Uporabno
920 ogledov

Poletna prenova kuhinje – kaj morate vedeti?

Furnitura Furnitura
Poletje – čas poznih sončnih zahodov, sanjskih plaž in sladkih romanc. A da ne zatavamo predaleč, najtoplejši čas v letu je idealen tudi za prenovo vaše kuhinje.

Toplota, sonce in božanje nežnega vetra v nas prebudi številne ideje o izgledu sanjskega doma in projekt ‘nova kuhinja’ se lahko začne. Vendar pozor - ne lotite se prenove nepremišljeno, saj gre za nakup, ki bo vaš dom krasil kar nekaj dolgih let. 

Če je tudi pri vas doma nastopil čas, ko boste zamenjali svojo staro kuhinjo za novo, potem ste na pravem mestu - vabimo vas k branju priročnih nasvetov, ki so jih za vas pripravili v največjem spletnem pohištvenem salonu Furnitura. Verjemite, prenova kuhinje še nikoli ni bila tako zabavna in enostavna.

Furnitura | Avtor: Furnitura Furnitura

Kako se lotiti prenove kuhinje?

Ko se lotite prenove, pa naj bo to kuhinja ali kateri drug prostor vašega doma, je nujno načrtovanje. Uspešno krmarjenje med vašimi željami in možnostmi, ki jih ponuja kuhinjski prostor je namreč ključ do popolnega končnega izdelka - kuhinje, v kateri boste zagotovo uživali. Hkrati pa se boste tako izognili slabi volji, če določene ideje ne boste mogli uresničiti. Vendar brez skrbi - današnji sodobni dizajni namreč omogočajo, da čisto vsaka kuhinja izgleda vrhunsko, naj bo majhna ali velika.

  • Določite proračun

Gre za zelo pomemben korak, ki ga morate premagati še pred začetkom prenove kuhinje. Postavite si zgornjo mejo, najvišjo ceno, ki jo nameravate nameniti prenovi. Določenega proračuna pa se tekom procesa tudi držite. Ne dovolite si impulzivnosti in nakupovanja nepotrebnih in dragih dodatkov. Če ne veste, kaj vse od pohištva potrebujete, so pri Furnituri za vas pripravili nekaj odličnih idej, iz katerih lahko črpate navdih in se tako izognete nakupovanju dodatkov, ki jih ne potrebujete.

Furnitura | Avtor: Furnitura Furnitura

Cene obnove kuhinje se med seboj razlikujejo glede na izbiro materiala, velikost prostora in poseganja v prostor (rušenje sten, celotna obnova kuhinjskih front, lakiranje kuhinjskih elementov). Z nekaj premišljenosti pa lahko svojo kuhinjo prenovite za zelo lepo in nepretirano ceno.

  • Kuhinja, prilagojena vašim potrebam 

Veste, kakšno kuhinjo želite in potrebujete? Dobro premislite, kako pogosto in s kakšnim namenom jo uporabljate in kaj je tisto, brez česar si svojega sanjskega kuhinjskega kotička ne predstavljate. Kot najboljša rešitev za doseganje najvišje stopnje funkcionalnosti je odločitev za kuhinjo po meri. Taka kuhinja namreč vsebuje tiste ključne elemente in dodatke, ki jih vi tudi zares potrebujete. Za še boljšo predstavo pa vam svetujemo, da se odločite za 3D izris – v salonu Furnitura vam le tega izdelajo popolnoma brezplačno

Furnitura | Avtor: Furnitura Furnitura

  • Kuhinjske omare, pulti in police 

Izbiri kuhinjskega pohištva je potrebno nameniti še toliko več časa in skrbnega načrtovanja. Gre namreč za tiste ključne elemente, ki v vašo kuhinjo vnašajo občutek urejenosti in organiziranosti. Če imate veliko posode in gospodinjskih aparatov je smiselno, da se odločite za prostorne omare in kakšno dodatno priročno polico. A ne glede na to, koliko prostora za shranjevanje posod in krožnikov potrebujete, naj bo pohištvo kvalitetno in masivno - tako se boste izognili poškodbam, praskam in slabi volji, ki jo slednje prinašajo. Življenje je namreč prekratko, da bi razmišljali zgolj o poškodovanem kuhinjskem pultu - raje si ob toplem poletnem večeru privoščite kozarec vina (in uživajte ob pogledu na popolno kuhinjo). 

