Uporabno
1264 ogledov

Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš najbolj inovativen izdelek leta 2021

Pirin kruh z droži Tuš
Celje, 17. februar – Pirin kruh z drožmi iz linije Ana Roš & Tuš je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo 2021 v skupini pekovskih izdelkov. Na vsakoletnem izboru, ki ga pripravlja Inštitut za nutricionistiko, nagradijo najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Pirin kruh z drožmi je eden izmed izjemnih gurmanskih izdelkov, ki so jih v Tušu v sodelovanju s svetovno uveljavljeno kuharsko mojstrico Ano Roš predstavili v zadnjih mesecih. Nagrada je sicer že tretja za Tuševe izdelke, odkar v Sloveniji nagrajujejo najbolj inovativna živila.

Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš se v marsičem razlikuje od preostale ponudbe pekovskih izdelkov. Hlebčki, ki so ročno oblikovani, so pripravljeni po recepturi Ane Roš iz slovenske pirine moke, mlete na tradicionalen način z mlinskimi kamni, iz Mlinarstva Rangus. Droži kruhu, ki ga za kupce pečejo v Pekarni Geršak, še izboljšajo okus in svežino, pri čemer vsebuje manj soli kot običajni kruhi. »Nagrada za naš Pirin kruh z drožmi je zagotovo potrditev, da si slovenski kupec želi drugačna živila, pripravljena le iz najboljših slovenskih sestavin. Prav to je osnoven navdih linije izdelkov Ana Roš & Tuš, ki jo razvijamo naprej, z vedno novimi in novimi produkti,« ob prejemu nagrade za najbolj inovativni izdelek v kategoriji pekovskih izdelkov pojasnjujejo v Tušu.

Kupce nagrajeni Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš navduši z značilno hrustljavo skorjico in ravno prav luknjičasto sredico. V pekarnah Tuš marketov in supermarketov je na voljo sveže pečen ali zamrznjen, pripravljen za do-peko doma. Kuharska mojstrica Ana Roš, ki je ponosna na svoj recept in izdelek, pa svetuje:  »Za največji užitek in hrustljavo skorjico že pečeni kruh doma dodatno osvežite in pred postrežbo pogrejte. Za 10-15 minut ga potisnite v pečico, segreto na 160 °C, brez ventilatorja«. Ob tem še dodaja, da se kruhu odlično podajo domače slovensko maslo ali izbrani namazi, ki jih prinaša linija Ana Roš & Tuš. Med njimi so tatarski biftek s tartufi, sladka namaza Dulce de Leche in Toffee ter sadna namaza Slovenska jabolka in Slovenske hruške.

Pirin kruh z droži | Avtor: Tuš Tuš

V Tušu so sicer že v preteklosti s svojimi živili posegali po nazivih najbolj inovativnih izdelkov leta. Leta 2015 je v skupini predpripravljenih živil odličje pripadlo Slovenskim štrukljem iz Tatarske ajde s skuto iz Tuševe premium linije Slovenske dobrote. Leto dni kasneje je Slovenska potica, prav tako iz linije Slovenske dobrote, osvojila naziv Najbolj inovativno živilo leta 2016 v skupini finega pekovskega peciva.

Inštitut za nutricionistiko je izbor najbolj inovativnih živil prvič pripravil v letu 2014. Tudi v tokratnem izboru so nagradili najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. »Namen projekta je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih inovativnih živil ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo, prijaznost potrošniku ali druge cilje,« poudarjajo na Inštitutu za nutricionistiko.