Uporabno
60 ogledov

Nova linija Samsung za leto 2022 je zasnovana za inovativno prilagojeno izkušnjo

Samsung Samsung
Produkti iz leta 2022 ponujajo nove vrhunske tehnologije, funkcije in zasnove za novo opredeljeno izkušnjo v različnih napravah.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Družba Samsung Electronics je na virtualnem dogodku Unbox & Discover predstavila svojo linijo 2022, ki vključuje naprave Neo QLED 8K, zvočnike, dodatno opremo in trajnostne pobude. S to novo linijo želi Samsung na novo opredeliti vlogo televizorja z ustvarjanjem čudovito oblikovanih, vrhunskih zaslonov, ki ponujajo več kot le zabavo. Letošnji izdelki in funkcije dvigujejo zaslon na novo raven, saj zagotavljajo eno izmed osrednjih središč za igranje, povezovanje, delo in še veliko drugega.

"Osredotočeni smo na ustvarjanje celovite izkušnje pri vseh naših izdelkih, ki potrošnikom omogoča, da brez težav uživajo v vseh njihovih prednostih. Televizorji Neo QLED 8K 2022 so zasnovani tako, da izpolnjujejo potrebe in krepijo strast naših potrošnikov, inovacije pa so posledica uporabniških izkušenj. Neo QLED 8K ima moč, da sproži nova doživetja, saj je najpomembnejša naprava v središču doma," je dejal Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik, izvršni direktor in vodja oddelka DX (Device eXperience) družbe Samsung Electronics.

Samsung je razvil svoj portfolio za leto 2022 na podlagi vizije »Screens Everywhere, Screens for All«, pri čemer so televizorji v središču doma in vsakdanjega življenja uporabnikov. V skladu s to vizijo je Samsung ustvaril naprave, ki se brezhibno povezujejo ter zagotavljajo globoko personalizacijo in povezljivost, kar zagotavlja, da je na voljo zaslon, primeren za vsako priložnost in življenjski slog. V preteklosti so bili televizorji in zasloni povezani predvsem z dejanjem »gledanja«, vendar želi Neo QLED 8K to spremeniti z razširitvijo uporabniške izkušnje.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Neo QLED 8K: najboljše je še boljše

Televizor Neo QLED 8K 2022 je nadgrajen, da bi izkušnjo velikega zaslona dvignil na povsem novo raven. Osrednji del je Neural Quantum 8K - najnovejši procesor, ki ima 20 neodvisnih nevronskih mrež umetne inteligence, od katerih vsaka analizira značilnosti vsebine in kakovost slike za optimalno gledanje ne glede na vir.

Neural Quantum 8K procesor poganja tudi novo tehnološko inovacijo - Real Depth Enhancer. Ta skenira zaslon in poveča kontrast z ozadjem tako, da izboljša objekt, medtem ko ozadje ostane neobdelano. Deluje podobno, kot človeške oči zaznavajo slike v resničnem življenju, zato predmet na zaslonu izstopa iz ozadja.

Procesor skupaj z zmogljivimi diodami LED Quantum Mini ustvarja osvetlitev, ki je natančna in nadzorovana, tako da svetla območja ostanejo svetla, temni prostor okoli njih pa temen - to funkcijo smo poimenovali Shape Adaptive Light Control (prilagodljivo upravljanje svetlobe glede na obliko). Polna luna bo tako ostala svetla na črnem nočnem nebu.

Novi Samsung QLED 2022 prejel prvi certifikat »Pantone Validated« za zaslone na svetu, ki ga je izdal Pantone, svetovna avtoriteta za barve in ustvarjalec sistema Pantone Matching System (PMS) - kar pomeni, da modeli verodostojno reproducirajo več kot 2000 barv ter na novo dodanih 110 odtenkov kožnih tonov iz Pantonovih smernic. Poleg tega so te bleščeče barve z novim načinom EyeComfort Mode udobne za gledanje. Funkcija uporablja tehnologijo umetne inteligence za samodejno prilagajanje svetlosti in barvne temperature zaslona glede na to, kako svetel ali temen je prostor, v kombinaciji z informacijami o sončnem zahodu/vzhodu, da optimizira najbolj udobno izkušnjo gledanja.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Vrhunski zvok Dolby Atmos s pametnimi funkcijami

Za pravo doživetje potrebujejo televizorji in zasloni zmogljiv in niansiran zvok, ki ustreza bogatim barvam in ostrim podrobnostim. AI Neural Quantum 8K v realnem času analizira dogajanje na zaslonu, tako da se lahko zvok prilagodi in sledi dogajanju na zaslonu ter prilagojeno prehaja med zvočniki.

