Uporabno
1166 ogledov

Predstavljanje dubrovniške gastronomije na ljubljanskem gradu

Gastronomija v restavraciji Strelec Dejan Dubokovič
V ljubljanski restavraciji Strelec gostoval z Michelinovo zvezdico okronani chef Marijo Curić iz restavracije 360 iz Dubrovnika.

Na pobudo predstavništva Hrvaške turistične skupnosti in v sodelovanju s Turistično skupnostjo mesta Dubrovnik ter s ciljem promocije hrvaške gastronomije je 4. aprila 2022 v ljubljanski restavraciji Strelec gostoval z Michelinovo zvezdico okronani chef Marijo Curić iz restavracije 360 iz Dubrovnika.  

Gastronomija v restavraciji Strelec | Avtor: Dejan Dubokovič Dejan Dubokovič
Z leve proti desni: chef Marijo Curić, direktorica TS mesta Dubrovnik Ana Hrnić, chef Igor Jagodic, direktorica predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji Metka Bradetić.

"V Sloveniji želimo Hrvaško pozicionirati kot celoletno destinacijo z bogato in raznoliko ponudbo, zato smo izjemno veseli, da je do tega sodelovanja prišlo. Predstavitev hrvaške turistične ponudbe skozi vrhunsko gastronomijo je idealen način, da se približamo slovenskemu občinstvu. S povezovanjem slovenskih in hrvaških kuharjev smo ponovno dokazali, da skupaj lahko ustvarjamo zgodbe, ki bodo vsem gostom zagotovo ostale v lepem spominu," je poudarila direktorica predstavništva Hrvaške turistične skupnosti, Metka Bradetić.

Gastronomija je kot turistični produkt odličen kanal za promocijo celotne destinacije, v tem primeru mesta Dubrovnik.

Gastronomija v restavraciji Strelec | Avtor: Dejan Dubokovič Dejan Dubokovič

"Po dveh dolgih pandemijskih letih, v katerih smo bili prikrajšani za tovrstna druženja in dogodke, sem izjemno vesela, da so obiskovalci imeli priložnost uživati ​​v takšnem dogodku, kombinaciji vrhunske gastronomije in predstavitvi turistične ponudbe mesta Dubrovnik," je poudarila direktorica Turistične skupnosti mesta Dubrovnik, Ana Hrnić.

Da kulinarika presega meje in povezuje se strinja tudi lastnica Kaval groupe, Dada Jerovšek pod okriljem katere restavracija Strelec že vrsto let ustvarja svojo zgodbo: "Ko se združi znanje in predanost dveh tako čudovitih chefov, kot sta chef Mario in chef Igor, ko si podata roke in si delita kuhinjo kuharja dveh tako vrhunskih restavracij, kot sta restavracija 360 iz Dubrovnika in restavracija Strelec, potem se lahko zgodi samo čaroben večer najboljših kulinaričnih presežkov. In tudi tako dokazujemo, da skupaj zmoremo več, lepše, da ko se povežemo smo vsi samo še boljši. In to dejstvo ima še veliko globlji pomen in moč."

Gastronomija v restavraciji Strelec | Avtor: Dejan Dubokovič Dejan Dubokovič
Z leve proti desni: direktorica TS mesta Dubrovnik Ana Hrnić, direktorica predstavništva Hrvaške turistične skupnosti Metka Bradetić, sommelierka in vinska akademikinja Mira Šemić, lastnica Kaval groupe Dada Jerovšek.

"O tem, da chefa Marija Curića povabim v Slovenijo sem razmišljal že nekaj časa, saj ga, kolikor mi je znano, slovenska publika še ni imela priložnosti spoznati. Izjemno sem vesel, da je do sodelovanja prišlo, ker slednja  vedno odpirajo nova obzorja in tudi nam profesionalnim chefom dajejo zagon za nadaljnje delo," je povedal chef Igor Jagodic.

"V veliko čast mi je predstaviti restavracijo 360 v Ljubljani in kuhati s kolegom Igorjem Jagodicem. Za našo hišo je to prvo predstavljanje na slovenskem trgu in se zato zahvaljujem Turistični skupnosti mesta Dubrovnik na vabilu in organizaciji. O jedeh, ki sem jih predstavil, pa bodo največ lahko povedali naši spoštovani gostje," je vabilo slovenskega kolega komentiral chef Marijo Curić.