Uporabno
2883 ogledov

Padec na smučišču, 18.000 evrov

Nesreča na smučišču
Slovenec se je poškodoval na švicarskem smučišču, sledili so visoki stroški za prevoz in zdravstveno oskrbo ... Na srečo so imeli sklenjeno zavarovanje za tujino CORIS.

Švica je priljubljena smučarska destinacija za Slovence in Slovenke, ki pa ima dražje zdravstvene storitve, večina klinik ob smučiščih je zasebnih. Zato se ob odhodu na smučanje v Švico ali katero drugo tujo državo ne smete zanašati na brezplačno evropsko kartico, ki jo izdaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Ta kartica na smučanju v tujini ne krije helikopterskega prevoza, prevoza v domovino ali stroškov zdravljenja v zasebnih klinikah. Teh stroškov ne krije niti smučarska vozovnica, ki najpogosteje šteje le kot zavarovanje pri prevozu na žičničnih napravah ali na smučišču, če so za poškodbo krive razmere na smučišču. Če ste za poškodbo krivi sami, vam sama vozovnica ne bo pomagala.

Zato je treba pred odhodom na smučanje v tujino skleniti tudi dodatno zavarovanje za tujino, saj ste lahko v nasprotnem primeru ob izjemno visoke zneske.

Slovenec, ki je smučal v Švici, se je na smučišču tako poškodoval, da je potreboval takojšen helikopterski prevoz do klinike. Prevoz in operacija v zasebni kliniki sta stala več kot 18.000 evrov. Ker je imel sklenjeno zavarovanje za tujino CORIS, mu je to vsoto krila zavarovalnica.

Zlom roke –15.200 evrov

Slovenski otrok, ki je imel prav tako sklenjeno CORIS zavarovanje, si je na avstrijskem smučišču Nassfeld zlomil roko. "Helikopterski prevoz je v Avstriji izjemno drag, in sicer vsaj 4.000 do 6.000 evrov," so nam pojasnili na CORISU. V času poškodbe so se na smučišču vremenske razmere močno poslabšale, nastala je megla, začelo je snežiti, zato je moral helikopter krožiti, kar je pomenilo daljši čas letenja: "Samo stroški helikopterskega prevoza so znašali 9.800 evrov."

Slovenec je moral biti takoj operiran, kar je stalo dodatnih 4.600 evrov, stroški za namestitev starša ob otroku so znašali dodatnih 800 evrov. Če ne bi imeli sklenjenega dodatnega zavarovanja za tujino CORIS, bi morala starša skupno odšteti 15.200 evrov.

Za evro doplačila

CORIS pa z letošnjo sezono uvaja novost. Če boste v tujini utrpeli zlom kosti, bo CORIS kot običajno poskrbel za kritje vseh stroškov, poleg tega pa vam bodo ob minimalnem doplačilu v višini enega evra izplačali še odškodnino v višini do 500 evrov.

Tedensko družinsko zavarovanje za tujino z asistenco CORIS, ki velja za celo družino, stane sicer 22,5 evrov in krije stroške do 25.000 evrov. Če bo družina smučala dlje časa in če bo v tujini počitnikovala še poleti, lahko sklene tudi letno zavarovanje. Za zavarovanje bo odštela manj kot sto evrov. Tedensko zavarovanje v tujini z asistenco CORIS si posamezniki lahko privoščijo od 12,5 evrov dalje, medtem ko letno zavarovanje za posameznika stane 53 evrov.

Na spletni strani CORIS poteka tudi bogata nagradna igra, kjer si lahko prislužite tedenski najem avtodoma. Prijavite se lahko TUKAJ

Komentarjev 2
  • milenede 10:26 04.december 2018.

    Tisti ki hodijo na smucanje v Svicarske ali Austrijske alpe imajo tudi dovolj denarja za dodatno zavarovanje.

  • NeAnonimni 09:21 04.december 2018.

    Lansko leto ste imeli ta članek, vendar je bil padec le 5000€... so podražil..