Uporabno
3068 ogledov

Po splavu pozdravila zdravo deklico

Prvič mama M SOSESKA
Eden od dveh parov, ki ju na Mercatorjevi spletni video platformi M SOSESKA spremljamo v novem slovenskem resničnostnem šovu Prvič mama, sta Ajda in Marko. Pred nekaj meseci sta se razveselila hčerkice Astrid, ki je v njuno življenje prinesla še toliko več veselja, saj sta se pred njo morala soočiti z težko izkušnjo – splavom.

Simpatična Ajda in Marko sta se marca razveselila deklice, ki sta jo poimenovala Astrid. Pravita, da je njuna deklica nadvse pridna dojenčica in da so bili prvi meseci z njo precej mirni. Ponoči namreč spi tudi po sedem ur v kosu, tako da se novopečena mamica dodobra spočije in se lažje sooča z izzivi, ki jih prinaša dan. Astrid se namreč čez dan zelo veliko doji in veliko časa preživi na dojki, čemur pa je v začetku sledilo tudi precej obilno polivanje. Zato je pralni stroj nenehno v pogonu, Ajda in Marko pa naokrog pogosto tekata s krpo v rokah.

Vse to in še več zdaj z javnostjo delita v novem resničnostnem šovu Prvič mama, ki ga lahko spremljate na Mercatorjevi spletni video platformi M SOSESKA. Novo epizodo si že lahko ogledate TUKAJ!

Prvič mama | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA


Za sodelovanje v resničnostni oddaji Prvič mama sta se odločila, ker sta pred zanositvijo z Astrid doživela spontani splav. In ker mnogi na to še vedno gledajo kot na tabu, o katerem se ne govori na glas, želita to spremeniti. Drugim staršem bi namreč rada pokazala, da ne v dobrem ne v slabem niso sami.

"Pred letom in pol sva doživela spontani splav, ki se je zgodil v devetem tednu nosečnosti. Ko se nama je to zgodilo, sva bila zelo potrta in žalostna. Niti pomislila nisva, da se nama lahko zgodi kaj takšnega. Ko pa sva bližnjim in znancem povedala, da sva doživela spontani splav, sva izvedela, da je tega zelo veliko in se nisva počutila sama. Vsak izmed nas je drugačen in tudi vsak otrok je zelo različen, ampak če lahko z deljenjem svoje izkušnje komu pomagava, da bo videl, da ni sam, da se sooča s podobnimi radostmi in skrbmi ter da so vse faze razvoja normalne, je najin namen dosežen," pravita simpatična Ajda in Marko.  

Ker imata tudi sama nekaj izkušenj z video produkcijo, sta se za to, da bosta del šova Prvič mama, odločila brez zadržkov. "M SOSESKO vidiva kot platformo, ki ustvarja zanimive vsebine in ki gradi na zdravi skupnosti. Ne sloni na dramatičnih in ceneno-populističnih vsebinah, ampak optimističnih in pozitivnih. To nama je všeč," povesta. In dodajata:

Sporočiti želiva, da nismo sami. Tako lepote kot izzivi starševstva so del vsakdana. Kot novopečeni starš imaš veliko vprašanj, in če nekomu pomagava, da vidi, kako rešiti določeno situacijo, ali da je nekaj, kar se dogaja tvojemu dojenčku, normalno, sva izpolnila svoje poslanstvo s pojavnostjo v tej oddaji.

Prvič mama | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

V teh prvih tednih starševstva se sicer držita dobrega nasveta, ki ga je Ajdi dala njena mama. Na srce ji je namreč položila, naj ravna tako, kot ji pravi intuicija oziroma materinski nagon. Naj posluša samo sebe in dela tako, kot se njej zdi najbolje zanjo in njenega otroka. In za zdaj se ji je ta pristop obrestoval. Tako tudi ostalim mamicam svetuje, naj delajo po svojem občutku.

Kaj nas čaka v drugi epizodi resničnostne oddaje Prvič mama?

Tjaša in Jan se pripravljata na porod, a se njun sin noče obrniti v pravi položaj. Zato se Tjaša odloči za zunanji obrat. Iskreno sta spregovorila tudi o seksu med nosečnostjo. Ali, bolje rečeno, o pomanjkanju tega. Medtem pa se Ajda in Marko soočata z drugačnimi izzivi … Ob občudovanju svoje novorojenke se spominjata boleče izkušnje – spontanega splava. Ajda pa pokaže tudi, kako je videti njen trebušček dva tedna po porodu.

 Vse to in še več vas čaka v drugi epizodi nove resničnostne oddaje Prvič mama.