Uporabno
1521 ogledov

Pot z vlakom v službo bo odslej še cenejša

Cenejše splošne abonentske in osnovnošolske abonentske vozovnice za vlak

Od tega meseca ponujajo Slovenske železnice možnost nakupa abonentskih vozovnic po nižji ceni. Cenejše so letne splošne abonentske vozovnice. Uvedene so tudi polletne in letne osnovnošolske abonentske vozovnice. Vsi imetniki splošnih in osnovnošolskih abonentskih vozovnic, tako letnih kot tudi poletnih, mesečnih in tedenskih vozovnic pa imajo po novem možnost potovanja brez doplačil tudi z vlaki IC, EC, MV in ICS. 

 | Avtor: SŽ
S tem datumom se je namreč spremenil izračun cene splošnih abonentskih letnih ter osnovnošolskih polletnih in letnih vozovnic.

Sprememba je naslednja:

  • Cena splošne abonentske letne vozovnice je enaka ceni splošne mesečne vozovnice, pomnoženi z 8 (prej 10).
  • Poleg mesečne osnovnošolske abonentske vozovnice so na voljo tudi polletne in letne osnovnošolske abonentske vozovnice. Cena osnovnošolske letne vozovnice je enaka ceni osnovnošolske mesečne vozovnice, pomnoženi z 8. Cena polletne pa je enaka ceni mesečne vozovnice, pomnožene s 5.

Ceno splošne abonentske vozovnice za vašo relacijo si lahko izračunate TUKAJ

Več o abonentskih vozovnicah pa lahko preberete na http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/vozovnice-in-popusti/vrste-vozovnic/abonentske-splosne-vozovnice

Komentarjev 2
  • Rudman 07:34 13.junij 2018.

    ce bi hotel it iz bele krajine na primorsko, bi porabil celoten vikend

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:39 10.junij 2018.

    Morala bi bit brezplačna,glede na udobnost vlakov in hitrost potovanja,saj nekateri vozači trdijo,da gredo na ponedeljkovo delo že v nedeljo takoj po kosilu,da so pravočasno v ponedeljek ob 7.ih na delovnem mestu?