Uporabno
2712 ogledov

Predajte se aktivnostim, ne težavam!

Plesalke v plesni dvorani Profimedia
Aktivno življenje je eden od ključev za ohranjanje tako fizične kot psihične forme. V hladnejšem delu leta se tudi zaradi pomanjkanja gibanja soočamo z različnimi zdravstvenimi tegobami, zato je še posebej pomembno, da pravočasno poskrbimo za vrsto vadbe, s katero bomo ostale aktivne skozi vse leto.

S fizično kondicijo pomembno vplivamo na dobro počutje, krepimo imunski sistem, izboljšamo spanec, čez dan smo manj utrujene in sproščamo hormone sreče. Uspešno se lahko borimo tudi z glivičnimi vnetji nožnice, ki nas velikokrat obiščejo kot posledica stresa in slabega počutja. S katero vrsto vadbe boste poskrbele za dobro razpoloženje in ostale v vrhunski formi?

Tek v naravi

Ko so dnevi krajši se lahko na tek odpravimo zjutraj pred delovnimi obveznostmi ali pa v popoldanskem času ne pozabimo na čelno lučko. Poskrbimo za večslojna oblačila, ki nas bodo hkrati grela in odvajala vlago. Ušesa nam bodo hvaležna za topel trak, na prste po potrebi nataknimo še rokavice.

Tek, zima, šport, aktivnost | Avtor: Profimedia Profimedia

Ples

Tudi če partner ne deli naše želje po plesu, lahko izbiramo med različnimi individualnimi plesi. Poznate salso, rumbo ali zumbo, ki jih lahko plešete tudi same? S plesom ne bomo samo krepile naših mišic, temveč tudi krepile spomin in izboljšale koncentracijo. Če se plesnih vaj udeležimo s partnerjem pa ne izpustimo priložnosti za še lepši odnos. Preverite vadbe v vašem kraju in se predajte plesnim ritmom.

Ples, šport, aktivnost | Avtor: Profimedia Profimedia

Fitnes

Obisk fitnesa je klasična rešitev za vse, ki si želimo lepše postave in več mišic na različnih delih telesa. Ženske se velikokrat soočamo z močnejšimi rokami in celulitom, ki ga bomo v fitnesu hitro zmanjšale. Z večjo mišično maso bomo tudi hitreje porabljale kalorije, saj so mišice veliki porabniki energije. Če uporabe fitnes naprav nismo vešče, si lahko za začetek omislimo osebnega trenerja, ki nam bo razložil, s katerimi vajami bomo najhitreje dosegle največ.

Fitnes, uteži, šport, aktivnost, vadba | Avtor: Profimedia Profimedia

Plavanje

Tudi plavanje je ena od tistih aktivnosti, ki nas bo pomirila in okrepila za vse dnevne izzive. S plavanjem bomo okrepile prsni del in poskrbele za elastičnost pljuč. Ali ste vedele, da s plavanjem porabimo veliko kalorij, skrbimo za naše sklepe in sproščamo endorfine? In da se namesto z endorfini ne bomo potrebovale ukvarjati z glivicami, poskrbimo za suhe kopalke, kajti vlažno okolje je odlično za rast neželenih glivic.

Plavanje, šport, aktivnost | Avtor: Profimedia Profimedia

Pravilna izbira intimnega perila je pomemben del priprave na predlagane aktivnosti

Ker se bomo med treningom ali plesom dodobra spotile, izberimo oblačila, ki bodo dihala z nami. Privoščimo si še športno spodnje perilo, ki nas ne bo preveč tiščalo in s katerim bomo ostale bolj suhe. Prepotena oblačila so na žalost dobro gojišče tudi za vaginalne glivice. Če se bomo vseeno srečale z neprijetnim vnetjem, pa bomo z zdravilom Lomexinom® (fentikonazolijev nitrat) poskrbele za hitro in učinkovito ukrepanje. Do naslednje vaje bomo spet v top formi!

V kolikor se srečate z neprijetno vaginalno glivično okužbo in okužbo zunanjega ženskega spolovila, ki jih povzročajo kvasovke (običajno Candida albicans), vam je na voljo učinkovito zdravilo Lomexin® (fentikonazolijev nitrat). Zdravilo je na voljo brez recepta, v vaši najbližji lekarni.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.