Uporabno
60 ogledov

Polnjen sladek krompir z lečo

Sladek krompir z lečo Profimedia

Sestavine

  • 4 sladki krompirji
  • 2 žlic. olivnega olja
  • 150 g zelene leče
  • 1 mala rjava čebula
  • 1 strok česna
  • 120 g narezane rdeče paprike
  • 120 g narezanega paradižnika
  • 100 g pelatov
  • 1 žlic. paradižnikove mezge
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 1 žlic. začimb za curry
  • 2 žličk. mletega kumina
  • 1 žličk. kurkume
  • 1/2 žličk. mletega ingverja
  • sol in poper

Navodila

  1. Lečo dobro speremo in namakamo 2-4 ure.
  2. Sladke krompirje dobro operemo, osušimo, namažemo z oljem, posolimo, prepikamo z vilicami in pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 45 minut, oziroma dokler niso mehki.
  3. Medtem v posodi segrejemo vodo. Ko zavre, jo posolimo in dodamo sprano in namočeno lečo. Kuhamo približno 30 minut, oz. po navodilih na pakiranju, dokler ni leča dovolj mehka.
  4. V drugem loncu pogrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Ko se zmehča ji dodamo začimbe za curry, mlet ingver, kurkumo in kumin ter česen in na hitro vse skupaj še malo prepražimo.
  5. Dodamo narezano papriko in popražimo, dokler se ne malo zmehča. Da se ne zažge, lahko dodamo kakšno žlico vode. Nato dodamo narezan paradižnik, mezgo, kokosovo mleko in pelate. Vse skupaj naj počasi vre 10 minut. Dodamo še kuhano in odcejeno lečo ter dobro premešamo. Po okusu solimo in popramo. Če se nam zdi potrebno, dodamo še začimb.
  6. Pečene sladke krompirje na zgornjem delu po dolžini zarežemo. Meso z vilicami premešamo in nanje damo manjšo zajemalko lečinega curryja.
  7. Potresemo z nasekljanim svežim koriandrom in po želji še z navadnim ali kokosovim jogurtom.