Uporabno
4985 ogledov

Povsod je lepo, a v Lipici najlepše!

Kobilarna Lipica Kobilarna Lipica
Kobilarna Lipica letos praznuje 441 let. Zato smo si v Lipici zadali prav poseben cilj: da pokažemo, kako ponosni smo na Lipico, naj jo to poletje obišče 44.100 gostov! Boste med njimi tudi vi?

Kobilarna Lipica je simbol slovenstva, tako kot Postojnska jama ali Bled. Preprosto moraš jo obiskati, se s kočijo zapeljati po zelenih travniških prostranstvih in začutiti energijo belih konj. Lipicanci se že veselijo ponovnega snidenja z obiskovalci!

Ali ste vedeli, da se lipicanci ožrebijo temni in šele s časom postanejo beli? Povabimo vas k nam, v Lipico, kjer boste odkrili številne skrivnosti in zanimivosti o lipicancih ter prijetno združili s poučnim.

Ob vašem obisku lahko na digitalnem števcu v vsakem trenutku spremljate, kako blizu cilju smo. Pripravili smo tudi sladkorček za vse ljubitelje konj: vsak 441. obiskovalec prejme brezplačno vstopnico!

1/12
Kobilarna Lipica

Zakaj v Lipico?

Kobilarna Lipica, posestvo na več kot 300 hektarih, ponuja veliko vsebine za raziskovanje in učenje. Ob obisku si lahko ogledate najstarejši hlev Velbanco in muzej Lipikum, se sprehodite po prelepih zgodovinskih drevoredih, spoznate igriva lipiška žrebeta in se raznežite ob pogledu na bele lipicance na pašnikih.

Ob obisku Lipica ne zamudite predstave lipiške jahalne šole. Capriole, leavade in ostale figure klasične dresuro, ki jih predstavljajo jahači in lipicanci, so plod dolgoletnega dela, harmonije in zaupanja med jahačem in konjem.

Prav posebno doživetje je tudi vožnja s kočijo, sredi zelenih lipiških travnikov, v senci hrastov, lip in maklenov, s panoramo, ki očara.

Kobilarna Lipica | Avtor: Kobilarna Lipica Kobilarna Lipica

Najbolj zeleno

Ste vedeli, da je v Lipici tudi edino golf igrišče v Sloveniji, ki vas na svoje zelenice vabi vse leto? Vrhunsko golf igrišče v čudovitem objemu Krasa vas pričakuje z devetimi luknjami srednje zahtevnosti, dvema poligonoma za vadbo dolgih udarcev in mednarodnim Golf klubom Lipica, v katerega je včlanjenih več kot 400 članov.

Kobilarna Lipica | Avtor: Kobilarna Lipica Kobilarna Lipica

Novi Hotel Maestoso

Ko si boste zaželeli sprostitve v družbi konj, aktivnega oddiha v zeleni lipiški naravi ali kraljevskega razvajanja, poiščite varno zavetje v Hotelu Maestoso, ki je ime dobil po »kraljevi« liniji žrebcev v Lipici. Navdušile vas bodo moderne sobe s tradicionalnimi lipiškimi elementi, kot so bele ograje, postelje na senu in drsna hlevska vrata ter izvrstna hotelska ponudba.

Ker se na Krasu dobro jé in se jé z vsemi čuti, si lahko v Lipici pred kosilom ogledate Muzej kulinarike in med jedjo prisluhnete topotu kopit. V à la carte restavraciji Gratia, v Hotelu Maestoso, pa okušate jedi s pristnim kraškim pridihom, uživate v sladici, ki se dotakne tudi vašega srca, in med srkanjem osvežilne pijače vpijate vonj svežega sena. Smo prebudili vaše brbončice?

Kobilarna Lipica | Avtor: Kobilarna Lipica Kobilarna Lipica