Uporabno
3280 ogledov

Prednosti prave surove pasje hrane

Good4dogs Good4dogs

Tako kot predelana hrana vpliva na zdravje ljudi, vpliva tudi na zdravje psov.

Veterinarji danes pri psih opažajo precej več kroničnih bolezni, ki so bile v preteklosti manj pogoste. Za ohranjanje dobrega zdravja psov je potrebna sveža, kakovostna hrana

Kakšna hrana je za psa najboljša?

Psi, ne glede na velikost in pasmo, so zveri. Imajo močno zobovje, ki jim je v preteklosti pomagalo raztrgati in zdrobiti plen.

Branko in Radojka Merhar iz podjetja Good4dogs sta prva v Sloveniji, ki sta lastnikom psov in mačk predstavila popolne obroke surove hrane. Navdih za idejo je bil njun kužek Sal, ki sta mu želela ponuditi najboljše.

Ker je življenjski slog vse prej kot umirjen in počasen in nam za pripravo polnovrednih obrokov za ljubljenčke zmanjka časa, je hrana Good4dogs idealna za vse lastnike psov. Hrana je sestavljena iz:

  • 60 – 70% mesa (mišičevje, drobovina, maščoba,…)
  • 30 – 25% zelenjave (korenje, peteršilj, zelena)
  • do 10% mletih kosti
  • 5% sadja (jabolka)
  • lososovo olje.

Boljše zdravje

Hranjenje psa s surovo oziroma minimalno predelano hrano je najboljša izbira, ko razmišljate o zdravju svojega ljubljenčka. Preberite nekaj koristi za zdravje psa, ki uživa surovo hrano:

  • Zdravo črevesje in prebava sta osnova za zdravje psa, pri hranjenju s hrano Good4dogs boste opazili, da se količina iztrebkov drastično zmanjša (iztrebki so temni in svetleči). Hkrati se uravna telesna teža, kar je še posebej pomembno pri pretežkih psih, ki imajo posledično srčno-žilne težave in obremenjene sklepe.
  • Izboljšata se telesni vonj psa in zadah iz gobčka.
  • Oči so bolj bistre, manj je vnetij.
  • Dlaka postane gostejša, bolj se sveti, prhljaj in druge blažje oblike težav s kožo zelo hitro izzvenijo in s časom popolnoma izginejo, saj je koža je najboljši kazalnik stanja v črevesju psa.
  • Izboljša se gibljivost in splošna radoživost psa.
  • Izginejo težave z zobmi in dlesnimi.

Nekateri psi postanejo tudi bolj psihično uravnoteženi. Hiperaktivnim psom se uravna energija, saj se jim zmanjša raven sladkorja v krvi.

Imunski sistem

V jesenskem času moramo tudi pri psih poskrbeti za okrepitev imunskega sistema. Najboljša izbira je uživanje uravnotežene prehrane, bogate s hranili, ki jih pes potrebuje.

Kuža | Avtor: Profimedias Profimedias

Upoštevajte pravila ravnanja s surovo hrano

Pred in po rokovanju s surovo hrano si vedno umijte roke, neporabljeno hrano pa zavrzite in je ne zamrzujte ponovno. Prav tako je pomembno, da posodico po vsakem hranjenju pomijete. Več o tem si preberite na spletni strani Good4dogs.

Kako začeti s surovo hrano

Vsaka stvar potrebuje svoj čas, zato si tudi pri prehodu na surovo hrano vzemite dovolj časa, tudi do 10 dni. Pomembne napotke o prehodu iz industrijske na surovo hrano, najdete tukaj

Za zdravje psa je izrednega pomena zdrava prehrana. Izogibajte se hranjenja pri mizi in se držite reda. Psi so še vedno zveri, ki so se v preteklosti hranile izključno s surovo hrano, zato mu ponudite hrano Good4dogs. Hitro boste opazili veliko pozitivnih sprememb, vaš ljubljenček pa bo zdrav in z vami še mnogo let.