Uporabno
1872 ogledov

Nujno! Poleti ustrezno poskrbite za hidracijo telesa

Ženska vročina pisarna Profimedia
Poletna vročina, hitri tempo življenja, stres in nezadostna telesna aktivnost lahko negativno vplivajo na naše zdravje. Zato nikakor ne pozabite poskrbeti za svoje telo in zagotovite zadostno hidracijo, da boste uspešno premagali vsakodnevne izzive.

Pitje tekočin je ključno za ohranjanje zdravja in vzdrževanje življenjsko pomembnih funkcij telesa. V poletnih mesecih tekočina tudi poskrbi za hlajenje telesa in preprečuje dehidracijo, saj izgubljamo več vode, ko se potimo.

Vročina | Avtor: Profimedia Profimedia
Zadostna hidracija pa ni le pomembna za fizične funkcije telesa. Tudi umske funkcije lahko zaradi pomanjkanja tekočine trpijo, zato smo v poletnih mesecih pogosto še posebej utrujeni in izčrpani. Pri roki naj imamo zato vedno tekočino, ki nam bo pomagala, da se osredotočimo na vsakodnevne izzive in jih uspešno premagamo. Postavite sebe in svoje zdravje na prvo mesto.

Vitamini in minerali za čim boljšo telesno in umsko pripravljenost

S funkcionalnimi napitki Fructal First poleg nujno potrebne tekočine v telo vnašamo tudi vitamine in minerale, ki pozitivno vplivajo na um in telo. Napitki Vitality, Detox, Antistress in novi okus Focus pripomorejo k boljšemu počutju in vzpostavljanju ravnovesja v telesu, hkrati pa vsebujejo malo kalorij. Vsak napitek vsebuje posebno mešanico dodanih vitaminov in mineralov, ki nam nudi dodatno podporo pri vsakodnevnih izzivih.

Vitality – ob gibanju poskrbite za zadostno hidracijo. Napitek vsebuje l-karnitin, magnezij, vitamin B6 in cink. Cink ima vlogo pri presnovi maščobnih kislin.

Ženska šport trening | Avtor: Profimedia Profimedia
Zdrava in uravnotežena prehrana, redna telesna aktivnost ter zadosten in kakovosten spanec so ključne sestavine zdravega življenjskega sloga. Poleg tega pa seveda ne smemo pozabiti na zadostno hidracijo. Tekočina poskrbi tudi za lepšo in bolj prožno kožo ter lahko pomaga pri izgubljanju odvečnih kilogramov.

Detox – tekočina je pomembna za pravilno delovanje organov, prenos hranil in ohranjanje telesne temperature. Napitek vsebuje niacin, pantotensko kislino, vitamin B6 in magnezij. Magnezij prispeva k ravnotežju elektrolitov.

Tekočina očisti vaše telo – od zunaj in znotraj. S pomočjo tekočine ledvice očistijo kri in izločajo toksine. Poleg tega lahko zadostna hidracija pripomore k preprečevanju nastajanje ledvičnih kamnov in vnetij sečil. Iz svojega telesa odplaknite vse škodljive snovi, s katerimi se čas dan srečujete. Pomagajte vašemu telesu in se skupno borite proti negativnim zunanjim vplivom.

Antistress – v stresnih situacija poskušajte obvladati stres, umirite dihanje in sprostite mišično napetost. Napitek vsebuje pantotensko kislino, magnezij, vitamin B6 in niacin. Niacin prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.

glavobol | Avtor: Profimedias Profimedias
Raziskave kažejo, da že lahka dehidracija vpliva na možganske funkcije. V stresnih situacijah tako težje najdemo rešitve, hitrejše občutimo tesnobo in hitreje se pojavijo glavoboli. Postanemo razdražljivi in izčrpani. Tekočina tudi uspešno blaži glavobole in skrajša njihovo dolžino, predvsem ko posameznika glava boli zaradi dehidracije.

Focus - dobra hidracija je potrebna tudi pri umskih naporih. Napitek vsebuje vitamin B6, vitamin B12, biotin in pantotensko kislino. Pantotenska kislina prispeva k umskim zmogljivostim.

Ko nam primanjkuje tekočine imamo manj energije, kar vpliva tudi na naše mentalne zmožnosti. Ko se moramo osredotočiti na vsakodnevne izzive nam tekočina pomaga, da obdržimo trezno pamet. Zaradi dehidracije nam lahko zmanjkuje koncentracije in se težje spomnimo rešitev. Zato poskrbite, da boste tudi med delom vedno zadostno hidrirani.

Ti. Na prvem mestu.

V hitrem življenjskem tempu hitro pozabimo nase in naše fizične in umske potrebe. Fructal First nas želi spomniti, da na prvo mesto postavimo sebe in svoje zdravje. Tekočina z dodanimi vitamini in minerali nam pomaga, da se osredotočimo, očistimo in naberemo energijo, na nas pa je, da to izkoristimo.

Ženska vesela | Avtor: Pixabay Pixabay

Vir: Fructal in healthline.com