Uporabno
3317 ogledov

Pika na »i« vsakemu obroku

Omake za piknike Profimedia
Mnogo jedem da slasten pečat prav božanska omaka, ki je lahko odločilna sestavina obroka. Za popoln okus izberite mamljive Hellmann's omake.

Dobri kuharji uporabljajo omake izjemno premišljeno, saj poznajo njihovo omamno moč. Z njimi lahko dodamo jedem pikanten priokus, lahko so osvežilne, v njih jedi pomakamo ali jih uporabimo med peko in kuhanjem. Z njimi lahko celo »rešimo« ponesrečeno jed, sicer pa dajo omake vsaki jedi potrebno piko na i.  

Poskusite vrhunske omake Hellmann's in pričarajte vsakemu obroku božanski okus. 

Preprosta in običajna jed je lahko še boljšega okusa s kančkom iznajdljivosti - dodajte omake za meso Hellmann's. Zaradi vrhunskega okusa in kremaste teksture omak vsaka jed pridobi nov in izboljšan okus, običajna jed pa lahko postane slastna večerja, ki jo boste želeli pripraviti vedno znova in znova.

Pripravite slastne bučkine sendviče

Pravi začetki omak so zaviti v tančico skrivnosti, saj so jih naši predniki uporabljali »od nekdaj«, uporabljali so jih predvsem za konzerviranje živil, hkrati so bile dobrodošle za izboljšanje okusa enoličnim jedem. Če so naši predniki za pripravo omak porabili veliko svojega časa, se danes kuharji in kuharice z božanskimi omakami Hellmann's temu opravilu elegantno izognejo.

Pa ne le to, omake Hellmann's so tako slastne, da so popolna in hitra pika na "i" vsakemu obroku. Kombinirate jih lahko pri zajtrku, kosilu, malici ali večerji, nepogrešljive so pri pripravi sendvičev za na pot in popolni pogostitvi prijateljev.

Le pomislite, kako se bodo otroci ali vaši obiskovalci razveselili toplih toastov ali sendvičev, ki bodo obogateni s slastnimi omakami različnih okusov. Presenetite jih lahko z novimi omakami Hellmann's s kremno teksturo in v priročni embalaži, iz katere lahko iztisnete tudi zadnjo kapljico vaše najljubše omake.

Ker na vrtu že uspevajo slastne bučke, vam ponujamo odličen recept za sendviče z njimi. Potrebujete primeren kruh, sveže bučke, moko, jajca, olje, sol, solato, najljubšo mešanico začimb Knorr in eno od kremnih Hellmann's omak. Eno srednje veliko bučko naribate, ji dodate začimno mešanico, sol, dve jajci in dve veliki žlici moke. Moko sicer dodajajte po občutku, saj mora biti masa mehka, hkrati pa dovolj gosta za peko.

Ko je masa narejena, pripravite v ponvi olje za peko in z veliko žlico dodajajte maso, da se oblikujejo slastni bučkini polpeti. Polpete pečete na olju toliko časa, da se obarvajo zlato-rumeno, nato jih odcedite in položite na kruh za sendvič, na katerega ste predhodno dodali obilico Hellman's omake. Za ljubitelje pikantnega, dodajte Hellmann's pikantno paradižnikovo omako s česnom, lahko eksperimentirate s Hellmann's gorčično omako ali novo Hellmann's omako s česnom. Na polpetko dodajte list sveže solate in drugo polovico kruha. 

Hellman's omake so nepogrešljive tudi pri mesnih in vegetarijanskih tortiljah, taquitosih, pri quesadillas, s testaninami, burgerji, nujen dodatek so pri hrenovkah, klobasah, žar jedeh in seveda krompirčku. 

Nepogrešljivo za žar mojstre

Razvoj omak se je prilagajal razvoju posamezne kulture. Pozna jih cel svet, nekatere med njimi pa so tako prodorne, da so sčasoma osvojile druge kulture in kontinente. Tako so danes Hellmann's omake priljubljene v številnih kulturah in zadovoljijo različne gurmanske zahteve. Prav zdaj, v sezoni piknikov, prihajajo pogosteje v uporabo žar omake, ki popestrijo vsako vrtno zabavo in žar pojedino.

Hellmann's | Avtor: Hellmann's Hellmann's

Omake za žar je dandanes najlažje kupiti že pripravljene. Na piknikih so vse bolj priljubljene BBQ omake, s katerimi obogatimo predvsem mesne žar jedi. Velik izbor omak za žar so pripravili tudi pri Hellmann'su in z njimi zasvojili že kopico gurmanov. Zdaj lahko izbirate tudi med tremi čisto novimi omakami v še priročnejši embalaži.

Med objavami najdemo veliko različnih trditev o tem, od kod naj bi BBQ omake izhajale, kot letnica prvega zapisa se pogosto navaja leto 1698. Šlo naj bi za zelo preprosto omako, v kateri se limetin sok in pekočo papriko uporablja za začinjanje mesa z žara. V svojih zapisih je takšno omako omenjal dominikanski misijonar Pere Labat, seveda pa so se omake za začinjanje mesa z žara uporabljale že prej.

S pripravljenimi in priljubljenimi omakami za žar lahko premažete meso med peko ali pa jih uporabite za pomakanje že pečenega mesa. Pri peki vedno pazite, da bo meso dobro uležano in da ga pred peko ne boste solili, svojo najljubšo omako pa nanesite tik pred koncem pečenja. Omake za ribe z žara uporabite vselej šele po peki na žaru.

Katere omake izbrati?

Seveda mora biti omaka sestavljena iz kakovostnih sestavin, kar odraža končni okus izdelka.

Hellmann's nove omake so brez umetnih barvil, mamljive kremaste teksture in sestavljene iz samih vrhunskih surovin. Njihova nova embalaža omogoča, da svoj najljubši izdelek uporabite do zadnje kapljice. Za ljubitelje pikantne hrane je tu omaka za meso s česnom na osnovi paradižnika – Hellmann's pikantna paradižnikova omaka s česnom. Lahko izberete dišečo omako za meso s česnom – Hellmann's omaka s česnom, ljubitelji gorčice pa se bodo razveselili omake za meso z blagim okusom gorčice – Hellmann's gorčična omaka.

Ljubitelji piknikov vsako sezono posegajo po Hellmann's omaki za žar BBQ, za sladkast okus pa bo poskrbela slastna Hellmann's BBQ omaka za žar z medom.

Hellmann's | Avtor: Hellmann's Hellmann's
Če imate radi eksotične okuse in bi se z njimi radi pohvalili pred gosti, imejte v svoji paleti Hellmann's omako za žar s čilijem in česnom, za ljubitelje burgerjev pa priporočamo Hellmann's omako za hamburgerje.

Kremaste omake Hellmann's bodo kot nujna sestavina vaših piknikov poskrbele, da bodo vaša druženja ob hrani še okusnejša in res nepozabna.