Uporabno
2449 ogledov

Ob Oplovi okrogli obletnici vas Corsa razvaja s posebno serijo 120 let

1/18
Opel
Opel v letu 2019 praznuje 120. obletnico začetka avtomobilske proizvodnje, kar so obeležili s posebno serijo avtomobilov Serija 120 let. Na voljo je z vsemi modeli, tudi z Oplom Corso. Za le 120 evrov na mesec!

Avtomobilska znamka iz Rüsselsheima se uvršča med avtomobilske proizvajalce z najdaljšim izročilom, ki pa sega še bolj v preteklost, saj je sprva nastala kot tovarna šivalnih strojev, pozneje pa tudi koles. In pod geslom "Opel. Zasnovan v Nemčiji. Narejen za nas vse" je že od samih začetkov v avtomobilski svet uvajala inovacije in tehnološke rešitve, ki jih je uspešno in hitro prenašala v serijsko proizvodnjo, zato so bili opli vedno med najvarnejšimi, najčistejšimi, najbolj udobnimi in najbolj praktičnimi avtomobili.

 | Avtor: Opel Opel

To je veljalo tako za Oplov prvi avtomobil patentmotorwagen 'system Lutzmann, ki je na ceste zapeljal leta 1899 in je v avtomobilski ponudbi imel tedaj še precej redke pnevmatike in poseben otroški sedež, kot tudi za 'avto za zdravnika' (Doktorwagen), ki je bil navadnim ljudem dostopen za ugodno ceno. Z 'zeleno rego' (Laubfrosch) je Opel v avtomobilsko proizvodnjo v Nemčiji uvedel tekoči trak, z modelom P4 pa je končno predstavil pravi sodoben ljudski avtomobil.

 | Avtor: Opel Opel

Ne pozabimo Kadetta, enega prvih nemških avtomobilov s samonosno povsem jekleno karoserijo, s katero se je močno povečala varnost potnikov. Pozneje je Kadett v Nemčiji uvajal tudi sodobno zasnovo avtomobila z motorjem spredaj in posodo za gorivo, ki je bila zadaj povsem ločena od prtljažnika, zato v njem ni nikoli "smrdelo po bencinu". In tej filozofiji je bo svojem nastanku in v vseh generacijah zvesto sledila tudi Corsa, ki je doslej osrečila že skoraj 14 milijonov lastnikov.

 | Avtor: Opel Opel

Mlad a pomemben model

Čeprav je še razmeroma mlad model, saj je bila predstavljena leta 1982, ima Corsa v Oplovem bogatem izročilu zelo pomembno vlogo. V svojem začetku je lepo zaokrožila Oplovo ponudbo navzdol in dopolnila Astrinega predhodnika Kadetta. Predvsem mestnim voznikom je pokazala, da lahko tudi v majhnem Oplu uživajo dovolj prostora, udobja in užitkov v vožnji, hkrati pa nimajo težav z iskanjem parkirnih prostorov v mestu in shajajo z ugodno majhno porabo goriva. Prva generacija Corse je bila tudi zelo uspešna, saj je njena naslednica, Corsa druge generacije, prišla šele čez deset let, aprila 1993. 

 | Avtor: Opel Opel

Na naslednico se je Opel dobro pripravil, saj je njeno prvo študijo predstavil že leta 1983, torej v letu, ko je Corsa prve generacije komaj dobro zapeljala na ceste. Druga generacija je imela predvsem veliko bolj privlačne zaobljene karoserijske linije, zato so jo vozniki pričakali z velikim navdušenjem.

 | Avtor: Opel Opel

S to generacijo Corse je Opel ponudil tudi svoj prvi trivaljni motor. Ker je bila oblika Corse druge generacije voznikom tako všeč, so ji oblikovalci v leta 2000 predstavljeni tretji generaciji zgolj "polikali" karoserijske linije, ki pa so jim dodali dinamičnim oblikovnim linijam povsem dorasle vozne lastnosti. Med menjalniki se je tedaj prvič znašel tudi robotizirani menjalnik easytronic. Corsa tretje generacije je dobila tudi sodobne turbodizelske motorje s tehnologijo skupnih gorivnih vodov, bencinske motorje pa so opremili s tehnologijo twinport, ki je s povratnim tokom izpušnih plinov poskrbela z več gospodarnosti in prijaznosti okolju.

 | Avtor: Opel Opel

Leta 2006 pa je bil spet čas za pomladitev, ki je bila takrat zelo korenita. S četrto generacijo je namreč Corsa nastala na povsem novi šasiji, prav tako pa so bile povsem nove tudi njene oblike, ki so izpostavljale predvsem dinamično športnost. Tudi Corsa četrte generacije je bila precej dolgoživa, saj je naslednica prišla leta 2014. Oplovi oblikovalci so tedaj spremembe namenili prav vsem karoserijskim delom, v primerjavi s predhodnico pa se je Corsi pete generacije močno povečal nabor varnostnih pripomočkov in pripomočkov za pomoč vozniku in zabavo potnikov.

 | Avtor: Opel Opel

Serija 120 let

Ob svoji 120-letnici je Opel tudi Corsi namenil atraktivno serijo 120 let, ki jo boste na zunaj najprej prepoznali po posebnih oznakah 'Serija 120 let', ki opozarjajo na Oplovo pomembno obletnico. A še bolj pomembno je, da boste z njo za zelo ugodno ceno, 120 evrov na mesec, dobili ne le oblikovno privlačen, ampak tudi odlično opremljen napreden, udoben in varen avtomobil. Opel je posebno serijo 120 let zasnoval na Corsi s stopnjo opreme 'edition', zato že brez doplačil ponuja 15-palčna kolesna platišča v tehnično sivi barvi, posebne prevleke sedežev, ki so nastavljivi v štirih smereh, posebne talne preproge in obloge pragov. 

 | Avtor: Opel Opel

A to ni vse saj lahko kupci s seznama dodatne opreme v okviru paketov izberejo še parkirna tipala spredaj in zadaj, vzvratno kamero, sistem Opel Eye s kamero na vetrobranskem steklu, ki nadzira dogajanje v prometu in zaznava morebitne nevarnosti, digitalni radio DAB+, infozabavni sistem IntelliLink Navi 4.0, biksenonske žaromete, prednji meglenki, elektronsko regulirano klimatsko napravo, ogrevan usnjen volanski obroč in ogrevane sedeže, streho v dveh barvnih odtenkih, namesto 15-palčnih pa lahko izberejo 17-palčna lita platišča.

Opel Corsa ima torej zelo pomembno vlogo v Oplovem jubilejnem letu in kot pravi Oplov direktor za področje prodaje, poprodaje in trženja Xavier Duchemin, Corsa ostaja eden Oplovih najpomembnejših modelov v Evropi: "Opel že 120 let skrbi, da je mobilnost na voljo vsem. Z našimi avtomobili ima vsak dostop do pionirskih tehnologij in funkcij za udobje. To je naš cilj in najboljši primer je prav Corsa! V ponudbi različic našega jubilejnega modela 120 let lahko vsak najde avto zase – z bogato opremo in za ugodno ceno."

Kupec Corse 120 LET že za 120 evrov na mesec dobi privlačen in napreden avtomobil, ki že desetletja narekuje smernice mestnih avtomobilov. Ponudbo preverite tukaj.