Uporabno
1047 ogledov

Predstavljamo HIT produkt – alu lesene fasade!

alu fasada, hiša ALU LESENE FASADE GUARDI
Lep zunanji izgled našega doma je še kako pomemben, če pa je ta še funkcionalen, je toliko bolje. Vse to in še več vam ponujajo alu lesene fasade, ki so z razlogom HIT produkt.

Alu lesene fasade so estetsko dovršene in so na prvi pogled popolnoma identične lesenim dekorativnim elementom. Če pa se vanje nekoliko poglobimo, ugotovimo, da so v resnici izdelane iz aluminijastih lamel in drugih elementov. 

Kaj so alu lesene fasade?

Alu lesena fasada je torej izdelana iz aluminija, navzven pa deluje kot da bi bila lesena. 

Zanjo je značilno, da je izjemno trdna, a hkrati tudi lahka, zaradi česar je njeno nameščanje zelo enostavno. 

Najpogosteje se uporablja v dekorativne namene, k njej pa se odlično poda tudi alu ograja v enakem videzu lesa, kar pripomore k usklajenemu izgledu celotnega doma. 

ograja, fasada, hiša | Avtor: ALU LESENE FASADE GUARDI ALU LESENE FASADE GUARDI

Alu lesena fasada pa ni zgolj lepa, ampak tudi zelo funkcionalna. Aluminij je že sam po sebi izjemno odporen material, ki se odlično zoperstavi različnim zunanjim dejavnikom, zato ste lahko popolnoma brez skrbi, da vam alu lesena fasada ne bi zdržala še mnogo let. 

Prednosti in slabosti alu lesenih fasad

Ko je potrebno sprejeti odločitev, kakšno fasado si želimo, moramo pretehtati vse možnosti. Predvsem pa je potrebno pomisliti na vse prednosti in slabosti, ki imajo največji vpliv na končno odločitev. 

S tega vidika lahko rečemo, da ima alu lesena fasada več prednosti kot pa slabosti, zato z njeno izbiro ne boste zgrešili:

Estetska dovršenost

Alu lesene fasade dodajo vsaki fasadi pristen izgled lesenih dekorativnih elementov. Z njo postane vsak dom še lepši in privlačnejši, pri čemer lahko izbirate med različnimi barvnimi odtenki in strukturami lesa. 

fasada, hiša, alu | Avtor: ALU LESENE FASADE GUARDI ALU LESENE FASADE GUARDI

Ker se lahko polagajo v različnih smereh, to dodatno poskrbi za atraktiven izgled, zato ste lahko prepričani v to, da vam bodo vašo novo fasado zavidali vsi sosedi in mimoidoči.

Trajnost

Za razliko od lesenih fasad pa imajo alu lesene fasade tudi po več desetletjih uporabe praktično identičen izgled kot prvi dan.

Visokokakovostni materiali so odporni na vse zunanje dejavnike in mehanske poškodbe, zato poskrbijo, da vam alu lesena fasada zdrži več desetletij, pri tem pa ne zahtevajo nobenega posebnega vzdrževanja.

Odpornost na zunanje vremenske vplive

UV žarki, mrzle zime, vroča poletja in drugi ekstremni vremenski pojavi lahko močno načnejo izgled lesene fasade. Sčasoma se začne barva luščiti, bledeti ali pa se pojavijo alge in druge nevšečnosti. 

Temu pa se lahko izognete z alu lesno fasado, saj je izdelana iz visokokakovostnega aluminija, ki je odporen na vse zunanje vremenske vplive.

Vsestranska uporabnost

Primarna funkcija alu lesen fasade je zagotovo ta, da predstavlja privlačen dekorativni element vašega doma, s čimer dodatno popestri njegov videz. 

Z aluminijasto dekorativno fasado lahko oblečemo različni deli vašega doma, kot so površine okoli oken in vrat, vogali hiš ali pa z njo ogradite svoj nadstrešek. 

ograja, alu, hiša | Avtor: ALU LESENE FASADE GUARDI ALU LESENE FASADE GUARDI

Alu lesena fasada pa dodatno zaščiti tudi najbolj izpostavljene dele vašega doma. Zato se ljudje pogosto odločajo, da jo namestijo tam, kjer je izpostavljenost objekta zunanjim dejavnikom največja, s čimer ohranijo njegovo vrednost.

Prijetno bivalno okolje z manjšo porabo energije

Alu lesena fasada dodatno poskrbi za prijetno bivalno okolje, saj vam nudi boljšo zaščito pred soncem in s tem tudi manjše toplotne obremenitve vašega doma. 

To se bo zelo hitro poznalo tudi na manjših obratovalnih stroških za ogrevanje in hlajenje ter prijetni bivalni klimi.

Enostavno vzdrževanje 

Če se želite posloviti od barvanja in rednega vzdrževanja fasade, potem so alu lesene fasade odlična izbira. Gre za fasadni sistem, ki ne potrebuje nobenega vzdrževanja in ni nobene nevarnosti, da bi jo napadla plesen, gniloba ali pa na primer celo termiti. 

Po tem, ko alu leseno fasado enkrat namestite, je ni potrebno brusiti, barvati, oljiti ali lakirati. Več kot očitno je, da so zaradi tega stroški vzdrževanja minimalni oziroma jih skorajda ni. 

Torej je kot nalašč za vse tiste, ki si želite lepega videza doma brez vzdrževanja – to pa je pri današnjem hitrem tempu življenja še kako pomembno!

Če bi morali izpostaviti slabosti alu lesene fasade, potem ne moremo mimo dejstva, da vam bo dobro služila le v primeru, ko bo njena izvedba kakovostna in strokovna. Zato je ključnega pomena, da za celoten projekt izberete zanesljivega izvajalca, ki uporablja izključno najbolj kakovostne materiale. V nasprotnem primeru lahko zelo hitro pozabite na vse prednosti, ki smo jih omenili.

Investicija v fasado je dolgoročna naložba, zato pri tem ni pametno varčevati. Izberite alu leseno fasado in vaš dom vam bo zagotovo hvaležen.