Uporabno
3237 ogledov

Petrol skupaj z vplivneži pripravil dobrodelno kampanjo za vozniške izpite mladih iz socialno ogroženih družin

Petrol Petrol
Po družbenih omrežjih so zaokrožili videoposnetki, v katerih sapo ob izgovarjanju besede Q Max kar se da dolgo držijo slovenski vplivneži in njihovi sledilci. Z dobrodelno akcijo želi Pet-rol zbrati deset tisoč sekund video materiala. Podjetje bo vsako sekundo pretvorilo v en evro in zbran denar namenilo vozniškim izpitom za mlade iz socialno ogroženih družin.

https://www.petrol.si/q-max-pomaga

Petrol | Avtor: Petrol Petrol

Kampanji so se pridružili številni znani obrazi, med drugimi televizijski voditelj David Urankar, najbolj znana mama Teja Jugovic, akrobatska skupina Dunking Devils in mnogi drugi. Vplivneži so v svojih Instagram objavah nominiral še svoje prijatelje in jih povabil k sodelovanju v akciji za dober namen. Vse prispevke znanih obrazov je Petrol združil na svojem Instagram profilu.

“Ko se te dni vozim v jopiču avtošole, se velikokrat spomnim, kako nestrpno sem čakal 18. rojstni dan in izpit za avto. In zato res z največjim veseljem podpiram Petrolovo akcijo. Daljši, kot bo zbran Q Maaax več mladih iz socialno ogroženih družin bo lahko opravljalo vozniški izpit,” je o razlogih za pridružitev kampanji povedal David Urankar.

Teja Jugovic, ki se je, da bi zbrala čim več denarja za izpite, posnela kar dvakrat, pa je dodala, da se dobro spominja, kako velik strošek so bili vozniški izpiti že pred dvajsetimi leti, ko ga je opravila sama. Danes povprečna ura vožnje za izpit B-kategorije stane okoli trideset evrov, priprava na izpit CPP pa okoli 100 evrov. Gre za velik finančni zalogaj za mlade, ki jim izpit za avto pomeni prvi korak k osamosvojitvi. Še toliko bolj za tiste, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin. “Izpit se mi zdi nuja, sploh ker ga bom potreboval zaradi svojega poklica. Smo pet članska družina in starša bi mi ob nizkih prihodkih težko pokrila stroške celotnega izpita, zato sem zanj varčeval tudi sam. Že dve leti si, kadar le imam čas, poiščem delo preko študentskega servisa, saj si želim čim prej opraviti izpit za avto, a bi brez dobrodelne akcije trajalo še dolgo, da bi zbral dovolj denarja,” je povedal 17-letni Velenjčan.

Ena sekunda je en evro

Petrol bo vse posnete sekunde pretvoril v denar in ga v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije namenil vozniškim izpitom za mlade, ki si ta izdatek težko privoščijo. Pri podjetju so si postavili cilj zbrati kar 10 tistoč sekund in na ta način ure vožnje privoščiti čim več mladim v stiski. Ena sekunda videoposnetka pomeni en evro. Trenutni individualni rekord je 44 evrov, ki jih je v zgolj 44 sekundah daroval športni navdušenec in spletni vplivnež Anže Česen.

Beseda Q Max, ki jo uporabniki družbenih omrežij izgovarjajo, dokler jim ne zmanjka zraka, je ime Petrolove družine visokokakovostnih goriv, ki se ponašajo z manj emisijami, njihova uporaba pa lahko pomeni tudi do 50 kilometrov daljšo vožnjo s polnim rezervoarjem. Poleg tega gorivo Q Max odlikuje tudi tehnologija, ki prispeva k daljši življenjski dobi motorja, preprečuje izgubo moči, ščiti motor pred obrabo in korozijo, preprečuje nastajanje oblog in omogoča nižje stroške vzdrževanja. Več o akciji in kako sodelovati si je mogoče prebrati tukaj.