno mesto) in jih operete skupaj na koncu cikla. Seveda ni nič narobe, če jih operete s ostalim perilom. Pa še namig, za hitrejše sušenje hlačke obesite z vpojnim delom navzven.

Vsak dan več zadovoljnih Slovenk

V svetu ima Modibodi že več kot 2 milijona zadovoljnih uporabnic, njihovo število pa raste vsak dan. V Sloveniji na naše hlačke prisegajo Teja Jugovic, Eva Ostrouška Kljun, Ana Kristanc Žontar, Jerca Zupan, Vita Starman, Mateja Hojnik, Tina Gaber, Maruša Bračun in ostale. Predvsem pa smo ponosni, da je med uporabnicami vsak dan več takšnih, kot si ti, ki to bereš.

Naj te pritegne preprosta uporaba, udobje, ogromna izbira modelov in vpojnosti, hkrati pa naredi nekaj za okolje in svojo denarnico. Daj priložnost menstrualnim hlačkam Modibodi in spoznaj novo dimenzijo zaščite in udobja. Ne bo ti žal!

Modi bodi | Avtor: Modibodi Modibodi

Kje jih lahko vidiš v živo?

Konec tedna se bomo udeležili sejma Narava in zdravje, ki poteka med 9. in 11. septembrom. Tam si boš lahko v živo pogledala različne modele hlačk, jih potipala in seveda, če te bodo prepričale, tudi kupila. Tam bomo na voljo tudi za vsa vaša vprašanja in dvome ;). S spodnjim kuponom si zagotovi cenejšo vstopnino.

Modi bodi | Avtor: Modibodi Modibodi