Uporabno
751 ogledov

Petriot - nove nagrade in nova embalaža!

petriot, gin Petriot Gin
V svetu destilatov se blagovna znamka ginov Petriot nezadržno vzpenja nad konkurenco. Z nedavno prejetimi nagradami in prenovljeno embalažo, ki šepeta skrivnost inovativnih receptur, je Petriot gin prava izbira za vse, ki v svojem kozarcu iščete več kot le okus.

Odkrijte, kako je Petriot zasijal na mednarodnem prizorišču in kaj novega prinaša njihova očarljiva embalaža!

Petriot - destilat vrhunskih okusov

Vsaka serija ginov Petriot je zgodba zase, saj pripoveduje o slovenski pokrajini, dediščini in tradiciji, ki v kozarcu oživi.

Začetki destilarne Petriot gina segajo v čas, ko je ustanovitelj destilarne prvič okusil gin. To ni bilo zgolj srečanje, ampak ljubezen na prvi pogled, pristna in globoka, opisuje Jurij Petruna.

Jurij je svoje življenje posvetil ginu in se potopil v študij proizvodnih procesov, izobraževal o aromah in zeliščih, eksperimentiral in iskal popolne kombinacije. Njegove prve poskusne serije so bili mojstrski prepleti okusov, ki so takoj navdušili vse okoli njega. Odločitev za odprtje lastne destilarne Petriot je zatem prišla naravno, kot logičen korak njegove strasti.

Destilarna Petriot stoji sredi slovenskih čudes narave, kjer vsaka kaplja destilata predstavlja odsev okolja - belokranjske breze, prekmurske ravnice, kraške zemlje in alpski zrak. Ta raznolikost je vtkana v vsak gin, ki zapusti njihovo destilarno.

Destilacija poteka v več kotlih evropskega porekla, kjer kombinirajo avtomatizacijo za dosledno kakovost in ročno delo za ohranjanje obrtniškega duha.

Od ideje do steklenice

Razvoj novega okusa pri njih traja mesece, ključni pa sta dve njihovi usmeritvi:

  • sistematičnost za natančno kontrolo kakovosti,
  • uporaba naravnih in ekoloških sestavin.

Brez aditivov ali umetnih dodatkov, gine proizvajajo izključno z naravnimi ekstrakti. Vsak nov gin je rezultat skrbnega analitičnega pristopa, kjer se klasične metode srečajo z inovativnimi idejami.

Te kreacije pa niso ostale neopažene. Nedavno je Petriot gin prejel prestižna priznanja, ki še dodatno potrjujejo njihovo odličnost tudi na mednarodni ravni.

Zgodba o tem, kako so zasijali na tekmovanju v Lyonu in Londonu, odstira posebno poglavje o prepoznavanju njihovega truda in strasti.

Zlato v Lyonu

Na prestižnem tekmovanju v Lyonu, kjer se svetovni proizvajalci žganih pijač merijo v kakovosti in inovativnosti, sta dva gina iz njihove kolekcije zasijala s prav posebnim sijajem.

Adriana in Belin gin sta prejela zlato medaljo, kar zagotovo potrjuje njuno vrhunskost in edinstvenost.

Adriana gin – poletje v steklenici

Gin Adriana je prava paleta čutov, ki odseva bogastvo slovenskega primorja. V njem se zlivajo rožmarin, timijan, sivka, limetini listi in morske alge, ta harmonična kombinacija pa vsak požirek spremeni v sprehod po obalnih stezicah.

petriot, gin | Avtor: Petriot Gin Petriot Gin

Njegova modra barva, ki v kozarcu s tonikom preide v čarobni vijolični odtenek, je poklon sinjemu Jadranskemu morju. Ta barvni preobrat, ki ga povzročijo cvetovi metuljastega graha, in druge aromatične note gina so prispodoba za lepoto in duh slovenskega primorja.

Belin gin – tradicija v novi preobleki  

Gin Belin je poimenovan po staroslovanskem bogu sonca in v vsak kozarec prinaša esenco primorskega sonca ter soli. Izdelan po tradicionalni metodi 'bathtub', kjer se izbrana zelišča namakajo v alkoholu, Belin ohranja rahlo obarvanost, ki simbolizira starodavno povezanost z zemljo.

Žajbelj, šetraj in dodatki citrusov, namočeni v destilat, skupaj s ščepcem piranske soli ustvarjajo bogat in poln okus, ki odmeva tradicijo ter inovativnost.

petriot, gin | Avtor: Petriot Gin Petriot Gin

Te zlate medalje niso le priznanje kakovosti, ampak tudi potrditev, da so njihova predanost tradiciji, inovativnosti in lokalnim sestavinam prava pot.

Zlato v Londonu

Na tekmovanju World Gin Awards (WDA) v Londonu, ki velja za eno izmed najprestižnejših v industriji žganih pijač, je Petriot dosegel izjemen uspeh. Zlati medalji in naziv državnega prvaka sta bila podeljena ginoma Belin in Adriana.

World Drinks Awards je globalno tekmovanje, kjer se pijače ocenjuje v vseh priznanih mednarodnih slogih. Tekmovanje je namenjeno promociji vrhunskih pijač med potrošniki in trgovci po vsem svetu.

Gin Belin je prejel zlato nagrado v kategoriji "Signature Botanical" za njegovo izjemno zeliščno noto, ki jo zaznamujejo šetraj, žajbelj in dodatek piranske soli, kar mu daje edinstven primorski karakter.

Gin Adriana je zmagal v kategoriji "Colour-Changing Gin", zaradi svoje sposobnosti, da ob stiku s tonikom spremeni barvo. Ta čarobni učinek je posledica uporabe cvetov metuljastega graha, ki se harmonično združijo z rožmarinom in materino dušico ter dopolnijo z morsko algo.

Ta izjemna priznanja potrjujejo, da Petriot gin ne samo, da vzdržuje visoke standarde v proizvodnji gina, ampak tudi inovativno prepleta lokalne zgodbe in okuse v izdelke, ki odmevajo celo na globalni ravni.

Nov dizajn, ki odraža svežino in inovativnost

Tri leta po ustanovitvi je Petriot gin svoje najbolj priljubljene izdelke odel v novo embalažo, ki praktičnost združuje s privlačnim dizajnom.

Oblikovalka je ustvarila kartonaste grafične škatle, ki na prodajnih policah zagotovo ne ostanejo neopažene. Koncept embalaže je tesno povezan z izvorom sestavin - vsaka rastlina, plod ali cvet iz sončno obsijanih vrtov, travnikov, grmičevja in dreves dodaja svoj pečat in okus gina.

petriot, gin | Avtor: Petriot Gin Petriot Gin

V oblikovanju so se odločili za klasični stil etikete, ki ga dopolnjujejo botanični elementi. Ti elementi embalaži dodajo mehkobo in nosijo duh lahkega vetriča, toplote ter omamnih vonjav narave, ki tako postanejo del uporabniške izkušnje.

Poglejte, poskusite in se prepričajte.