Uporabno
14759 ogledov

Po padcu otroka v kampu kar 2230 evrov stroškov! Kaj zdaj?

Zlom roke Profimedia
Hitro se zgodi. Le minuto nismo pozorni in naš otrok se med igro poškoduje. Še poseben šok doživimo, ko se to zgodi na dopustu. Takrat v prvem trenutku niti ne vemo kaj, kam in kako.

Letos se bolj kot kadarkoli prej zavedamo pomembnosti našega zdravja. Pred poletno sezono dopustov zato natančno preverite kaj vse pokriva evropska kartica zdravstvenega zavarovanja. Mnogih zdravstvenih storitev namreč evropska kartica ne bo pokrila. V trenutku, ko se zgodi nezgoda, pa prav gotovo ne boste razmišljali h kateremu zdravniku lahko greste, ali bo zdravstvena kartica krila prevoz v domovino ter kako boste pokrili praviloma višje stroške zdravstvenih storitev v tujini.

Avtodom | Avtor: Profimedia Profimedia
Povrnili so jim za 2230 evrov stroškov

Vsak starš občuti neprimerljivo stisko, ko se poškoduje njegov otrok. Tako je bilo tudi v primeru družine, ki se je z avtodomom lani takoj po zaključku šole odpravila na dopust v Italijo. Kampirali so v okolici Dolomitov. Sredi dopustovanja se je v enem od kampov zgodila nesreča. Najmlajši član družine je med plezanjem na plezalni steni oz. igralih padel in si pri tem poškodoval roko ter dobil hujši udarec v glavo.

Zaskrbljeni starši so ga takoj odpeljali do najbližjega zdravnika, ki je delal v zasebni ambulanti. Ta mu je oskrbel rano na glavi in nato družino poslal še v bolnišnico, saj je bil zlom na otrokovi roki zapleten. V bolnišnici so nato otroku operirali roko in ga zaradi udarca v glavo čez noč zadržali na opazovanju. Z njim je v bolnišnici ostala tudi mati.

Končni strošek nesreče? Veliko skrbi in 2230 evrov. Za pomoč v zasebni ambulanti je družina odštela 380 evrov, v bolnišnici (pregled, hospitalizacija, spremstvo mladoletne osebe in operacija) pa 1850 evrov.

Otrok pri zdravniku | Avtor: Profimedia Profimedia

Družina je imela srečo, saj so pred dopustom sklenili turistično zdravstveno zavarovanje pri zavarovalnici CORIS. Zavarovalnica je družini povrnila celoten strošek zdravljenja. Starši so se pri sklenitvi zavarovanja odločili za dodaten paket Zlom kosti, tako da so za zlomljeno roko prejeli še 500 evrov odškodnine.

Paket Zlom kosti lahko sklenete z doplačilom 1 evra pri turističnem zavarovanju za določen čas (do 30 dni) in pri letnem turističnem zavarovanju ob doplačilu 2 evrov.

Konec dober, vse dobro

Sklenjeno zavarovanje je družino obvarovalo visokih stroškov za zdravljenje v tujini. Se tudi vi v kratkem odpravljate na dopust v tujino? Potem pred odhodom ne pozabite skleniti zavarovanja za tujino. CORIS že 25 let skrbi za slovenske potnike, jim nudi 24-urno asistenco in jih po poškodbi ali nesreči varno vrača v domovino.

Hrvaška | Avtor: Profimedia Profimedia
Če poleti odhajate na dopust po Evropi, vam CORIS priporoča sklenitev paketa turističnega zavarovanja za tujino s kritjem Previdno. Za štiričlansko družino boste za 15 dni plačali 35 evrov, če dodate še paket odškodnine Zlom kosti bo premija znašala 39 evrov. Če se odpravljate na Hrvaško ali v Črno goro, vam CORIS ponuja prilagojen in nekoliko cenejši paket – za 15 dni boste plačali 28 evrov, s paketom odškodnine Zlom kosti pa 32 evrov.

Nameravate preživeti več kot 30 dni v tujini? Potem razmislite o sklenitvi letnega zavarovanja za tujino, ne glede na to ali se boste čez mejo odpravili na poletni dopust, jesenski izlet, smučanje ali po nakupih. V primeru nezgode vam bo CORIS kril stroške zdravljenja v tujini, vi pa boste popolnoma brez skrbi. Premija letnega turističnega zavarovanja za štiričlansko družino znaša 100 evrov, za posameznika pa 53 evrov.