Uporabno
4464 ogledov

Potrjeno! Modibodi hlačke prepričale znane Slovenke – najboljša izbira za menstruacijo!

Modibodi Modibodi
Si predstavljaš menstruacijo brez nakupovanja vložkov in tamponov? Že poznaš kakšen trajnostni izdelek za menstruacijo, ki ne leti v smeti po prvi uporabi? Najbolj znana trajnostna izbira je menstrualna skodelica, ki pa žal marsikateri ne ustreza.

Črna statistika količine odpadkov in razgradnje izdelkov za enkratno zaščito med menstruacijo:

⇒ samo 1 vložek vsebuje za do 3 plastične vrečke plastike,
⇒ potrebuje za razgradnjo med 500 in 800 let,
⇒ za popolno razgradnjo klasičnega tampona je potrebnih kar 450 let,
⇒ ima povprečna ženska v zdravi rodni do 450 ciklov menstruacije,
⇒ ženska v rodni dobi porabi okoli 15 000 izdelkov za enkratno uporabo in več kot 4 tisoč evrov za njihov nakup.

Najbolj trendovska trajnostna izbira, ki prepriča s svojo preprosto uporabo in zanesljivostjo pa so vsekakor menstrualne hlačke. Veljajo za enega najbolj revolucionarnih izumov na področju menstruacije in urinske inkontinence. 

Modibodi | Avtor: Modibodi Modibodi
Modibodi je priznana avstralska znamka, na trgu že od leta 2013. Specializirani smo za izdelavo »leak-proof« oziroma nepropustnega spodnjega perila, ki te zaščiti pred vsemi telesnimi tekočinami. Znani smo kot znamka z največjo izbiro modelov, vzorčkov in vpojnosti. Izdelki se uporabljajo kot samostojna zaščita za menstruacijo, izcedke, čiščo, pot in inkontinenco. Zate, tvojo najstnico in mamo.

Modibodi | Avtor: Modibodi Modibodi

Tudi na nosečke nismo pozabili in smo zanje ustvarili posebno kolekcijo.

Naše hlačke so razvite in testirane v laboratoriju. So antimikrobne in brez škodljivih sestavin, ki jih najdemo v tamponih in higienskih vložkih za enkratno uporabo. Veš, da te lahko zaradi uporabe tampona doleti sindrom toksičnega šoka? Vsekakor se to ne more zgoditi pri naših hlačkah saj se pri koži nahaja blagodejna 100% merino volna. Le-ta poskrbi, da se mednožje ne pregreva in kvari naravnega pH nožnice. Ko je ravnovesje nožnice urejeno in ne niha, se konkretno zmanjša pojavnost vnetij, suhe nožnice in drugih neprijetnosti. Patentiran tanek vpojni del pri hlačkah meri le 3mm, zato med uporabo sploh ne opaziš, da imaš oblečeno kaj drugega kot običajne spodnje hlačke.

Kje je razlika med vpojnostmi in kako izbereš pravo?

Hlačke niso vpojne po celotni površini, ampak le pri vpojnem delu, ki je ultra tanek – 3mm. Ta je pri različnih vpojnostih različno dolg. Ponujamo 7 različnih vpojnosti, 4 pa so glavne. Blaga, zmerna, močna in maxi. Blaga vpojnost pokrije del pri mednožju, zmerna je 3 cm daljša, močna vpojnost ima vpojni del do zadnje elastike. Maxi vpojnost je nekoliko drugačna, saj vpojni del pri njej sega od sprednje do zadnje elastike, poleg tega pa je pri mednožju še dodaten vpojni sloj. 

Modibodi | Avtor: Modibodi Modibodi

Kako izbereš pravo vpojnost zase?

Glede na moč svoje menstruacije, seveda. Za prvi nakup ti svetujemo, da izbereš dva para hlačk v dveh vpojnostih. V kolikor imaš blago menstruacijo, priporočamo izbiro blage in zmerno vpojnost, v kolikor imaš močno menstruacijo pa zmerni  in močno vpojnost. V primeru izredno močne menstruacije (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov in ostalih bolezenskih stanj) ali poporodne čišče pa priporočamo izbiro močne in maksi vpojnosti. Ko v prvem ciklu preizkusiš hlačke, boš tudi sama boljše vedela katero vpojnost boš še potrebovala.

Koliko parov potrebujem?

Priporočamo vsaj 5 parov hlačk. Tako boste lahko z enim pranjem tekom cikla poskrbele, da boste vse dni uživale v udobju naših hlačk. V kolikor bi želele prati hlačke le na koncu cikla pa priporočamo 8 – 10 parov. Uporabljene hlačke splaknete po hladno vodo, jih pustite na zračnem mestu (rob kopalne kadi ali tuš kabine je čisto primerno mesto) in jih operete skupaj na koncu cikla. Seveda ni nič narobe, če jih operete s ostalim perilom. Pa še namig, za hitrejše sušenje hlačke obesite z vpojnim delom navzven.

Poletje in menstruacija

Spet se sliši popolnoma neverjetno pa vendar deluje. Kopanje med menstruacijo brez tamponov in skodelic je z našimi kopalkami možno. Menstruacija rada preseneti tik pred ali med dopustom, saj med dopustom raven kortizola (stresnega hormona) upade. Če se vodnim užitkom vseeno ne želiš odreči, uporabi naše kopalke, ki se lahko nosijo na zmerne dneve menstruacije, kar v praksi pomeni, da zadržijo do dva tampona krvi.

Imamo ogromno različnih modelov spodnjih kopalnih delov, ki jih lahko kombinirate s svojimi zgornjimi deli, ali pa jih dopolnite z ujemajočimi zgornjimi deli.

Modibodi | Avtor: Modibodi Modibodi

Katere znane Slovenke so navdušene nad našimi hlačkami?

Naše zveste in zadovoljne uporabnice so Teja Jugovic, Eva Ostrouška Kljun, Vita Starman, Ana Kristanc Žontar, Jerca Zupan, Tina Gaber, Maruša Bračun, Mateja Hojnik in ostale. Prepričala jih je preprosta uporaba, udobje med nošenjem ter ogromna izbira modelov in vpojnosti. Predvsem modeli hlačk do popka so zelo priljubljeni, ker pokrijejo cel ledveni del in nudijo dodatno udobje.

Naša znamka je v svetu znana, kot zanesljiva in tista z največjo izbiro modelov, številk in vpojnosti. Pridruži se nam tudi ti!