Uporabno
1427 ogledov

Popoln in hipnotičen triler tega poletja

Blitz Blitz Film & Video Distribution
Hugh Jackman v trilerju Potovanje skozi spomine, ki ga ne boste pozabili.

"Spomin se zabriše. Na preteklost gledamo skozi meglico subjektivnosti in nikoli, prav nikoli, se ne moremo zares vrniti. Kaj pa, če bi se lahko?" Lisa Joy, režiserska

Scenaristka, režiserka in producentka Lisa Joy v sodelovanju z Warner Bros. Pictures prinaša triler »Potovanje skozi spomine«, kjer v glavnih vlogah blestijo Hugh Jackman, Rebecca Ferguson in Thandiwe Newton.

Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

Nick Bannister (Jackman), zasebni preiskovalec uma, se spopada s temnim vendar privlačnim svetom preteklosti, ko svojim klientom pomaga obuditi izgubljene spomine. Njegovo življenje na obrobju Miamija se nenadoma močno spremeni, ko sprejme novo stranko, Mae (Ferguson) in pri kateri se preprosta naloga izgubljenega in najdenega spomina sprevrže v nevarno obsesijo.
Medtem ko Bannister poskuša odkriti resnico o izginotju Mae, odkriva vse več nasilnih zarot in je kmalu postavljen pred dejstvo: kako daleč si sposoben iti, da bi tiste, ki jih ljubiš, obdržal ob sebi?

Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

Film POTOVANJE SKOZI SPOMINE je režijski prvenec Lise Joy, kako pa je zgodba in ideja za film nastala pa je povedala kar sama v svoji osebni izpovedi: "Film POTOVANJE SKOZI SPOMINE sem napisala na razpotju svojega življenja, kjer sta se križala začetek in konec, življenje in smrt. V tistem času sem bila noseča s svojim prvim otrokom in polna upanja, pričakovanja in tudi nervoze na tej novi poti. Potem sem prejela klic. Umrl je moj ljubljeni dedek. Nekaj malega o mojem dedku. Svoje celo življenje je živel na severu Anglije v mali, skromni kamniti hiši, na kateri pa je bil nenavaden detajl. Na vhodu v hišo je visela kičasta zlata ploščica, na kateri je pisalo »Suki Lin«.Ta ploščica me je vedno fascinirala, že od otroških let. Bila je bolj primerna za vhod v dvorec kot v skromno kamnito hiško. Velikokrat sem vprašala dedka, kaj je »Suki Lin?« in vedno znova je zelo zadržano odgovoril, da mu je zgolj všeč to ime. Po njegovi smrti sem se vrnila v Anglijo, da bi pomagala očistiti in sprazniti njegovo hišo. Ko sem v kleti zlagala in razporejala njegove stvari, sem naletela na črno belo fotografijo, ki je morala biti stara vsaj 60 let. Kljub temu, da je bila izredno zbledela sem lahko jasno videla obraz mladega dekleta s temnimi lasmi, ki so se nastavljali objektivu. Na hrbtni strani slike je bilo v dedkovem rokopisu zapisano ime – Suki Lin. Končno sem vedela izvor tega imena. Ta čudovita ženska, iz nekega drugega časa, mu je očitno pomenila veliko. Vendar kaj sta bila eden drugemu in kako, lahko samo ugibam. Nikoli ne bom vedela zagotovo. Ta resnica je obstajala samo v njunih spominih. Pravijo, da vsak od nas umre dve smrti. Prvo, ko zapustimo ta svet. Drugo, ko zbledi in je pozabljen zadnji spomin na nas. S smrtjo mojega dedka, njuna zgodba zdaj živi zgolj kot spomin ene osebe – Suki Lin, kdorkoli ona je, kjerkoli je in če je sploh še živa. Kmalu po tem, ko sem našla fotografijo Suki Lin, sem rodila svojo hči. Spomnim se, ko sem jo sredi noči pestovala v svoji temni spalnici in razmišljala: »To. To je eden tistih trenutkov, za katerega si želim, da bi trajal večno.« Poskušala sem si vtisniti ta spomin v moje misli. Zvok njenega dihanja. Vonj njenih las. Občutek njenih malih rok okoli mojih prstov … Vendar sem ves čas ob tej misli tudi malo žalovala. Ker sem vedela, da ne glede na to, kako zelo se trudim, da bi si zapomnila vsak detajl, poti nazaj v ta trenutek, ni več. Ne obstaja. Spomin se zabriše. Na preteklost gledamo skozi meglico subjektivnosti in nikoli, prav nikoli, se ne moremo zares vrniti. Kaj pa, če bi se lahko?"

Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

Lisa Joy je film režirala po lastnem izvirnem scenariju, skupaj z Janathanom NolanomMichaelom De Luco in Aaronom Ryderjem pa je film tudi producirala. Izvršni producenti so Athena WickhamElishia Holmes in Scott Lumpkin.
Poleg z oskarjem nominiranega Jackmana (Nesrečniki, Največji šovmen), Rebecce Ferguson (prihajajoči film Dune, filmi Misija nemogoče) in Newtona (Solo: Zgodba vojne zvezd) v filmu igrajo še Cliff Curtis (Megalodon: Predator iz globin, Hitri in drzni: Hobbs in Shaw), z oskarjem nominirana Marina de Tavira (»Roma«), Daniel Wu (Warcraft), Brett Cullen (Joker), Natalie Martinez, Angela Sarafyan in Nico Parker.

POTOVANJE SKOZI SPOMINE (Reminiscence) si v distribuciji Blitz Film & Video Distribution ŽE LAHKO OGLEDATE V VSEH KINIH PO SLOVENIJI!

Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution