Uporabno
144 ogledov

Okusi po italijansko v Mercatorju

Okusi po italijansko v Mercatorju Mercator
V Mercatorjevih supermarketih in hipermarketih se začenja promocija okusov Italije s posebej raznoliko ponudbo izdelkov priznanih italijanskih blagovnih znamk, ki arome strastne in temperamentne Italije v kulinariki prinesejo tudi na naše mize.

Prireditev sta odprla Tomislav Čizmić, predsednik Mercatorjeve uprave, in gospa Serenella Marzoli, direktorica Italian Trade Agency v Ljubljani, prisoten pa je bil tudi veleposlanik Republike Italije v Sloveniji Nj. Eksc. Carlo Campanile s številnimi gosti.

Tomislav Čizmić, predsednik Mercatorjeve uprave, je ob tem poudaril: "Mercator kot trgovec seveda sledi  poslovnim ciljem, vendar želimo s posebnimi promocijami in predstavitvami tudi izpolniti obljubo kupcem, da v Mercatorju vedno najdejo kaj novega. Kupcem želimo nuditi več kot običajno nakupovanje, ponuditi želimo tudi doživetje, spoznavanje novosti, odkrivanje posebnosti. In prav ob kulinariki najbolj prijetno spoznavamo ljudi, kulturo, zgodovino, način življenja, kar nas dejansko in resnično bogati."

Okusi po italijansko v Mercatorju | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Serenella Marzoli, direktorica ITA v Ljubljani, pa je dejala: "Zelo smo veseli, da smo Mercatorju zaupali promocijo italijanskih živilskih izdelkov v Sloveniji: nihče nima tako razširjene distribucije na tem ozemlju, kot jo ima ta skupina, tudi zaradi možnosti naročanja prek spleta in široke ponudbe izdelkov Made in Italy. Italian Trade Agency je s tem projektom želela predstaviti tudi nove italijanske blagovne znamke, za katere iskreno upamo, da bodo ustrezale okusom Mercatorjevih strank."

Tudi veleposlanik Carlo Campanile je projekt zelo pohvalil in poudaril zgodovinske kulturne in trgovinske vezi med državama ter bogastvo čezmejnih ozemelj, ki s svojimi vini in lokalnimi specialitetami naredijo turistično ponudbo bolj pestro za mednarodne goste, ki so čedalje številčnejši.

Okusi po italijansko v Mercatorju | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Poleg več kot 2000 vrst izdelkov v stalni ponudbi šteje dodatna ponudba približno 220 vrst novih, butičnih izdelkov 30 različnih priznanih italijanskih blagovnih znamk na posebnih izpostavitvah v trgovinah. V tem času bodo potekale tudi različne promocije, degustacije in nagradna igra z Vespo kot glavno nagrado.

Tematske predstavitve svetovnih okusov v Mercatorju kupci odlično sprejmejo, saj take prireditve poudarjajo raznolikost in širino ponudbe v Mercatorjevih hipermarketih, so pa tudi posebno doživetje ob nakupu, kar je ena od pomembnih Mercatorjevih konkurenčnih prednosti. Tako so v Mercatorju doslej že predstavili dneve Indije, Irske republike, držav regije Jugovzhodnega Balkana, Velike Britanije in Rusije.

Okusi po italijansko v Mercatorju | Avtor: Mercator Mercator

Okuse Italije bodo z različnimi degustacijami in promocijami v vseh Mercatorjevih hipermarketih in supermarketih v Sloveniji posebej predstavljali do 22. septembra.