Uporabno
1156 ogledov

Pametna telefona za vsestransko mobilno izkušnjo, večjo produktivnost in trajnostno naravnanost

Samsung Samsung
Vsak dan na tržišče prihajajo novi modeli mobilnih telefonov. Nekateri se od svojih predhodnikov skorajda ne razlikujejo in ne ponujajo večjih izboljšav ali inovacij. So pa tudi takšni, ki naša pričakovanja ne samo izpolnijo, ampak celo presežejo.

Novo generacijo Samsung zložljivih pametnih telefonov, ki vključuje Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4, odlikujejo prilagodljiva oblika, prilagojene izkušnje in nadgrajena zmogljivost. Ta dva modela pametnih telefonov sta nepogrešljiva sopotnika, ki se bosta zlahka prilagodila vašemu življenskemu stilu in vam pomagala doseči večjo produktivnost tako v pisarni kot tudi na poti. Z uporabo boste podprli tudi trajnostno vizijo podjetja Samsung Galaxy for the Planet, ki si prizadeva zaščititi ljudi in planet, s tem, ko v svoje nove produkte vključuje reciklirane materiale in  starejšim modelom pametnih telefonov Galaxy vdihuje novo življenje.  

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Galaxy Z Flip4, najboljše orodje za samoizražanje

Galaxy Z Flip4 je izdelan za samoizražanje in prostoročno uporabo. Brez, da bi telefon odprli, lahko sedaj kličite, odgovarjajte na sporočila in celo upravljajte pripomoček SmartThings Scene. Pogosto uporabljene aplikacije so vam pri tem modelu dosegljive na zunanjem zaslonu, uporabljate jih lahko preprosto in hitro, brez uporabe glavnega zaslona.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung
Manjši zunanji zaslon z diagonalo 4,82 cm ima še več funkcij za nastavitev in prilagoditev po vaših željah. Po želji ga lahko spremenite z uporabo videov, fotografij ali lastnim AR emojijem ter tako personalizirate številčnico ure. Z različnimi nastavitvami ga preprosto posodobite skladno s svojim razpoloženjem, vremenom ali stilom.

Samsung je v želji, da bi vsak uporabnik lahko sam dopolni svoj slog, telefon ponudil v štirih barvah: vijolični, grafitni, rožnato zlati in modri. Poleg barv ga odlikujeta odličen dizajn in priročnost. V preklopni različici je ravno dovolj velik, da ga lahko pospravite v žep. Glavni zaslon z diagonalo 17 cm pa po drugi strani omogoča kakovostno in bolj podrobno spremljanje vaših najljubših vsebin na velikem zaslonu. 

Telefon prinaša izboljšanje kamere in z njimi povezane fukcije. Sprednja kamera za snemanje selfijev ima 10 MP, zadnji ultraširoki kameri imata vsaka po 12 MP. Selfije lahko posnamete z glavno kamero, medtem ko si na pomožnem zaslonu ogledate predogled. Oglejte si sami sebe od daleč s pregledovalnikom čez ves zaslon ali pa se ga dotaknite in si oglejte prvotno razmerje. Preverite, ali so na posnetku vsi. Nove posodobitve programske opreme omogočajo, da je Hitri posnetek pripravljen na še več dogajanja pod vsemi koti, tako med zloženim kot FlexCam načinom.

Zmogljivi telefoni morajo imeti tudi zmogljivo baterijo. Telefon ima nadgrajeni 4nm procesor in 3.700 mAh baterijo, ki vam omogoča nemoteno opravljanje nalog ves dan. Kadar so dnevi daljši in se delo zavleče pozno v noč pa prideta prav tudi super hitro polnenje in možnost brezžičnega polnjenja 2.0. Vašo energijo lahko delite s prijatelji ali pa z njo prek brezžične PowerShare možnosti podprete dodatno opremo (npr. slušalke).

Od svojega predhodnika se Galaxy Z Flip4 razlikuje predvsem po večji bateriji, hitrejšem procesorju in trpežnejši obliki. Pomožni zaslon je še bolj prilagodljiv, izboljšana kamera pa zagotavlja fotografije boljše kakovosti. Pri tem modelu je na voljo tudi več aplikacij, prilagojenih za manjši zunanji zaslon.

Galaxy Z Fold4, večopravilna naprava z vrhunsko zmogljivostjo in prilagodljivostjo

Glavni zaslon v diagonalo meri kar 19,3 cm oz. 7,6 palcev in je vam omogoča opravljanje delovnih nalog tudi, ko čakate na letalo, vlak ali avtobus. Zloženega z zunanjim zaslonom diagonale 15,7 cm pa lahko med klicem brez težav držite tudi samo v eni roki.

