Uporabno
431 ogledov

Pohvalno: Zaposleni Nove KBM ustvarili eno od največjih spletnih dobrodelnih iniciativ

NKBM Dobrodelnost NKBM
V času epidemije smo navajeni, da slišimo veliko negativnih in nesrečnih zgodb. Zato smo še toliko bolj hvaležni za vsako pozitivno. Še posebno, ko se dobrodelnosti loti tako velika skupina ljudi in na bolje spremeni življenja več kot 400 posameznikov in organizacij.

Dobrodelnosti so se pri Novi KBM lotili organizirano in v velikem številu. Kar 42 ekip se je odločilo na najrazličnejše načine polepšati življenja tistih, ki najbolj potrebujejo nekaj veselja v svojem življenju. Skupaj so izvedli kar 216 dobrodelnih aktivnosti in osrečili več kot 400 pomoči potrebnih posameznikov pa tudi organizacij.

Ideje za dobrodelnost, ki se jih lahko posluži vsak

Mnogo nas dobrodelnost razume v zelo ozkem pomenu darovanja denarja dobrodelnim organizacijam in pogosto pozabimo na malenkosti, ki lahko zelo vplivajo na življenje drugih. Zaposleni Nove KBM pa v svoji dobrodelnosti niso pozabili na nikogar. Darovali so kri, organizirali čistilne akcije, skrbeli za zapuščene živali ter se vključili v dobrodelne akcije, ki jih organizirajo Rdeči noski, Botrstvo ter Božiček za en dan.  

NKBM Dobrodelnost | Avtor: NKBM NKBM

Spomnili pa so se tudi na starejše, ki živijo v domovih za starejše občane. Ti namreč med epidemijo še posebno trpijo zaradi izolacije. Njim so dneve polepšali na inovativen, prisrčen in varen način. Zaposleni Nove KBM so namreč tako v DSO kot tudi v šole poslali zvočne posnetke, ki so jih poimenovali Biti človek skozi glas. "Stanovalci so bili navdušeni, lepo jim je bilo slišati brano poezijo. Še lepše bi jim bilo, če bi nam brali v živo, kar pa seveda ni mogoče," je povedala Petra Zajc iz DEOS Centra starejših Cerknica. V številne domove za starostnike po vsej državi so poslali tudi voščilnice s prijaznimi mislimi.

Banka, ki gradi kulturo dobrodelnosti

NKBM Dobrodelnost | Avtor: NKBM NKBM

"V Novi KBM podpiramo številne kulturne, športne in humanitarne projekte, s katerimi spodbujamo razvoj okolja, v katerem živimo in delamo. Ponosni smo, da v banki uspešno gradimo kulturo zavedanja o pomembnosti družbeno odgovornih ravnanj. Ko smo izziv prenesli na splet, pa so odločnost, volja in predanost zaposlenih presegla vsa pričakovanja in na to smo izjemno ponosni," pravi predsednik uprave Nove KBM John Denhof.

Kar pa ga tudi zelo veseli je, da se v njihove dobrodelne projekte vključuje vedno več ljudi. Tako tudi mnogi drugi, ne le zaposleni Nove KBM, poskrbijo, da bodo z malimi pozornosti polepšali življenja drugih ljudi. Svoje dobrodelne projekte bodo v Novi KBM predstavljali tudi na družbenih omrežjih, prek katerih se jim bodo lahko pridružili še drugi ljudje, ki jih tovrstni projekti zanimajo.

NKBM Dobrodelnost | Avtor: NKBM NKBM

Skrb za ekipni duh v podjetju

Skupina Nove KBM, ki je sestavljena iz zaposlenih Nove KBM, nekdanje Abanke in Summit Leasinga, za svoje zaposlene vsako leto organizira Olimpijado. Na njej se skupine sestavljene iz zaposlenih, soočijo v seriji športnih in ekipnih iger.

Pri organizaciji Olimpijade jih letos ni ustavil niti novi koronavirus. Zaradi varnosti svojih zaposlenih med epidemijo, so jo le preselili na splet. Tam so zaposleni oblikovali kar 44 ekip, ki vsakih 14 dni dobi nov izziv, ki ga morajo izpolniti. Tako lahko v Novi KBM skrbijo za dober ekipni duh tudi med epidemijo.