Uporabno
2674 ogledov

Osvežilna jagodna sladica za najmlajše

Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov
Večina odraslih obožuje italijanski mascarpone, a ga otroci zaradi kofeina ne smejo uživati. Zanje imamo jagodno rešitev.

Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ

Vaše telo vam bo zelo hvaležno, če boste dneve začenjali s slastnimi smutiji. Pri tem svetujemo, da sami eksperimetirate in uporabljate tisto sadje in zelenjavo, ki ga imate pri roki. Tako boste vedno znova in znova odkrivali nove okus in barve, ki vam bodo popestrile jutra. Pri pripravi smutijev za polnejši okus pazite, da ne dodajate preveč vode. Če bo smuti pregost, mu dodajte raje jabolčni, pomarančni ali kakšen drug sok. 

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Med zelenjavo dajemo v smutije pogosto korenje, pa tudi bučke in kumare. Kilogram kumar bo v Eurospinu v tednu od 22. do 28. aprila stal le 0,79 evra. Med sadjem vsi obožujemo banane, hruške in jabolka. Slednja bodo v Eurospinu v soboto, 24. aprila, stala le 0,89 evra na kilogram. Preverite tedensko akcijo TUKAJ

Za kosilo kar jagodni tiramisu

Od prejšnjega dne nam je ostalo dovolj korenčkove kremne juhe, da z njo za kosilo znova nahranimo vso družino. Da bo obrok polnejši, lahko v juho naribate sir ali dodate na kocke narezano mozzarello Land. V juho lahko vmešate še jušne testenine TRE MULINI in bo obrok res nasiten. Kako pripravite korenčkovo juho, preberite v spodnjem prispevku:

Mesec pametnih obrokov PROMO Uporabno Končno čas za sladoled in jagode

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Ker z juho danes nismo imeli dela, si lahko vzamemo nekaj časa za pripravo "jagodnega tiramisuja". Potrebovali boste:

  • 1 kilogram mascarponeja Land,
  • baby kekse,
  • pet svežih jajc,
  • 8 velikih žlic sladkorja (ne v prahu),
  • med Dolciando,
  • sveže jagode,
  • mleko.

Priprava je enostavna, najprej ločite beljake od rumenjakov. Rumenjake penasto umešamo skupaj s sladkorjem. Beljake stepemo v sneg. V rumenjake počasi umešamo mascarpone in sneg, da dobimo značilno tiramisu kremo, ki ji zaradi otrok nismo dodali ruma.

Na dno lepih kozarčkov položimo narezane jagode, nanje položimo baby kekse, ki smo jih namočili v hladno mleko. To storite le zato, da vas bodo slastne jagode pričakale tudi na koncu porcije. Na kekse dodajte kremo, vanjo za lepši videz pomočimo suh baby keks. Na kremo dodamo dodatne narezane jagode, ki jih pokapamo še z nagrajenim Eurospinovim medom Dolciando.

Sladica bo najboljša čez nekaj ur, a jo pri nas doma pojemo takoj. Smo pa v receptu upoštevali količine za deset porcij, tako da bo jutri vsem na voljo še ena porcija. 

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Hrustljav ješprenj

V Eurospinu imajo za tiste, ki nimamo veliko časa za kuhanje, odlične rešitve. Ena izmed njih je tudi ješprenj Delizie del Sole, ki je kuhan v zgolj desetih minutah. Kuhate ga kot riž, stresete ga v vrelo slano vodo.  

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Ko je ješprenj kuhan, ga odcedite in stresete v ponev, ki ste ji dodali malo oljčnega olja. V ješprenj vmešamo še narezano mozzarello Land in pustimo, da se vse skupaj na zmernem ognju hrustljavo zapeče. 

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Obrok ni gurmanska specialiteta, jo pa otroci naravnost obožujejo. Jaz pa tudi, saj mi ne vzame ne veliko časa ne veliko denarja. 

Obroki bodo še cenejši ob spremljanju rednih tedenskih akcij v Eurospinu. Preverite TUKAJ