Uporabno
1434 ogledov

Po aktivna doživetja v Pomurje, v Mursko Soboto

Expano Brod na Muri
Načrtujte svojo pustolovščino, odkrivajte naravno in kulturno dediščino, doživite aktivni oddih in okusite lokalne dobrote v srcu Pomurja.

Expano | Avtor: Expano - virtualni polet z balonom Expano - virtualni polet z balonom

Ob vstopu v Pomurje vas najprej pozdravi paviljon Expano, na obali Soboškega jezera, kjer vas čaka široka paleta dogodivščin. Tu se tradicija in dediščina prepletata s sodobnimi tehnologijami in vas nagovarjata k odkrivanju skritih kotičkov regije. S pomočjo sodobne multimedijske tehnologije občudujte naravno in kulturno dediščino. Poletite z balonom nad lepote pokrajine ali z močjo svojih misli in koncentracije premikajte vodo. Podajte se na virtualni sprehod po Pomurju s pomočjo fotografij izjemne ločljivosti ali vstopite v glinene lonce ter spoznavajte vse odtenke pomurske umetnosti. V Expanu vas ob interaktivnem doživetju razvajajo tudi s kulinaričnimi dobrotami in trgovinico z lokalnimi izdelki.

Zdaj je čas za neskončno morje doživetij!

Expano | Avtor: Soboško jezero Soboško jezero

Expano se nahaja na urejenem območju ob Soboškem jezeru, kjer se razprostira morje kotičkov za sprostitev in ležerno uživanje. Na Soboškem jezeru lahko potešite svoj adrenalinski nemir s športi na vodi ali se samo zleknete na brežine in občutite harmonijo narave in vode. Za brezskrben oddih si lahko ob jezeru brezplačno izposodite ležalnike in senčnike. Najemite eno izmed štirih piknik hiš in navdušite prijatelje. Lahko preizkusite svoje motorične spretnosti na kar 35 različnih napravah motorik parka ob jezeru ali merite moči v diskgolfu, archery tag, paintballu in drugih zabavnih igrah.

Mesto, ki ceni vaš čas za počitek. Kraj, kjer vam bo tak čas podarjen.

Expano | Avtor: Grad v Murski Soboti Grad v Murski Soboti

Murska Sobota, med žitnimi polji in biosfernim območjem reke Mure, ponuja številne razloge za obisk - drugačnost, mir, gostoljubnost in neprecenljive okuse pristne kuhinje. Sredi parka, v mestnem jedru, odkrijte renesančni dvorec, ki očara z veličino in prepriča s spokojnostjo. Le pet minut hoje skozi park vas pozdravi mestni center z veličastnimi secesijskimi stavbami. Najlepša med njimi, iz leta 1907, je dom regionalnemu kulinaričnemu centru »Hranilnici prekmurskih dobrot«, kjer vas razvajajo z regionalnimi dobrotami. Okusite bučna semena, lokalna vina, domače marmelade, prekmursko čokolado ali najbolj prepoznavno lokalno sladico: prekmursko gibanico. Uživajte v intimnih koncertih na prostem v mestnem jedru. Za Hranilnico prekmurskih dobrot se namreč nahaja manjše dvorišče, ki ga mimoidoči stežka opazijo, a ko v poletnih mesecih na tem majhnem dvorišču odzvanja glasba, navdahnjena z jazz, blues, funk in ostalimi ritmi, marsikomu zastane korak. Skrito dvorišče tako postane udoben prostor, kjer si spočije srce in se nahrani duša. Več o doživetjih v srcu Pomurja

Biosferno območje reke Mure

Le dobrih deset minut iz mestnega jedra vas očara reka Mura z izjemnim rastlinskim in živalskim svetom, ki je pod zaščito UNESC-a. Prepustite se divji pustolovščini raftinga po Muri ob spremljavi žuborenja vode. Lepote narave ob zeleni evropski amazonki, lahko odkrivate tudi na kolesu, v spomin na preteklost pa vas brod na Muri prepelje z levega na desni breg reke. Najmlajše bo ob tem razveselilo novo otroško doživljajsko igrišče.

Expano | Avtor: Soboško jezero Soboško jezero

5 RAZLOGOV, ZAKAJ OBISKATI Mursko Soboto:

  1. Expano – Regijski promocijski center z interaktivnim doživljajskim parkom se ponosno dviga nad gladino Soboškega jezera. Tu se tradicija in dediščina prepletata s sodobnimi tehnologijami in vas nagovarjata k odkrivanju skritih kotičkov Pomurja.
  2. Soboško jezero – Potešite svoj adrenalinski nemir s športi na vodi ali se samo zleknite na brežine in občutite harmonijo narave in vode.
  3. Reka Mura – Naj vas očara evropska amazonka s svojimi mrtvicami, brzicami in izjemnim živalskim svetom. Na kolesu ali peš odkrivajte neokrnjeno naravo, ki je pod UNESCO zaščito.
  4. Grad Murska Sobota in Dvorec Rakičan – Odkrijte bogato preteklost regije, začutite utrip urbanega in razvijajočega se mesta.
  5. BOGATA KULINARIKA – Okusite najboljše, kar ponuja zakladnica pomurskega kulinaričnega ustvarjanja. Od odličnih okusov tradicionalnih jedi do drznih kulinaričnih umetnin sodbnih kuharskih mojstrov.

Načrtujte svojo pustolovščino, odkrivajte naravno in kulturno dediščino, doživite aktivni oddih in okusite lokalne dobrote. Doživite jesen v srcu Pomurja!