Uporabno
6605 ogledov

Padec na plaži: 22.000 evrov

Hrvaška plaža
Pred dopustovanjem v izogib velikim stroškom uredite zdravstveno zavarovanje v tujini CORIS.

Slovenka se je za prvomajske počitnice odločila dopustovati v čudovitem Egiptu, kjer je doživela nezgodo na plaži. Ob padcu si je zlomila kolk, skupna vrednost stroškov, povezanih z zdravstvenimi storitvami in prevozi, je narasla na več kot 22.000 evrov.

Več kot sto evrov je stal samo prvi pregled zdravnika, reševalni prevoz do bolnišnice je znašal 200 evrov, drugi pregled zdravnika in priprava poškodovanke na let je stala 220 evrov, prevoz do letališča 110 evrov, repatriacija v Slovenijo pred operacijo z air ambulance pa 21.000 evrov.

Na srečo je imela sklenjeno Zdravstveno zavarovanje v tujini CORIS, ki je krilo omenjene stroške in poskrbelo, da se je varno pripeljala na operacijo v Slovenijo.

Evropska kartica ne šteje

Sklenitev zavarovanja za tujino je obvezna tudi, če se odpravljate v evropske države. Evropska zdravstvena kartica, ki jo izda Zavod RS za zdravstveno zavarovaje Slovenije (ZZZS) pogosto ne povrne vseh stroškov. Ti se povrnejo le v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji.

Plaža Medveja | Avtor: Profimedia Profimedia
Evropska kartica tudi ne krije vračila denarja za participacije. Če boste na Hrvaškem hospitalizirani, boste kljub evropski kartici morali plačati še stroške participacije, ki lahko znašajo tudi 300 evrov. Evropska kartica ne krije denimo helikopterskih prevozov, ki so pogosti pri poškodbah v gorah. Ne krije stroškov, ki nastanejo v zasebnih klinikah ali prevoza v domovino …

Kašelj v Franciji, 9.700 evrov

Slovenec je med dopustovanjem v Franciji zbolel za bakterijskim vnetjem pljuč. Že prvi pregled pri zdravniku je stal 300 evrov, od kjer ga je zdravnik napotil v bolnišnico. Prevoz z reševalnim vozilom je stal 280 evrov, v bolnišnici je prišlo do odpovedi pljuč. Hospitalizacijo je v celoti krila evropska kartica, CORIS je kril stroške participacije v višini 432 evrov.

Prav tako je CORIS zavarovanje v tujini krilo še letalski prevoz v višini 8.320 evrov, da je prišel bolnik v Slovenijo, in še 364 evrov, da je prišel do bolnišnice.

Pred odhodom na dopust v tujino si uredite  zavarovanje v tujini CORIS, tako kot sta to storila Slovenka in Slovenec v omenjenih primerih.

Tedensko družinsko zavarovanje za tujino z asistenco CORIS, ki velja za celo družino, stane le dobrih 22 evrov in krije stroške do 25.000 evrov. Zavarovanje v celoti krije tudi prevoze, ki so pri večini ostalih zavarovalnic omejeni na nižje zneske od skupne zavarovalne vsote. Če pogosto počitnikujete v tujini, lahko sklenete tudi družinsko letno zavarovanje. Za zavarovanje boste odšteli od 100 evrov dalje.

Tedensko zavarovanje v tujini z asistenco CORIS si posamezniki lahko privoščijo za dobrih 12 evrov, medtem ko letno zavarovanje za posameznika stane od 53 evrov dalje. CORIS MULTIRISK za en teden za posameznika stane dobrih 16 evrov za celo družino 29 evrov. Sklenete ga lahko TUKAJ.