Uporabno
3513 ogledov

Predstavljamo: Robotski sesalnik, ki komunicira in se uči

iRoomba j7+ iRobot
Ko se zdi, da pametnejši in bolj samostojni ne morejo biti, presenetijo z vedno novimi možnostmi, ki so pisane na kožo uporabnika. Najnovejša različica robotskega sesalnika iRobot Roomba ne izpolnjuje le potreb, temveč celo želje uporabnika. S sposobnostjo nenehnega učenja se mu popolnoma prilagodi, svoje delo pa opravi bolje kot kadar koli prej.

Nova različica robotskega sesalnika Roomba j7+ zmore nešteto opravil. Odgovarja na pomisleke, ki so jih imeli nekateri uporabniki, ali tisti, ki se zaradi pomislekov na koncu niso odločili za robotski sesalnik. Eden izmed pomislekov je zagotovo ta, da je treba pred sesanjem robotskega sesalnika s tal pobrati vse predmete. „Zdi se mi, da moram vse pospraviti, preden bo moja Roomba opravila svoje delo, super bi bilo, če bi se lahko vsem, na tleh ležečim predmetom, izognila,“ je potožila ena od uporabnic.

Nova generacija prepozna ovire na tleh

Rečeno, storjeno, nova generacija iRoomba j7+ zmore prav to. Robotski sesalnik Roomba j7+ uporablja navigacijo PrecisionVision, s katero prepozna vse ovire na svoji poti. Na tleh bo denimo zaznala polnilni kabel za mobilni telefon ali kak drug kabel, zaznala bo tudi, če se je vaš mucek ali psiček po nesreči ponečedil medtem, ko vas ni bilo doma. In kaj bo naredila? Izognila se jim bo. Spremenila bo pot sesanja in počistila povsod drugod. A to še ni vse. Ko bo naletela na oviro, jo bo posnela, fotografijo pa poslala v mobilno aplikacijo iRobot Home na vaš pametni telefon in vas hkrati vprašala, kaj naj z njo naredi v prihodnje.

iRoomba j7+ | Avtor: iRobot iRobot
Odgovorite ji lahko, da gre le za začasno oviro, ki jo boste pobrali, lahko pa ji odgovorite, da je ovira stalna. Glede na vaš odgovor, se bo naučila, kako naj na tem mestu ravna v prihodnje. Kmalu pa bo nova Roomba j7+ sposobna na tleh zaznati tudi čevelj, nogavico in v prihodnje rese na preprogi, lego kocke, list papirja.

Z uporabnikom komunicira in se uči

Nova Roomba tako komunicira z uporabnikom in se glede na njegove potrebe in želje uči svojega delovanja v prihodnje. Tako ji lahko brez strahu, da bo denimo po celem hodniku razmazala pasjo „potičko“, zaupate sesanje tudi, ko vas ni doma, kar je velika prednost, saj se tako vedno vrnete v čist dom.

iRoomba j7+iRoomba j7+ | Avtor: iRobot iRobot
Poleg tega pa ima robotski sesalnik Roomba j7+ 10-krat močnejšo funkcijo sesanja, ki posesa trdovratno umazanijo in madeže, 3-stopenjski čistilni sistem, ki uporablja dvojne večnamenske gumijaste ščetke za odstranjevanje prahu, umazanije in dlake hišnih ljubljenčkov na različnih vrstah tal ter ščetko za pometanje robov in vogalov.

iRoomba j7+ | Avtor: iRobot iRobot
Ve, kdaj je najbolje sesati, da vas ne bi motila

Razume celo ob katerem času ste doma in letne čase, ko je morda potrebno dodatno čiščenje. Robotski sesalnik Roomba j7+ poganja iRobot Genius, tehnologija, ki uporablja storitve geolokacije na vašem telefonu, da razume, kdaj ste zunaj hiše, in opravi čiščenje, ko ste odsotni. Sesalnik j7+ se izprazni v vrečko za samodejno odstranjevanje umazanije Clean Base, tako da lahko za več mesecev pozabite na sesanje.

iRoomba j7+ | Avtor: iRobot iRobot
Nauči se, kako kar najbolj učinkovito počistiti vaš dom glede na vaše navade, če je treba tudi takoj po ukazu, ki ji ga preprosto izrečete svojemu glasovnemu pomočniku Alexi ali Google Home, ali pa uporabite aplikacijo iRobot Home, ne da bi vas pri tem motila. Robotski sesalnik Roomba j7+ se uči stanja vašega doma in vaših rutin, da se lahko prilagodi vašemu življenjskemu slogu.