V QN900B, vodilnem modelu Neo QLED 8K, vse zvoke zagotavlja 90W 6.2.4-kanalni zvočni sistem z novimi zvočniki zgornjega kanala in Dolby Atmos s funkcijo Object Tracking Sound Pro. Ta tehnologija je bila uporabljena tudi pri prepoznavanju glasu s fuVoice Tracking Soundnkcijo, tako da zvočni učinki in glasovi resnično sledijo gibanju po zaslonu.

Samsung uvaja tudi brezžični Dolby Atmos v televizorje Neo QLED 4K in 8K - to pomeni neokrnjeno kakovost zvoka brez priklapljanja kablov HDMI. Brezžični Dolby Atmos bo uporabljen tudi v novem  Samsung Ultra Slim 2022 zvočniku, ki je zasnovan za poglobljeno zvočno izkušnjo z bolj estetsko in minimalno nastavitvijo.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Novo doživljanje zaslona

Da bi zagotovili čim bolj brezhibno izkušnjo, je linija 2022 opremljena z novimi in pametnejšimi funkcijami ter uporabniškim vmesnikom, ki televizorjem in zaslonom Samsung omogoča, da postanejo osrednja navigacija za gledanje vsebin, upravljanje naprav, igranje iger, vadbo in še veliko več.

 • Novi Smart Hub: Samsung je predstavil tudi Smart Hub, svoj novi uporabniški vmesnik, ki ga poganja Tizen. Popolnoma nov Samsung Smart Hub združuje vse vidike pametne izkušnje na enem domačem zaslonu, po katerem je enostavno krmariti. Novi zavihek razvršča funkcije, nastavitve in vsebine v tri kategorije za brezhibno uporabniško izkušnjo: Mediji, Gaming Hub in Ambient.
  • Mediji: Na zaslonu Mediji so urejene uporabnikove možnosti zabave - vključno z videom na zahtevo, pretakanjem vsebin in Samsung TV Plus1 z več kot 190 brezplačnimi kanali - in se s strojnim učenjem uči uporabnikovih preferenc ter pripravlja pametna priporočila za vse platforme in storitve.
  • Gaming Hub: Gaming Hub je nova platforma za odkrivanje pretočnih iger, ki povezuje strojno in programsko opremo ter zagotavlja celovito igralno izkušnjo. Prenosi niso potrebni, shranjevanje ni potrebno. Samsung je napovedal tudi partnerstva z vodilnimi storitvami pretakanja iger - NVIDIA GeForce NOW, Stadia™ in Utomik ter še veliko drugih, ki šele prihajajo. Tako bodo uporabniki svoje knjižnice iger prenesli v Gaming Hub. Nova platforma bo še letos na voljo na izbranih  modelih televizorjev Samsung Smart TV 2022.2
  • Ambient: Zaslon Ambient (ambientalni način) izboljša estetiko doma, najsi gre za sinhronizacijo zaslona z okoliškim dekorjem ali za drzno izjavo s privlačno umetnino.
 • Igralna izkušnja: Poleg povsem novega Gaming Hub so v liniji 2022 na voljo specifikacije in funkcije, ki so ustvarjene za vrhunsko igralno izkušnjo. Med njimi so štirje vhodi HDMI 2.13, Motion Xcelerator Turbo Pro 4K 144 Hz, Super Ultrawide GameView in Game Bar, ki omogočajo učinkovitejše in dostopnejše igranje iger za hitro in poenostavljeno izkušnjo. S temi neverjetnimi izboljšavami kakovosti slike in nastavitev bodo igre bolj realistične in vznemirljive kot kdaj koli prej. Samsung bo v bližnji prihodnosti predstavil tudi ekskluzivno linijo televizorjev za igranje iger v velikosti 109 centimetrov (43 palcev) in 127 centimetrov (50 palcev).
 • Samsung Health: Samsung Health ne ponuja le širokega izbora vadbenih in wellness tečajev, temveč tudi načine za spremljanje vašega napredka in rutine. Uporabniki lahko na televizorju preprosto spremljajo svoje fitnes potovanje in dejavnosti ter jih brez težav sinhronizirajo z drugimi napravami, kot je Galaxy Watch4 Series, in tako spremljajo napredek v realnem času na zaslonu.
 • SmartThings: Samsung SmartThings je ključni sestavni del povezane izkušnje. S storitvijo SmartThings postane zaslon osrednja navigacija za priročno upravljanje drugih domačih naprav na eni točki. Ta funkcija, ki je vključena v televizorje Samsung, izkorišča prednosti velikega zaslona in uporabnikom pomaga pri odkrivanju, pregledovanju in upravljanju naprav na enem mestu.
 • Platforma NFT: Samsung platforma NFT je novost leta 2022, ki sodeluje z vodilnim podjetjem v panogi, Nifty Gateway. Ambientalni način bo uporabnikom ponudil platformo NFT na enem mestu za raziskovanje in prikazovanje digitalne umetnosti NFT na 2022 Neo QLED in QLED, kar je nov način zbiranja in predstavljanja umetniških del4.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Trajnost v skladu z vizijo »Going Green«

