Uporabno
2418 ogledov

Obtežena prešita odeja – izum, s katerim boste spali kot nikoli prej

JYSK Jysk
Od trenutka, ko se je pojavila na trgu, je obtežena prešita odeja povzročila revolucijo v spanju, ugledni Time pa jo je razglasil za enega najboljših izumov. Tehta lahko tudi do petnajst kilogramov, deluje kot mehak, a čvrst objem in mnogim pomaga, da lažje zaspijo in bolje spijo. Kaj je skrivnost?

okazan terapevtski učinek

Obtežena prešita odeja s svojo težo ustvarja prijeten in enakomeren globinski pritisk po celem telesu, t. i. „Deep Pressure Touch Stimulation (DPTS) ki na telo deluje sproščujoče, kot velik topel in čvrst objem. Številne študije so potrdile, da DPTS pomaga pri sproščanju hormonov (serotonina in melatonina), ki delujeta pomirjujoče, spodbujata znižanje ravni stresa oziroma znižujeta raven kortizola (stresnega hormona), ki pospešuje srčni utrip. Globinski pritisk namreč pomaga upočasniti srčni utrip in s tem prinaša občutek umirjenosti in ugodja, kar je odličen predpogoj za kakovosten spanec. Ko pa zaspite, boste z obteženo prešito odejo spali bolj mirno, saj ta zmanjšuje možnost premikanja v snu (na primer pri sindromu nemirnih nog). Ne glede na to, ali težko zaspite, težko ulovite kvaliteten spanec ali ste enostavno imeli stresen dan in bi se radi sprostili, bo obtežena prešita odeja prispevala h kvalitetnemu počitku, ki vam bo zagotovil dovolj energije in boljše razpoloženje.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

Polnilo iz steklenih kroglic

JYSK | Avtor: Jysk Jysk
V povprečju človek prespi tretjino življenja, spanec pa ne vpliva le na telesni počitek, ampak ima pomembno vlogo pri normalnem funkcioniranju celega organizma. Zato je zelo pomembno, da ukrenete nekaj, da bo vaš spanec kvaliteten in miren, zaradi svoje edinstvene sestave pa bi lahko obtežena prešita odeja postala vaš glavni zaveznik pri tem. Prožna zasnova obtežene odeje namreč pripomore k sprostitvi in ​​boljšemu spancu, sama odeja pa je težka zaradi žepov, napolnjenih z majhnimi steklenimi kroglicami. Steklene kroglice uporabljamo, ker "dihajo" in zagotavljajo zračnost, njihova teža pa omogoča, da se odeja prilagodi telesu. Mehka prevleka zagotavlja posebno udobje in toplino. Pri tem je treba dodati, da je odeja enostavna za vzdrževanje – le redno jo pretresite in prezračite.

Teža odeje je različna in jo je treba izbrati glede na lastno telesno težo (priporočljivo je, da uporabite odejo, katere teža približno ustreza med 10 % in 15 % vaše telesne teže). Možno je, da se vam bo zaradi večje teže odeje pokrivanje sprva zdelo nenavadno, zato svetujemo, da v prvem mesecu uporabe postopoma podaljšujete uporabo odeje. Priporočljivo je tudi, da se osebe s šibkejšimi pljučnimi ali mišičnimi zmogljivostmi pred uporabo obtežene odeje posvetujejo z zdravnikom.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

Obteženo prešito odejo poiščite v JYSK-u

Danska maloprodajna veriga JYSK ima v svoji ponudbi vse vrste prešitih odej, vzglavnikov in ležišč za kvaliteten spanec in zaslužen počitek, med njimi je tudi ta posebna vrsta odeje.