Uporabno
2497 ogledov

Pet kosov opreme, ki jih mora imeti vsak športni navdušenec

Huawei Watch GT2e Huawei
Junij je poleg daljših dni prinesel tudi konec samoizolacije in ponovno odprtje fitnesov, vodenih vadb in drugih športnih aktivnosti. Za vse, ki ste se po dveh mesecih dela od doma odločili, da se boste letošnje poletje spravili v boljšo formo, smo pripravili nekaj kosov opreme, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Seveda ima vsak šport svoje zahteve in opremo, vendar pa lahko rečemo, da je večini del opreme skupen. Kaj vam bo torej najbolj pomagalo na na poti do boljše kondicije?

Huawei Watch GT2e | Avtor: Huawei Huawei
1. Obleka naredi človeka

Klišejsko, ampak do neke mere resnično. Športna oblačila danes so daleč od razvlečenih majic in ohlapnih trenirk, ki ste jih nosili pri športni vzgoji pred leti. Nove tehnologije in vse večja popularnost različnih športnih aktivnosti so povzročili pravi razcvet športnih oblačil. Na voljo imate specifične obleke za posamezne športe. Tako si za jogo ali pa drugo manj intenzivno vadbo izberite mehkejša, ohlapnejša oblačila, ki vas ne bodo ovirala pri raztezanju, za bolj intenzivne športe pa obleke, ki vam zagotavljajo boljšo oporo. Poleg tega so športna oblačila danes na voljo v najrazličnejših velikostih in barvnih kombinacijah, tako da tudi zgledajo odlično. Tehnološki razvoj se še posebno pozna pri tkaninah, ki so na voljo. Danes vas tako med telesno aktivnostjo razvajajo oblačila, ki so zračna, vas po potrebi hladijo ali pa grejejo ter kljub potenju vaše telo ohranjajo suho.

2. Ni vsak čevelj primeren za vse športe

Če se ukvarjate z več športi, boste najverjetneje hitro nabrali zbirko različnih športnih čevljev za vsako priložnost. Neprimerna obutev vam lahko povzroči veliko težav, zato skrbno izberite pravo za vas. Na pohode v gore tako ne hodite v supergah, ampak v kvalitetnih planinskih čevljih. Prav tako boste potrebovali različne čevlje za tek ali pa za tenis, obisk fitnesa ali pa dvigovanje težkih uteži. Prav tako je treba pri izbiri športnih čevljev upoštevati vaše telo. Da bi se izognili poškodbi stopal ali gležnja, obiščite športno trgovino, kjer vam bodo svetovali glede izbire modela, ki je primeren za vas.

Huawei Watch GT2e | Avtor: Huawei Huawei

3. Ne pozabite na hidracijo

Še posebno v poletnih dneh je izjemno pomembno, da popijemo dovolj tekočine. Veliko ljudi se premalo hidrira, kar lahko pri športu vodi tudi do dehidracije, glavobolov in drugih neprijetnih stranskih učinkov. Izognite se jim z dovolj veliko, a lahko, steklenico za vodo, ki jo lahko imate vedno s seboj. Če želite, da vaša pijača ostane dlje hladna ali pa topla, se odločite za steklenico z izolacijo. V njej imejte vodo, športni napitek ali pa čaj, tudi če se odpravljate na kak izlet.

4. Pomoč tehnologije

Športne ure vam bodo prišle prav ne glede na to, ali ste že profesionalec ali pa se športne aktivnosti šele lotevate. Če želite priti v formo, je pomembno, da skrbno sledite vašim telesnim aktivnostim. Pri tem vam bo pomagala športna ura, ki bo mdr. merila vaš srčni utrip, razdaljo, ki ste jo pretekli, in kalorije, ki ste jih pokurili. Na podlagi podatkov, ki jih o vaši aktivnosti zbere vaša športna ura, boste lahko prilagodili svoj trening in izboljšali svoje rezultate. Pomaga vam lahko tudi pri urejanju vašega spanca in vam omogoči, da končno uredite svoj spalni cikel in s tem izboljšate kvaliteto spanja ter posledično tudi svojega življenja.

Huawei Watch GT2e | Avtor: Huawei Huawei

Če nameravate športno uro uporabljati tudi v vsakdanjem življenju, je dobro, da se odločite za dizajn, ki ne izgleda preveč športno, temveč je dovolj elegantna tudi za v službo. Taka je na primer nova ura Huawei Watch GT2e, z zelo tankim HD AMOLED zaslonom, stilskim oblikovanjem in baterijo, ki vam lahko zdrži kar dva tedna. Ura vam omogoča intuitivno sledenje kar 100 različnim športom, vaše podatke začne spremljati, ko začnete s športno dejavnostjo, poleg tega pa jo lahko povežete tudi z brezžičnimi slušalkami in na njej shranite več sto pesmi. Huawei Watch GT2e bo za vas poskrbela tudi, ko se ne ukvarjate s telesno aktivnostjo, saj spremlja vašo kvaliteto spanca ter preko celega dne spremlja pod kakšno količino stresa ste ter se vam z njim pomaga spopasti.

5. Dobra podlaga

Ob vseh drugih športnih aktivnostih zelo pogosto zanemarjamo, kako pomembno se je dobro ogreti in raztegniti. Redno raztezanje bi po mnenju strokovnjakov morali v svoj dnevni urnik vključiti vsi, saj velik del dneva preživimo sede, za računalnikom. Z rednim raztezanjem poskrbite za boljšo in hitrejšo regeneracijo vaših mišic in preprečite bolečine v hrbtenici. Dobra podlaga vam bo zelo prav prišla tudi za izvajanje različnih vaj doma, od joge do intenzivnih intervalnih vaj. Dobra podlaga bo pomagala, da bodo ob skokih vaša kolena manj trpela, da vam na tleh ne drsi in da vam bo udobno, ko boste izvajali vaje sede ali pa kleče.

Huawei Watch GT2e | Avtor: Huawei Huawei

Uživajte v športnih aktivnostih, tako v stanovanju kot tudi zunaj. Oblecite in obujte se v svoja športna oblačila in obutev, pograbite steklenico vode in vašo športno uro ter se podajte na pot do boljše telesne pripravljenosti in novih osebnih rekordov. Pri tem pa se ne pozabite redno dobro raztegniti. Vaše zdravje vam bo hvaležno.