Uporabno
206 ogledov

Philips Sonicare je za vedno spremenil pranje zob

Philips Sonicare Philips Sonicare
Električne zobne ščetke postajajo vse bolj priljubljene, saj ponujajo učinkovitejši način čiščenja zob kot običajna ročna ščetka. Toda kaj pravzaprav so električne zobne ščetke in kako delujejo?

Električna zobna ščetka je zobna ščetka, ki uporablja elektriko za vrtenje ščetin pri visokih hitrostih. To vrtenje pomaga pri odstranjevanju zobnih oblog in bakterij z zob učinkoviteje kot ročno ščetkanje. Električne ščetke imajo običajno dva glavna dela: ročaj in glavo. Ročaj je mesto, kjer držite ščetko, medtem ko je v glavi ščetke nameščen nastavek s ščetinami. Večina električnih zobnih ščetk ima majhen motor, ki poganja vrtenje ščetke.

Če želite uporabiti električno zobno ščetko, jo preprosto vklopite in prislonite k zobem in dlesnim. Ostalo delo bodo namesto vas opravile ščetine! Uporabljajte nežne krožne gibe in ne pritiskajte premočno ob zobe in dlesni, saj jih lahko poškodujete. Električne zobne ščetke so odličen način za občutek globokega čiščenja, ne da bi morali v to vložiti veliko truda. Če iščete enostaven način za izboljšanje vaše ustne higiene, je lahko električna zobna ščetka prava za vas.

Obstaja več razlogov, zakaj je lahko električna zobna ščetka boljša od ročne ščetke. Prvič, električne zobne ščetke so učinkovitejše pri odstranjevanju zobnih oblog in bakterij. Drugič, lahko pomagajo izboljšati zdravje dlesni s spodbujanjem krvnega pretoka in zmanjšanjem vnetja. Tretjič, električne zobne ščetke so udobnejše za uporabo, saj zahtevajo manj pritiska kot ročna ščetka. 

električna zobna ščetka | Avtor: Profimedias Profimedias

Električne zobne ščetke so še posebej koristne za ljudi z boleznimi dlesni ali drugimi zdravstvenimi težavami ustne votline. Lahko pomagajo zmanjšati vnetje in izboljšajo pretok krvi, kar lahko pospeši celjenje. Električne ščetke so odlične tudi za otroke, saj jim je včasih težko temeljito očistiti zobe z običajno zobno ščetko. 

Philips Sonicare električne zobne ščetke so ene izmed najbolj priljubljenih ščetk na trgu. Znane so po vrhunski čistilni moči in inovativnih lastnostih. Zobne ščetke Sonicare namreč uporabljajo hitre vibracije za čiščenje zob in odstranjevanje zobnih oblog (namesto običajnih vrtljajev). Te vibracije so do 31 000-krat na minuto, kar je veliko več, kot zmore ročna zobna ščetka. Philipsova patentirana sonična tehnologija omogoča dinamično čiščenje, ki poganja tekočino med zobmi in vzdolž linije dlesni. Ta čistilna moč pomaga odstraniti zobne obloge in bakterije z zob in dlesni ter ohranja vaš nasmeh zdrav in sijoč. Philips je sonično tehnologijo prvič predstavil že leta 1992 pod blagovno znamko Sonicare.

Zobne ščetke Philips Sonicare imajo tudi številne uporabne funkcije. Na primer, nekateri modeli imajo funkcijo UV razkuževanja, ki uniči 99 % bakterij na glavi ščetke. Druge imajo funkcijo SmartSensor, ki samodejno prilagodi intenzivnost ščetkanja glede na vaše potrebe. Obstajajo celo modeli s povezavo Bluetooth, ki vam omogočajo spremljanje vaših navad in napredka pri ščetkanju.

Nekatere električne zobne krtačke imajo samo en način čiščenja, najbolj premijski modeli pa jih imajo pet in več. Pri Philips Sonicare najdemo načine, kot so čiščenje, beljenje zob, čiščenje jezika, nega dlesni in še več. Imajo tudi senzor pritiska, ki vas opozori, če ščetkate premočno. 2-minutni časovnik spodbuja ščetkanje v priporočenem času ter enakomerno pokritost vseh zob.

Philips Sonicare | Avtor: Philips Sonicare Philips Sonicare
Nastavki za električne zobne ščetke so zamenljivi, tako da lahko najdete popolnega za svoje potrebe. Nekaj primerov: zobna ščetka Philips Sonicare FlexCare+ je opremljena z UV razkužilnim nastavkom, ki uniči 99 % bakterij na nastavku ščetke. Zobna ščetka Philips Sonicare DiamondClean ima nastavek DiamondClean z izjemno mehkimi ščetinami za nežno čiščenje. Zobna ščetka Philips Sonicare HealthyWhite pa je opremljena z nastavkom za beljenje, ki pomaga odstraniti površinske madeže z zob. 

Nastavek je priporočljivo zamenjati vsake tri mesece oziroma, ko vas zobna ščetka opozori na to z utripom lučke (odvisno od modela). Eden od razlogov, da nastavek ščetke zamenjate vsake tri mesece, je zagotoviti čim učinkovitejše čiščenje. Stari nastavki so po nekaj mesecih uporabe prekriti z zobnimi oblogami in bakterijami, kar lahko povzroči težave z ustnim zdravjem. Z redno menjavo glave ščetke lahko zmanjšate količino zobnih oblog in bakterij na zobeh in dlesnih.

Kar se tiče baterije, je ščetkam Sonicare priložen nastavek za polnjenje. Običajno ščetka z enim polnjenjem deluje približno dva do tri tedne. Najdete lahko tudi zobne ščetke Sonicare s potovalnim etuijem, kar je priročno, če pogosto potujete. Električna zobna ščetka je skratka odličen način doseganja občutka čistoče v ustni votlini. Zobne ščetke Philips Sonicare so že leta med najbolj priljubljenimi na trgu in imajo številne uporabne funkcije. Če iščete učinkovit in inovativen način čiščenja zob, je električna zobna ščetka Philips Sonicare morda prava za vas.