Uporabno
1130 ogledov

Z ZPS do kakovostne klimatske naprave

klima, zps iStock
Zveza potrošnikov Slovenije je danes, 6. decembra, začela novo kampanjo za izvedbo skupinskega nakupa kakovostnih klimatskih naprav.

Pri nakupu zunaj »sezone« lahko skupaj dosežemo dobro ponudbo za potrošnike, vključno z ugodno ceno – in prav to bodo poskusili doseči v okviru skupinskega nakupa ZPS. Tudi v tem skupinskem nakupu bodo v ponudbo uvrščene le tiste klimatske naprave, ki so na primerjalnem testu ZPS dosegle dovolj visoko oceno (dobro ali zelo dobro). 

To je letos že drugi skupinski nakup v organizaciji ZPS. Nedavno so zaključili skupinski nakup sušilnih strojev s toplotno črpalko, ki se je zaključil celo predčasno, saj je bila z izbranimi ponudniki pogodbeno dogovorjena količina razprodana že pred predvidenim zaključkom kampanje.

ZPS | Avtor: Zveza potrošknikov Slovenije Zveza potrošknikov Slovenije

Zaradi vedno višjih poletnih temperatur se vedno več potrošnikov odloča za nakup klimatske naprave. Kakovostna klimatska naprava poleti zagotovi prijetno temperaturo v hiši ali stanovanju ter svež, bolj čist in ravno prav vlažen zrak. Pozno jeseni, ko še ni smiselno zagnati ogrevalnega sistema, oziroma dokler zunaj temperatura ne pade pod 10 °C, pa lahko z njo prostore tudi učinkovito (d)ogrevamo, ne da bi pri tem porabili preveč električne energije. 

Želite prejeti nezavezujočo ponudbo? Prijavite se in sodelujte v skupinskem nakupu

ZPS bo v okviru skupinskega nakupa za potrošnike pripravila ponudbo klimatske naprave z ločenima zunanjo in notranjo enoto z močjo 2,5 in 3,5 kW, ki se v gospodinjstvih najpogosteje uporabljajo.

Zveza potrošnikov Slovenije | Avtor: Zveza potrošknikov Slovenije Zveza potrošknikov Slovenije

V prvi fazi na ZPS zbirajo nezavezujoče prijave zainteresiranih potrošnikov, in sicer TUKAJ. V prvi polovici februarja bodo predstavili izbranega ponudnika in modele, ki bodo na voljo v skupinskem nakupu. Takrat bodo prijavljeni potrošniki prejeli ponudbo skupinskega nakupa in se prosto odločili, ali bodo napravo kupili ali ne. Odločitev bodo morali sprejeti čim prej, saj ponudba velja do prodaje pogodbeno zagotovljenih količin oziroma najpozneje do konca marca 2023. Na ZPS poudarjajo, da je uspeh skupinskega nakupa odvisen od interesa potrošnikov in ustreznega odziva ponudnikov. Še posebej pa opozarjajo, da bo na voljo omejena količina klimatskih naprav, zato se lahko skupinski nakup naprav pri izbranih ponudnikih zaključi tudi prej!

Prijavo oddajte čim prej na tej spletni strani. Skupinski nakup poteka kot spletna kampanja, zato bo komunikacija s potrošniki, prijavljenimi v skupinski nakup, potekala predvsem prek spletne strani in po elektronski pošti. Če boste ob prijavi oddali vse zahtevane informacije, boste ob ponudbi prejeli tudi nakupno priporočilo, kako močno napravo izbrati.

Nakup naprave boste opravili neposredno pri ponudniku skupinskega nakupa (ali pri različnih ponudnikih, vendar vedno po pogojih skupinskega nakupa), s katerim bo ZPS določila pogoje – čim bolj ugodne za vas, potrošnike. Vse informacije o tem, kako opraviti nakup, boste skupaj s ponudbo izbranih kakovostnih klimatskih naprav prejeli v prvi polovici februarja na elektronski naslov, ki ga boste vpisali ob prijavi v skupinski nakup. 

Zakaj se splača sodelovati? 

Ker si bo ZPS tudi v okviru že šestega skupinskega nakupa prizadevala potrošnikom ponuditi ugoden nakup na testu ZPS dobro ocenjenih klimatskih naprav. Njihov cilj je doseči čim boljše pogoje nakupa, vključno s ceno in čim bolj kakovostno storitvijo, torej s strokovno montažo, ki je nujna za (energijsko) učinkovito delovanje klimatske naprave. Katere modele bodo ponudili in po kakšni ceni, bodo vsi potrošniki, ki se bodo prijavili za sodelovanje v skupinskem nakupu, izvedeli v nezavezujoči ponudbi v prvi polovici februarja. 

  • Prijava k sodelovanju je preprosta, nezavezujoča in brezplačna za vse potrošnike.
  • Vsem potrošnikom, ne le članom ZPS, omogočamo možnost ugodnega nakupa kakovostne in energijsko učinkovite klimatske naprave.
  • Nakup naprave vključuje strokovno namestitev (montažo) s pooblaščenimi izvajalci.
  • ZPS nudi vsem sodelujočim strokovne nasvete o izbiri v skupinskem nakupu ponujenih klimatskih naprav.

Z neodvisnimi in zaupanja vrednimi informacijami je izbira lažja

Na ZPS so za vse potrošnike, ki se odločajo za nakup klimatske naprave, pripravili koristne informacije, ki jim bodo omogočile informiran nakup in izbiro kakovostnega izdelka. Potrošniki lahko na tej povezavi brezplačno dostopajo do aktualnega testa klimatskih naprav ter številnih drugih  vsebin s koristnimi nasveti – od tega, kakšna naj bo moč klimatske naprave glede na prostor, zakaj je pomembna pravilna montaža zunanje in notranje enote, do tega, kdaj ogrevati s klimatsko napravo, kako poskrbeti za ustrezno vzdrževanje ipd. 

Kdo lahko sodeluje?

V kampanji skupinskega nakupa klimatskih naprav lahko sodelujejo vsi potrošniki, ki želijo na območju Republike Slovenije namestiti klimatsko napravo. Prijavijo se lahko vsi, tudi tisti, ki niso člani ZPS, le prijavo morajo oddati na spletni strani. Prijava jih ne zavezuje k nakupu, je pa pogoj za prejem ponudbe in za pridobitev pravice do nakupa klimatske naprave po pogojih, doseženih v okviru skupinskega nakupa.

Skupinski nakupi različnih izdelkov in storitev postajajo redna aktivnost številnih evropskih potrošniških organizacij, saj prinašajo številne prednosti in ugodnosti združenim potrošnikom, podpira pa jih tudi Evropska komisija. 

Še več koristnih informacij in nasvetov najdete TUKAJ, kjer lahko oddate tudi prijavo za sodelovanje. 

Zveza potrošnikov Slovenije | Avtor: Zveza potrošknikov Slovenije Zveza potrošknikov Slovenije


Skupinski nakup bo izveden v okviru projekta CLEAR-X. Projekt CLEAR-X je financiran iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020 (pogodba št. 101033682). Vsebina tega sporočila predstavlja izključno stališča avtorjev in je njihova izključna odgovornost. Ne odraža nujno stališč Evropske komisije in/ali Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA). Evropska komisija in agencija ne prevzemata odgovornosti za morebitno uporabo informacij.