Uporabno
203 ogledov

Okrevanje turističnega sektorja - ugotovite, katerih 5 podjetij beleži rast v letu 2022

Freedom Finance Europe Freedom Finance Europe
Zaradi omejitev potovanj, ki jih je povzročila pandemija Sars-Cov-2, je turistična industrija utrpela velike izgube. Ugledni strokovnjaki svetujejo, kam vlagati.

Turizem je bil eden prvih in najbolj prizadetih sektorjev zaradi pandemije koronavirusa. Finančni analitiki pričakujejo povečanje povpraševanja po potovanjih v letu 2022 z močnim okrevanjem in rastjo v turističnem sektorju.

Leto 2021 je bilo leto velikih izzivov in sprememb, različne omejitve in delo od doma pa so pripomogli k povečanju vlaganja v delnice. Rast delnic povezanih s potovanji je postala očitna. Po omejitvah in oteženih potovanjih je za leto 2022 napovedana rast – analiza spletnih iskalnikov kaže rast iskalnih poizvedb povezanih z rezervacijo letov in turističnimi paketi, kar je vse odličen pokazatelj za turistično industrijo.

Pet delnic povezanih s potovanjem in turizmom na katere bodite pozorni v 2022

Maxim Manturov, vodja investicijskega svetovanja pri Freedom Finance Europe, pravi, da bi vlagatelji morali znova začeti vlagati v potovalne delnice. Navajamo priporočene delnice, ki imajo odličen potencial:

1. Royal Caribbean Cruises (RCL)

Udeleženci na trgu so optimistični glede RCL in verjamejo, da bi lahko zelo hitro dosegel število potnikov, ki so jih imeli pred pandemijo, verjetno že prihodnje leto! Pandemija rednih strank ni prestrašila. Generalni direktor podjetja Richard Fain je potrdil, da so rezervacije križarjenj za celotno leto 2022 v običajnih mejah in to po višjih cenah kot pred pandemijo. V svojem poročilu o rezultatih za tretje četrtletje fiskalnega leta 2021 je globalna družba za križarjenja poročala o prihodkih v višini približno 457 milijonov dolarjev, kar je znatno izboljšanje v primerjavi z - 33,7 milijona lani. Prilagojena izguba na delnico je padla na 5,59 dolarjev s 6,29 dolarjev leto prej. Trimesečni rezultati potrjujejo razloge za optimizem. Povprečna ciljna cena je 100 (približno 28% navzgor).

2. American Airlines (AAL)

American Airlines (AAL) ponovno beleži rast potovanj in zaslužki v tretjem četrtletju kažejo, zakaj je treba temu podjetju posvetiti pozornost v letu 2022. Prihodki za četrtletje so znašali skoraj 9 milijard dolarjev, kar je 20% več kot v drugem četrtletju lani. Povprečna ciljna cena je 22,4 (približno 37% navzgor).

3. Airbnb (ABNB)

Airbnb (ABNB) ima več kot 5 milijonov oglasov v 220 državah in regijah. Gostinska in hotelirska panoga je v razcvetu, Airbnb pa je dosegel 29-odstotno rast glede na tretje četrtletje lanskega leta. To pomeni, da so stranke v samo treh mesecih rezervirale 79,7 milijona nočitev in zabav. Kljub pandemiji je bilo podjetje uspešno, saj je v tretjem četrtletju ustvarilo največje prihodke in čisti dobiček doslej. Povprečna ciljna cena je 195 (približno 36% navzgor).

4. Expedia Group (EXPE)

Expedia Group (EXPE) je eno najbolj znanih imen na področju spletnih potovanj. Tako kot ostala potovalna industrija je tudi Expedia doživela močan padec prihodkov zaradi pandemije Covida-19. Vendar zadnji rezultati potrjujejo, da so težki dnevi mimo. Čisti dobiček v tretjem četrtletju je znašal 362 milijonov dolarjev, kar je bistveno več od izgube v višini 221 milijonov dolarjev lani in veliko bližje številki 409 milijonov dolarjev v tretjem četrtletju 2019. Povprečna ciljna cena je 203 (približno 19% navzgor).

5. Las Vegas Sands (LVS)

Podjetje upravlja letovišča, ki vključujejo igralnice, hotele in konferenčne centre. V zadnjih četrtletjih se je LVS osredotočil na hitro rastoče azijske kraje. Na primer, marca 2021 je podjetje napovedalo prodajo svojega premoženja in poslovanja v Las Vegasu za približno 6,25 milijarde dolarjev. Zaprtje naj bi bilo dokončano v prvi polovici leta 2022. Povprečna ciljna cena je 52 (približno 14% navzgor).

Več informacij na: https://sl.freedom24.com/        

O Freedom Finance

Freedom Finance Europe Ltd, aktiven član Evropskega združenja finančnih trgov (AFME) je evropska podružnica Freedom Holding Corp. Preko trgovalne platforme Freedom24.com ponuja Freedom Finance neposreden dostop do transakcij največjih borz na ameriškem, evropskem, ruskem in azijskem trgu. Poleg vlaganja v delnice, ponuja Freedom24 tudi dostop do IPO-jev z velikim potencialom rasti in uspešno posluje z vlagatelji iz 35 držav.

Več informacij na: https://sl.freedom24.com/