Uporabno
6236 ogledov

Planeteka: Priložnost zamujena, ne vrne se nobena?

Planeteka Planet TV
Na božične praznike se je treba temeljito pripraviti. Poskrbeti moramo za praznične nakupe, lepo pospravljen in okrašen dom, sveže pečene dobrote, službo in otroke. V veselem pričakovanju pa nikakor ne smemo pozabiti na še en pomemben del praznikov – nase.

Je televizijski ekran postal nujno zlo sodobnega časa?

Zima že nestrpno trka na naša vrata, mi pa imamo zaradi krajših dni na voljo več časa. Nekoč smo si ob zasneženih večerih čas krajšali z branjem knjig in stripov, danes pa se nekoliko pogosteje zatečemo pred televizijski ekran. Obdobje, ki ga posameznik preživi pred televizijo, se je z razmahom pametnih naprav drastično povečal. Trenutna zdravstvena situacija je ta čas še dodatno podaljšala. Ameriški spletni vir U.S. News navaja, da je bilo gledanje televizije leta 2020 ena najpogostejših dejavnosti preživljanja prostega časa, saj so prebivalci, starejši od 75 let, pred ekranom preživeli kar 5 ur več na dan kot po navadi. 

Ali sploh obstaja kaj lepšega kot to, da si po napornem dnevu prižgemo našo najljubšo serijo, si natočimo kozarček žlahtne kapljice in preprosto uživamo? Britanski spletni vir The Sun trdi, da povprečen Britanec med božično-novoletnimi prazniki pred televizijskimi ekrani preživi več kot 57 ur, kar je 2,4 dneva. Decembra si največkrat privoščijo kakšno božično klasiko, kot so na primer Sam doma, Škrat in Umri pokončno.

Planeteka | Avtor: Planet TV Planet TV

Kaj najraje gledamo Slovenci?

Uporabniki pametne tehnologije vseh starosti se čedalje bolj zatekajo v vabljivi svet barv, kjer nikdar ni dolgčas. Javnomnenjska raziskava agencije Gideon je pokazala, da Slovenci najraje gledamo informativne oddaje, ki jim sledijo filmi ter zabavne oddaje. Računalniški in televizijski ekrani so, hočeš nočeš, postali naši zvesti spremljevalci. Uporabljamo jih vsepovsod: v šoli, službi, za učenje, za pregled voznega reda, banko, zemljevid, nenazadnje tudi za zabavo. Čeprav se je čas, ki ga preživimo pred televizijo, v zadnjih letih navzel negativne konotacije, temu ni povsem tako. 

Ekrani so dandanes naš glavni vir informacij. So stik z aktualnim dogajanjem v svetu. Televizija, računalnik in telefon niso nikakršen bavbav, ki nam uničujejo zdravje in življenja. Ravno nasprotno. V zadnjih nekaj letih so se izkazali za odlične varuhe, saj nas obveščajo o aktualnih ukrepih in številkah, so naš glavni povezovalec z zdravniki, bankami, trgovinami in celo šolami. Pametni ekrani so, tako rekoč, postali nuja sodobnega sveta. 

Televizija in računalnik sta večkrat označena za nujno zlo. Pa sta res? Samo pomislite, kako koristne vsebine nam omogočata ti dve tehnološki čudi. Športni programi nam na primer pomagajo ohranjati kondicijo in nas spodbujajo k aktivnemu življenju. Kulinarične vsebine nas  naučijo zdravega kuhanja. Zahvaljujoč informativnim televizijskim oddajam lahko tudi vlada množično obvešča svoje prebivalstvo. Informativni programi nas obveščajo o aktualnih in zgodovinskih rezultatih ter tako zagotavljajo samoizobraževanje na izjemno visokem nivoju.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena – ali pač?

Ker prihaja božični čas, se spodobi, da odmislimo vse skrbi in da preprosto uživamo. Decembra je na sporedu na stotine zanimivih zabavnih vsebin. A kaj, ko ima dan zgolj 24 ur in včasih nimamo časa, da bi si ogledali svoj najljubši film! Pravijo, da priložnost zamujena, ne vrne se nobena. Saj jim ne verjamete, kajne?

Spoznajte Planeteko. Gre za novo brezplačno spletno platformo za ogled vsebin na zahtevo, kjer vas čakajo vaši najljubši zamujeni deli oddaj tako domače kot tuje produkcije. Na Planeteki lahko takoj po premieri na Planetu spremljate tudi Exatlon, eno najbolj priljubljenih tekmovalnih oddaj v tem hipu, resničnostni šov The Real Housewives Slovenija: Vražje dame, satirično oddajo Ta teden z Juretom Godlerjem, nenazadnje pa tudi informativno oddajo Planet 18, jutranjo oddajo Jutro na Planetu, magazinsko oddajo Planet Vau ter celo pogovorni oddaji Osebno z Valentino Plaskan in Ura moči.

Planeteka je kot nalašč za zamudnike, saj si ti izbrane vsebine lahko ogledajo kjerkoli in kadarkoli jim srce poželi. Na voljo so tudi udarne oddaje preteklih sezon, kot je šov Kdo si ti? Zvezde pod masko, Zapleši v ljubezen in Pri Črnem Petru. S Planeteko zabave ni nikoli konec – vsak dan, ves dan. 

Božični čas je čas obdarovanja. Čas, ko se spomnimo na svoje prijatelje in svojce ter jim privoščimo kakšno malenkost. V vsej naglici, ki nas pričaka vsako leto decembra, pogosto pozabimo nase. Kdo drug bo poskrbel za nas, če ne mi sami? Planeteka je eno najlepših daril samemu sebi, saj predstavlja izvrsten način, da si vzamemo čas zase in pozabimo na vsakdanje skrbi.