Uporabno
72 ogledov

Pampers otroške plenice – najboljše za vašega otroka

Enaa Enaa
Iščete najboljše otroške plenice? Hlačne pleničke Pampers so inovativne, enostavne in varne za uporabo. Otrokova ritka je v njih suha, nošenje pa izjemno udobno. Zaradi vseh prednosti, ki jih prinašajo pleničke Pampers, se zanje odloča vse več mamic v Sloveniji. V nadaljevanju se prepričajte, zakaj so Pampers otroške plenice številka ena v svetu, otroci pa jih naravnost obožujejo.

Tudi če je malček nemiren, je previjanje s Pampers plenicami enostavno, saj jih je enostavno sleči in obleči kot spodnje hlačke. Pas pleničk je mehek, raztegljiv in širok, zato se popolnoma prilegajo trebuščku. Pleničke in hlačke Pampers so narejene iz materialov, ki dihajo in so izjemno mehki in fleksibilni, zato se premikajo skupaj z otrokom. Večina Pampersovih pleničk je prevlečena s tanko plastjo blagega losjona, ki pomaga ohranjati zdravje otrokove kože tako, da jo popolnoma zaščiti pred vlago.

Kako delujejo pleničke Pampers

Enaa | Avtor: Enaa Enaa
Sestava Pampers plenic je večplastna, zato se tekočina prenese in porazdeli stran od kože. Najprej se usmeri skozi zaščitno plast in preide skozi absorpcijsko plast. Ta je izdelana iz poliestrskih vlaken, ki so mehka in izjemno vpojna – tekočino pomaknejo stran od otrokove kože. Porazdelitvena plast zajame tekočino in jo prenese na vpojno jedro, ki je shranjevalna plast plenice. Supervpojni gel v jedru absorbira tekočino, zato otrokova ritka ostane popolnoma suha. Zunanja prevleka plenice je izdelana iz zračnega filma, prevlečenega z mehkimi vlakni, ki preprečujejo, da bi se vlaga prenesla na posteljo ali oblačila.

Supervpojni gel za suho ritko

Ta vpojni želirni material pomaga povečati udobje in ohranja zdravo kožo vašega otroka, zato je pomemben sestavni del vseh plenic Pampers. Nahaja se v samem jedru pleničk, njegova naloga pa je, da absorbira vlago in ohranja vašega otroka suhega. Njegova sestava je suha in zrnata, podobna sladkorju, vendar se ob stiku s tekočino pretvori v gel. Zadrži lahko tekočino z do 30-krat večjo težo od svoje. Vlago dobesedno »zaklene« in prepreči, da bi se vrnila na površino plenice.

Supervpojni gel se od osemdesetih let prejšnjega stoletja pogosto uporablja v različnih potrošniških izdelkih, vključno s plenicami, ženskimi higienskimi izdelki in embalažo za hrano. Od uvedbe supervpojnega gela v pleničkah se je občutno zmanjšala pojavnost in resnost pleničnega izpuščaja.

dojenček, otok, plenice, kopanje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dokazana varnost supervpojnega gela

Supervpojni gel je ob stiku z otrokovo kožo popolnoma varen. Pampers je izvedel že več kot 400 testov varnosti, s katerimi je dokazal, da je gel varen v vseh oblikah stika, npr. ob stiku s kožo ali nenamernem zaužitju otroka ali hišnega ljubljenčka. Občasno lahko na otrokovi koži ali posteljnini opazite majhne kroglice gela iz plenice, vendar ni strupen in ne bo škodoval vašemu otroku. Gel, ki se pojavi na koži, zlahka odstranite z nežnim brisanjem dojenčkove kože.

Pampers ne povzroča alergij

Nekatere plenice Pampers so obarvane, tako da imajo videz podoben oblačilu. Pampers za ta namen uporablja pigmente in ne barvil, saj lahko nekatera barvila povzročijo alergijo. Pigmenti, ki jih uporabljajo, ne povzročajo alergij in so varni za kožo. Pogosto se uporabljajo tudi v drugih potrošniških izdelkih, kontaktnih lečah in embalaži za hrano.

Pampers v pleničkah uporablja skrbno izbrane dišave v zelo nizkih količinah, ki niso alergene in ne dražijo kože. Klinične preiskave, ki jih je opravil Pampers, so pokazale, da pri dojenčkih, ki uporabljajo dišeče plenice, ni povečanega tveganja za plenični izpuščaj, v primerjavi s plenicami brez vonja. Pleničke Pampers je potrdila tudi dermatološka organizacija Skin Health Alliance.

Pampers Harmonie

Enaa | Avtor: Enaa Enaa
Pampers Harmonie so pleničke iz visokokakovostnega bombaža, mehkih rastlinskih vlaken in skrbno izbranih materialov, med drugim iz celuloze s pridobljenim standardom Oeko-Tex 100, ki je med najzahtevnejšimi na svetu. Ne vsebujejo nobenih parfumov, losjonov in so brez alergenov s seznama EU 26. Zagotavljajo kar 12 ur suhosti, zato so izjemno priljubljena izbira.

Pampers Premium Care

Pleničke Pampers Premium Care so mehke kot svila in v trenutku suhe. Zasnovane so posebej za stik z občutljivo novorojenčkovo kožo. Imajo tri vpojne kanale, ki hitro absorbirajo vlago, zato je občutek suhosti takojšen. Zahvaljujoč tem plenicam koža diha. Izdelane so iz zračnega materiala, iz katerega izstopa vlažen zrak in vstopa svež zrak. Spreminjanje barve indikatorja mokrote nas opozori, kdaj je čas za previjanje. Plenička je posebej oblikovana, da zaščiti občutljiv predel okrog dojenčkovega popka.

Pampers Active Baby

Otroci so med spanjem precej nemirni, zato lahko pride do prepuščanja plenice. Pampers je zasnoval pleničke Active Baby, primerne za vse priložnosti. Te pleničke imajo dvojne obnožne zavihke, ki ščitijo pred nočnim puščanjem, in tri vpojne kanale za enakomerno razporeditev vlage in ohranjanje suhosti do 12 ur. Stranski trakovi so raztegljivi in se udobno prilegajo otrokovemu trebuščku. Indikator mokrote opozarja, kdaj je treba menjati pleničko. Sloj pleničke, ki je v stiku z otrokovo kožo, je izdelan iz materiala, podobnega bombažu, ki vsebuje nežen zaščitni losjon.

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

Poceni otroške plenice

Na EnaA boste našli najbolj ugodno ponudbo otroških plenic. Najbolj boste prihranili z nakupom mesečnega pakiranja. Oglejte si ponudbo v skupini Poceni otroške plenice in izberite najboljše za svojega otroka.