Uporabno
1666 ogledov

Prazniki so že tu! Je vaša jedilnica pripravljena?

Škerjanc d.o.o.
1/4
Jedilna garnitura IKON/BABILA
Jedilnica je med prazniki središče našega doma. V njej se družimo z našimi najdražjimi in z njimi delimo srečo, veselje, mir in odlično hrano. Za to, da nam je pri tem še udobno, pa moramo izbrati tudi kvalitetno mizo, stole in ostalo opremo. Le tako bomo lahko ure preživeli ob odličnem obroku.

Da bo naša jedilnica kakovostna, privlačna in udobna, bodo poskrbeli pri podjetju Škerjanc d.o.o. A preden se odločite za popestritev ali prenovo vašega doma, morate o tem dobro premisliti.

Kaj je torej pomembno, ko se lotimo prenove jedilnice?

1. Dizajn in kakovost

Največji izziv za oblikovalce in arhitekte je skozi celotno zgodovino bil stol. Med znanimi zagotovo poznate vsaj Plečnikovega. Najbolj znani arhitekti in oblikovalci v svojih stolih izrazijo trende, ki jih postavljajo v oblikovanju prostorov. Poleg tega ti stoli veljajo za višek kakovosti in oblikovanja. Take stole si lahko ogledate tudi v prodajnem programu podjetja Škerjanc.

Škerjanc d.o.o. | Avtor: Stoli JAZZ, Pedrali Stoli JAZZ, Pedrali

2. Zakaj stol uporabljate

Škerjanc d.o.o. | Avtor: Jedilna garnitura IKON/BABILA Jedilna garnitura IKON/BABILA

Preden se odločite za dizajn stola, vedno premislite, kako ga nameravate uporabljati. Če vam je bolj udobno na tršem stolu, nikar ne kupujte mehkega in oblazinjenega in obratno. Preden se odločimo za nakup vedno preizkusimo udobje stola ki si ga želimo. Prav tako moramo pomisliti, kjer bomo stol uporabljali. Če ga imamo v bolj formalni jedilnici ali pa jedilnici, ki je del dnevnega prostora, potem si lahko privoščimo stole, z bolj bogatim oblikovanjem, ki se lepo skladajo k oblazinjenemu pohištvu dnevne sobe. V kuhinjah pa raje izberemo bolj preproste stole, ki jih lahko hitro in preprosto očistimo.

Škerjanc d.o.o. | Avtor: Jedilna garnitura IKON/BABILA Jedilna garnitura IKON/BABILA

3. Naj se stoli skladajo s prostorom

Kot smo že omenili, ne paše vsak stol v vsak prostor. Vedno moramo pri izbiri stola upoštevati prostor, v katerem bodo stoli postavljeni. Pri tem ne govorimo le o skladanju dizajna in barv v prostoru, temveč tudi o bolj praktičnih "pravilih". Če imamo torej za stole in jedilno mizo na voljo le malo prostora, potem se odločimo za manjše stole v svetlih barvah, za večje in bolj svetle prostore pa lahko izberemo stole večjih dimenzij in močnejših barv. Podobno velja tudi za preostanek jedilne mize in druge dele jedilnih garnitur.

Škerjanc d.o.o. | Avtor: Jedilna garnitura GLAM Jedilna garnitura GLAM

Seveda pa pri tem ne pozabimo na barve in materiale, ki prevladujejo v preostanku prostora. Če imate pri izbiri dvome se lahko obrnete na izkušene in profesionalne svetovalce podjetja Škerjanc d.o.o. Ti imajo leta izkušenj, poleg tega pa tudi dobro poznajo oblikovalske trende ter bodo poskrbeli, da bo vaša jedilnica končno zasijala v vsem svojem potencialu.

Škerjanc d.o.o. | Avtor: Jedilna garnitura OAK R/MELANI Jedilna garnitura OAK R/MELANI