Za lažje razumevanje lahko rečemo, da gre kar za dva telefona v enem, s skoraj isto težo, kot jo ima manj prilagodljiv telefon. Vse je tanjše, razen zaslona. Zaradi manjših robov in lahkih materialov Galaxy Z Fold4 telefon še lažje smukne v žep. Poleg posebne oblike mu telefonu eleganten zaključek dajejo tudi barve. Naprava je voljo v sivo-zeleni, fantomsko črni ali bež barvi.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Z Galaxy Z Fold4 lahko v krajšem času zlahkoto naredite več. Opravila na telefonu se pri vsakem uporabniku nekoliko razlikujejo. Poslovneži, vlogerji, gamerji, IT strokovnjaki, samostojni podjetniki in podobni profili bodo nad telefonom zagotovo navdušeni, saj se bodo opravila opravili z manj dotiki. Opravilna vrstica je skrito orožje za hitro navigacijo in prehajanje med okni, ko ste v pogonu. S pomočjo sinhronizacije aplikacij lahko z enim dotikom zaženete do tri aplikacije, pri čemer si vse skupaj delijo super produktivni zaslon. Pisanje besedil ali odgovarjanje na elektronsko pošto bo omogočal razširjen glavni zaslon s funkcijo Multi View. Tipke nazaj ne boste več potrebovali, saj bodo vsa okna na zaslonu, enako kot bi imeli pred seboj prenosni računalnik. Številna orodja za različne projekte so že dodana v sam telefon, kljub temu lahko dodate nove, če so le-te optimizirane za Multi View. Telefon optimizira aplikacije s pomočjo One UI, ki vam ponudi menije in še več ob enem pogledu. Natančne poteze boste namesto prsta sedaj naredili kar z S Pen pisalom.

Kamere tega novega preklopnega pametnega telefon so del multisistema. Zadnje tri kamere so ultraširoka kamera z 12 MP, širokokotna kamera z 50 MP in telefoto kamera z 10 MP in trikratno povečavo. Pri raztegnjenem zaslonu je na voljo spodnja kamera s 4 MP, zunanja kamera pa ima 10 MP. Z 30-kratno SpaceZoom povečavo boste uspeli ujeti še tako oddaljene prizore.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Prvi ali drugi – oba vrhunska, oba zmagovalca

Oba modela sta tudi vodoodporna po standardu IPX8, zato ste kot uporabnik lahko brezskrbi, če vas na poti ujame dež. Gre za najodpornejša zložljiva telefona do sedaj z ekskluzivnim Corning® Gorilla® Glass Victus®+ steklom. Tečaj pa je zaščiten z okvirjem iz Armor Aluminum – najodpornejšim aluminijastim okvirjem podjetja Samsung.

Funkcija Nightography, ki je je bila prvotno predstavljena le kot del S22 serije, je sedaj na voljo tudi pri novih pregibnih telefonih. Vaši nočni posnetki bodo od sedaj svetlejši, saj večje slikovne pike na širokokotni kameri zagotavljajo dober prikaz podrobnosti. Posnetki bodo brezhibni in brez tresljajev, saj imata oba modela izboljšan OIS in VDIS. Odlikuje ju tudi odlična obdelava, ki zmanjša hrup in zagotavlja jasne posnetke, tudi ponoči. Predvsem pa gre izpostaviti funkcijo FlexCam. Gre za vsestransko, prostoročno izkušnjo kamere. Spremenljivi koti so kot nalašč za zajemanje skupinskih posnetkov, selfijev in videoposnetkov iz neverjetnih perspektiv in impresivnih resničnih podrobnosti – tudi v vaših priljubljenih družabnih aplikacijah.

Izjemno tanko steklo je tisto, ki še nikoli ni bilo tako močno. Edinstvena sestava glavnega zaslona, ki je zložljiva, prožna in trpežna, je kos vsakodnevni obrabi.

Nova modela v ključne sestavne dele vključujeta plastiko iz oceanov in 100-odstotno recikliran papir za embalažo, kar je tudi ena izmed vizij Galaxy For The Planet, ki jo je predstavil Samsung ob izidu Galaxy S22 serije.

Prednaročite nova modela

Kupci, ki prednaročijo Galaxy Z Flip4 ali Galaxy Z Fold4, bodo prejeli eno leto brezplačne storitve Samsung Care+, ki zagotavlja zaščito pred padci ali razpokami zaslona s strokovno podporo Samsung. Uporabniki lahko do 25. avgusta 2022 izkoristijo popust v višini 200,00 EUR ob nakupu Samsung Galaxy Z Fold4 oziroma 150,00 EUR ob nakupu Samsung Galaxy Z Flip4. Imajo pa tudi možnost pridobitve dodatnega popusta v primeru vračila stare mobilne naprave. Več informacij o ponudbi je na voljo na spletnem mestu http://www.samsung.com.

Več o modelu Galaxy Z Flip4 je na voljo na povezavi: https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-flip4/, o modelu Z Fold4 pa na https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-fold4/