  • Skladnost sloga

Tradicionalna kuhinja z gospodinjskimi elementi futurističnega izgleda? Sliši se kot poceni grozljivka. Ne naredite te napake in stil kuhinje prilagodite siceršnjemu slogu pohištva v vašem domu - lahko gre za rustikalno kuhinjo, ki daje občutek domačnosti ali moderno opremljen kuhinjski prostor, ki obiskovalce pusti odprtih ust. 

Furnitura | Avtor: Furnitura Furnitura

  • Malenkosti, ki pomenijo veliko

Zatopljeni v ogledovanje vrhunskega kuhinjskega pohištva, pogosto pozabimo na še kako pomembne detajle, ki prostor bogatijo in naredijo nekaj posebnega. Pogled v tla v tem primeru ni znak poraza, ampak predvsem vaše skrbnosti. Kuhinjska tla naj bodo trpežna in iz vzdržljivih materialov – kot najboljša izbira se izkažejo vinil, keramika in ploščice. Poskrbite tudi za primerno osvetlitev, ki vam bo zagotavljala nemoteno delo v kuhinji, tudi v večernih urah. Ker pa smo ljudje bitja, ki imamo radi estetiko, lahko v kuhinjo dodate vam ljube slike, rastlino ali kateri drug dekoracijski element.

Furnitura | Avtor: Furnitura Furnitura

Jela – sinonim kakovosti po ugodnih cenah

Marsikoga pri opremljanju še vedno vodi mišljenje, da je le draga kuhinja tudi kakovostna in estetsko dovršena. Proizvajalec Jela, katerega kuhinje s ponosom predstavljajo tudi v Furnituri, dokazuje ravno nasprotno. S svojim pohištvom iz vrhunskih materialov, brezčasnim dizajnom in minimalističnim videzom so pravi sinonim za kuhinje, ki navdušujejo sodobnega človeka.

Jela je znamka, ki dovoljuje, da si čisto vsak privošči kakovostno kuhinjo po meri – ker si jo nenazadnje to tudi vsak zasluži. Pripravljati okusne jedi v stilsko izpopolnjenem in nadvse funkcionalnem kuhinjskem prostoru je zares neprecenljivo. Linije Tara, Lira, Modern, Highline, Evergreen in druge očarajo čisto vsakega ljubitelja popolnosti po dosegljivi ceni.

Furnitura | Avtor: Furnitura Furnitura

Vaš najboljši partner pri prenovi kuhinje

Odločitev za ustreznega ponudnika vaše nove kuhinje pa je nenazadnje tista, ki bo vašo poletno prenovo spremenila v zanimiv projekt, ki se ga boste radi spominjali. Ne le Feng Shui, tudi izkušeni svetovalci so tisti, ki vedo, kako pravilno postaviti posamezne elemente in ustvariti prostor, v katerem se boste radi zadrževali.

Na spletni strani Furniture boste našli edinstvene kuhinje, ki vam omogočajo visoke prihranke. Nova sanjska kuhinja je le nekaj klikov stran od vas - do novega pohištva lahko pridete sedaj kar preko spleta. V kolikor pa potrebujete kakšen nasvet, pa se lahko obrnete na njihovo brezplačno pomoč. Prijazna ekipa utečenih svetovalcev vam je na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si in na telefonski številki 070 458 517. Obiščete pa jih lahko tudi v Showroom-u v Ljubljani. Sanjski dom bo tako že kmalu postal resničnost. 

Furnitura | Avtor: Furnitura Furnitura