Uporabno
864 ogledov

Pred nami je vrhunski turnir, čaka nas prava teniška poslastica!

ATP Croatia Open ATP Croatia Open
»Začetek 32. turnirja Plava Laguna Croatia Open se vse bolj približuje, seznam prijavljenih igralcev zagotavlja pravo teniško poslastico, posebej pa nas veseli, da se velik prijatelj našega turnirja Aljaž Bedene spet vrača v Stella Maris. Žal bo to njegov zadnji nastop, vendar bo pri nas vedno dobrodošel gost,« je povedal direktor umaškega ATP-turnirja Tomislav Poljak v Ljubljani na predstavitvi letošnjega tekmovanja. Turnir bo potekal med 22. in 31. julijem 2022.
Španec Carlos Alcaraz, Italijana Jannik Sinner in Fabio Fognini, Danec Holger Rune, Gruzijec Nikoloz Basilašvili, član hrvaške reprezentance v Davisovem pokalu Borna Ćorić in drugi so najbolj priznana imena, ki bodo na turnirju v Umagu spet zagotavljala vrhunski tenis.

»Glede na trenutno stanje bomo gostili dva igralca, ki sta uvrščena med deset najboljših na svetu, Alcaraza in Sinnerja. Naša strategija, v okviru katere na turnir pripeljemo mlade teniške igralce in jim ponudimo prve priložnosti v poklicnem tenisu, daje odlične rezultate, saj poleg omenjenih dveh igralcev gostimo tudi Holgerja Runeja, ki bi prav tako lahko imel vrhunsko kariero, ter 21-letnega Argentinca Sebastiana Baeza, ki z velikimi koraki napreduje proti svetovnemu vrhu,« je povedal Poljak in dodal: »Zelo sem vesel, da bo tudi Aljaž Bedene znova z nami. V Umagu je prvič igral leta 2011 in do zdaj ni manjkal na nobenem turnirju, kar pove dovolj o tem, kako je povezan z nami. Vsi vemo, koliko slovenskih navijačev je bilo na njegovih dvobojih, in upam, da ga bodo prišli podpret tudi v njegovem najverjetneje poslovilnem nastopu v Stella Maris Resortu.«   

ATP Croatia Open | Avtor: ATP Croatia Open ATP Croatia Open

Aljaž Bedene je bil v Umagu dvakrat četrtfinalist (v letih 2013 in 2019) in obakrat izgubil proti igralcema, ki sta dva dni zatem zmagala na turnirju. To sta bila Tommy Robredo in Dušan Lajović.

»Umag je eden mojih najljubših turnirjev. Vzdušje je odlično, vedno sem imel veliko navijačev in se zelo dobro počutil na turnirju. Kot zdaj kaže, bom letos po odprtem prvenstvu ZDA končal poklicno pot, vendar bom v Umagu vsekakor poskušal doseči čim več. Tudi če bo to moj zadnji nastop, se bom gotovo vrnil na enega od prihodnjih turnirjev,« je povedal Bedene.         

ATP Croatia Open | Avtor: ATP Croatia Open ATP Croatia Open
»Plava Laguna Croatia Open Umag ni samo športna prireditev, povezana s poklicnim tenisom, ampak je postala prireditev, ki jo obiščejo tudi tisti, ki jih ne zanima samo tenis. Dvoboje bo v televizijskem prenosu letos mogoče gledati v več kot 120 državah s 50 radiotelevizijskimi ponudniki, zato tudi letos pričakujemo več kot 1.300 ur mednarodnega televizijskega prenosa in digitalnega pretakanja video vsebin. Posebna zahvala gre Skupini Triglav, ki je dolgoletni partner turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag,« je dejal Dragan Pujas, predsednik Uprave Plave Lagune.

»Hrvaška turistična skupnost je ponosni dolgoletni partner turnirja, ki bo tudi letos v Umag in Istro privabil številne udeležence in gledalce ter naši državi zagotovil dodatno prepoznavnost in medijsko promocijo. Prav to je temelj našega sodelovanja z organizatorji turnirja, saj osnovni turistični produkti, kot sta sonce in morje, niso več zadosten motiv za prihod na destinacijo, ampak moramo vsi skupaj nenehno ustvarjati tržno konkurenčna turistična doživetja, kar Plava Laguna Croatia Open Umag kot najstarejši teniški turnir na Hrvaškem zagotovo je,« je poudaril direktor predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji Bruno Bonifačić.

Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar: »V Skupini Triglav smo zavezani k športu. Tako v Sloveniji kot tudi v regiji Adrija smo partnerji vrhunskih športnih organizacij, športnikov, organizatorjev športnih prireditev na profesionalni in rekreativni ravni. Del naše vizije je tako že od nekdaj podpiranje športnega in zdravega načina življenja, kar predstavlja tudi teniški turnir v Umagu, katerega zlati partner smo že od leta 2018.«

Novosti o turnirju lahko spremljate na družbenih omrežjih turnirja in na spletni strani www.croatiaopen.hr.

ATP Croatia Open | Avtor: ATP Croatia Open ATP Croatia Open
Foto ATP (z leve proti desni): Tomislav Poljak, Arlen Brozić (direktorica izvšnega odbora turnirja), Aljaž Bedene, Bruno Bonifačić (direktor predstavništva HTS v Sloveniji)