Samsung vedno razmišlja o tem, kako proizvodni proces in uporaba izdelkov vplivata na zemeljsko okolje, ter išče načine, kako zmanjšati svoj odtis in zgraditi boljšo prihodnost za planet.

 • Ekološka embalaža: Samsung izboljšuje svojo ekološko ozaveščeno embalažo z 90 % manj črnila, hkrati pa med proizvodnjo odstranjuje sponke. Obe izboljšavi zmanjšujeta količino odpadkov in olajšujeta predelavo v centrih za recikliranje.
 • Daljinski upravljalnik SolarCell: Tudi daljinski upravljalnik SolarCell je bil nadgrajen za leto 2022. Je za 88 % učinkovitejši od prejšnjih modelov iz leta 2020. Zdaj so popolnoma brez baterij in jih je mogoče polniti z 2,4 GHz radiofrekvenčnim zbiranjem - črpanjem energije iz proste energije, ki jo oddajajo usmerjevalniki Wi-Fi.
 • Reciklirani materiali: Pri televizorjih, monitorjih, digitalnih označevalnih tablah in daljinskih upravljalnikih Samsung iz leta 2022 so uporabljene reciklirane smole. Predvsem pri monitorjih visoke ločljivosti se uporablja reciklirana smola iz plastike iz oceanov, pridobljene na obalnih območjih, ki bi sicer postala nevaren morski odpadek.
 • Certifikat Carbon Trust: Samsung Neo QLED 8K/4K je pridobil certifikat Carbon Trust za »zmanjšanje CO2«, ki dokazuje, da se ogljični odtis za serijo Neo QLED iz leta v leto zmanjšuje.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Personalizacija televizorja z dodatki

Vsak potrošnik ima edinstven okus in potrebe, ko gre za televizorje, zato je Samsung za svoje televizorje iz leta 2022 ustvaril nove dodatke, ki omogočajo povsem nove televizijske izkušnje.

 • Slim Fit stenski nosilec - Slim Fit Wall Mount: Za tiste, ki želijo svoj zaslon namestiti na steno, Slim Fit Wall Mount omogoča, da televizor leži ravno ob steni, hkrati pa omogoča vrtenje navzgor, navzdol in vstran za popoln kot ne glede na to, kje gledalec sedi.
 • Studio Stand stojalo: Stojalo ponuja edinstven in eleganten način za umetniški prikaz televizorja Neo QLED 8K.
 • Samodejno vrtenje: Nova dodatna oprema razširja možnosti vrtenja Sero na Neo QLED 8K. Funkcija Auto Rotation prenaša mobilne izkušnje na velik zaslon, portretno umetnost na celozaslonsko, izkušnje MultiView pa na nove postavitve. Uporablja se lahko kot stojalo ali stenski nosilec, tako da ne glede na to, kaj je na njem, zapolni celoten zaslon in tako optimizira izkušnjo gledanja.

Za prednaročilo ali več informacij o Samsungovih televizijskih izdelkih obiščite www.samsung.com/.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.


1Razpoložljivost storitev se lahko razlikuje glede na regijo.
2Razpoložljivost Gaming Hub se lahko razlikuje glede na regijo.
3Specifikacije priključkov se lahko razlikujejo glede na izdelek.
4Podrobne funkcije ali uporabniški vmesnik se lahko razlikujejo glede na model in regijo.