Uporabno
55 ogledov

Po dveh letih ponovno z nami JUBILJENI 15. sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled za vse okuse – Praznik gastronomije in hotelirstva

sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled
Od 23. do 26. marca, bo prestolnica gostila štiridnevni praznik gastronomije in hotelirstva – na Gospodarskem razstavišču bodo svoja vrata odprli JUBILEJNI že 15. Mednarodni strokovni sejmi Okusov, ki zagotavljajo nenadomestljiv prostor strokovne družabnosti. Na enem mestu bodo združili 8 Ho-Re-Ca področij – Gastronomija, Pijača, Kava, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Sladoled, Vino in Gostinsko – Hotelska oprema.

Sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled | Avtor: sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled

Sejmi odpirajo vrata v svet

Ob vsem napredku, spremembah in tehnologijam, so sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled stalnica, doživetje za vsakogar, ki sledi svoji filozofiji – osebni stik ter trden stisk rok je še vedno najboljši način za sklepanje novih poznanstev, povezav in poslov. Vztrajno sledijo napredku in dajejo prostor tehnološkim inovacijam v stroki, v svojem bistvu pa ostajajo zvesti primarni vlogi sejma kot medija – poudarjajo pomen in kvaliteto osebnega stika, ki odpira vrata v svet.

Več kot 300 razstavljavcev, tako domačih kot tudi tujih, se bo združilo s strokovno zainteresirano javnostjo, v želji po pridobivanju in izmenjavi znanj, širjenju poslovnih kontaktov in mrež, promociji lastnih blagovnih znamk, predstavitvi ter postavitvi na zemljevid gastronomije oziroma hotelirstva in iskanju novih poslovnih priložnostih.

"Kljub dolgim dvem letom epidemije, ki sta globoko zarezali v Ho_Re_Ca sektor, sejmi vztrajno sledijo napredku in dajejo prostor tehnološkim inovacijam v stroki, v svojem bistvu pa ostajajo zvesti primarni vlogi sejma kot medija – poudarjajo pomen in kvaliteto osebnega stika, ki odpira vrata v svet," je povedal Matjaž Turk, direktor GASTexpo. "Jubiljeni 15. Mednarodni strokovni sejmi Okusov se bodo v štirih dneh zazrli v preteklost, predstavili ter slavili uspešne prakse in inovacije. Še pomembneje pa je, da se bodo ozrli v prihodnost, ter zarisali smernice v gastronomiji in hotelirstvu," je še dodal.

Sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled | Avtor: sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled

NOVOSTI, Predstavitve, razstave, degustacije, delavnice, predavanja, tekmovanja ...

Sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled bodo v svojem razstavnem in strokovnem programu sledili trendom, dobrim praksam in tehnološkim inovacijam, ki jim bomo priča v letu 2022. Številni tuji in domači razstavljavci bodo krizi navkljub pripravili vsaj toliko novosti, inovacij, degustacij in predstavitev, s poudarkom na raznolikosti – tako, da bo lahko vsak obiskovalec sejmov Okusov našel nekaj po svojem in za svoj okus.

Digitalizacija in avtomatizacija je prodrla tudi do gostinskega sektorja, predvsem na področju postrežbe in naročanja v obliki robotizacije in raznih aplikacij, obiskali nas bodo namreč simpatični roboti Pudu, ki so odličen dodatek ekipi natakarjev. Predstavljena bo aplikacija Pircheck ki skrbi za izobraževanje in stimuliranje vaših zaposlenih. Možno bo opazovati tudi spremembe v načinu kuhanja, ki gredo s polno paro v smeri razvoja tehnologije ohranjanja tako okusa kot hranljivih sestavin ter prijaznosti uporabnikom. 

Sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled | Avtor: sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled

V zadnjih letih se je ponudbi izbranih vin pridružilo še pivo, tako z legendami domačega in tujega pivovarstva, kot tudi domačimi craft pivovarji, ki so se letos v visokem številu udeležili mednarodnega izbora za "GASTexpo pivo leta 2022" skupaj s konkurenco iz Avstrije in Italije. Kot neločljivi par, pa se izboru za pivo pridružuje še tekmovanje za "Naj picopeka Slovenije 2022", kjer se bodo udeleženci pomerili v pripravi in peki pice kar na sejmu samem.

Če za razstavljavce, ki skupaj pokrivajo vsa področja gastronomske panoge, pravimo, da so srce sejmov Okusov in jim vlivajo življenje, lahko za predavanja, delavnice in interaktivna izobraževanja rečemo, da so duša sejmov. Udeležencem prefinjeno odprejo široke možnosti, da se učijo in izpopolnjujejo od najboljših v stroki. DELAVNICE pokrivajo široko kulinarično področje – od šole peke pizze v sodelovanju z vrhunskimi italijanskimi picopeki in svetovnimi prvaki v izvedbi z Društvom kuharjev in slaščičarjev, slaščičarskih in pekarskih delavnic pod okriljem tradicionalne francoske slaščičarne in pekarne La Ganache, izdelave različnih živil z uporabo profesionalne opreme v okviru HoReCa centra, do priprave kave na delavnicah Latte Art & Barista Barcaffe.  Delavnice so brezplačne in primerne za udeležbo čisto vsakega, ki se navdušuje nad kulinariko – profesionalno ali ljubiteljsko.