Uporabno
910 ogledov

Premieri akcijske srhljivke Rešilec v Londonu in Berlinu navdušili

Premiera Rešilec Karantanija Cinemas
Novi film Michaela Baya z naslovom Rešilec je po Parizu premiero doživel tudi v Londonu in Berlinu. Premiernih projekcij so se udeležili glavni igralci Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II in Eiza González ter režiser Michael Bay in producent Bradley J. Fischer, vsi pa so poželi navdušenje. Prav tako so prvi obiskovalci uživali v novi akcijski srhljivki, ki razkriva zgodbo dveh bratov, ki po bančnem ropu skupaj z reševalko v reševalnem vozilu bežita po losangeleških ulicah pred policisti.
Pri nas si lahko srhljivko ogledate od 31. marca dalje, premierno pa je bila predstavljena že dan prej v ljubljanskem Koloseju. 

Utrinki s premiere v Londonu:

1/9
Karantanija Cinemas

Utrinki premiere v Berlinu:

1/4
Karantanija Cinemas

Na velika platna je prišla srhljivka Rešilec, ki bo trem ljudem na ulicah Los Angelesa spremenila življenje za vedno, potem ko roparja po neuspešni akciji ukradeta reševalno vozilo. V glavnih vlogah bratov in reševalke zaigrajo Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II in Eiza González, na režiserski stolček vratolomnega trilerja je sedel Michael Bay, ki sodeluje tudi kot producent. Scenarij, ki temelji po izvirni zgodbi in scenariju za danski triler Ambulancen iz leta 2005, je napisal Chris Fedak.

Film Rešilec | Avtor: Karantanija Cinemas Karantanija Cinemas

O zgodbi

Odlikovani veteran Will Sharp (zaigra ga dobitnik emmyja Yahya Abdul-Mateen II) obupano želi priti do denarja, da bi lahko poplačal visoke račune za zdravljenje svoje žene in za pomoč prosi osebo, za katero ve, da ne bi smel – svojega posvojenega brata Dannyja (zaigra ga nominiranec za oskarja Jake Gyllenhaal). Karizmatični karierni kriminalec Danny mu namesto tega ponudi največji bančni rop v zgodovini Los Angelesa – in to kar 32 milijonov dolarjev. Ker je življenje njegove žene ogroženo, Will ponudbe ne more zavrniti.

Ko pa se njun pobeg popolnoma izjalovi, obupana brata ugrabita reševalno vozilo, v katerem sta ranjeni policaj, ki mu življenje visi na nitki in izkušena reševalka Cam Thompson (Eiza González). V izjemno hitrem zasledovanju, ki mu ni videti konca, se morata Will in Danny po celotnem mestu izogibati številnim organom pregona, pri tem ohranjati talca pri življenju in skušati ne ubiti drug drugega, hkrati pa izvesti enega najbolj norih pobegov, kar so jih do sedaj videli v Los Angelesu.

1/8
Karantanija Cinemas


IGRALSKA ZASEDBA: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González

REŽIJA: Michael Bay

SCENARIJ: Chris Fedak

PO IZVIRNI ZGODBI IN SCENARIJU za danski film Ambulancen iz leta 2005, avtorjev Lauritsa Muncha-Petersena in Larsa Andreasa Pedersena

PRODUCENTI: Michael Bay, Bradley J. Fischer, James Vanderbilt, William Sherak, Ian Bryce

ŽANR: srhljivka