Uporabno
5329 ogledov

Prepolovite mesečne stroške z naslednjimi triki!

Telemach
Vsi imamo opravila, ki nam niso ljuba in s katerimi bi najraje odlašali v nedogled. Eno izmed takih je gotovo plačevanje mesečnih računov. So zneski na vaših položnicah (pre)visoki? Razmišljate, kje bi lahko kaj prihranili? Poskrbite za svoj proračun s pomočjo spodnjih nasvetov.

1. Privarčujte pri elektriki

Vaše gospodinjstvo lahko privarčuje že zgolj na račun nižje porabe električne energije, tako da popolnoma izklopite elektronske naprave (predvajalnik, televizor, radio), ko vas ni doma. Navadne žarnice zamenjajte z varčnimi, ugašajte luči, kjer jih ne potrebujete, perilo pa ob lepem vremenu sušite zunaj in ne v sušilnem stroju. Hvaležna vam bo tudi narava.

 | Avtor: Telemach Telemach
2. Ne mečite hrane stran

Statistika kaže, da Slovenci največ denarja porabimo za hrano. A podatki hkrati razkrivajo, da le 39 odstotkov gospodinjstev poje ves kruh, ki ga kupi, preostanek pa zavrže. Privarčujete lahko že, če iz starega kruha naredite krušne drobtine. Tudi zelenjave nikar ne zavrzite, porabite jo za dobro zelenjavno juho, iz preostankov pečenke naredite sendviče, testenine od kosila pa porabite za solato, ki se v teh vročih dneh še posebej prileže.

3. Nakupujte zmerno

Postanite imuni na nakupovalne mrzlice. Ne kupujte stvari, ki jih v resnici ne potrebujete. Bodite pozorni, saj so se cenovne razlike med istovrstnimi izdelki v zadnjih letih sicer res zmanjšale, vendar so lahko še vedno velike. Pred nakupom vsekakor preverite cene ostalih blagovnih znamk.

 | Avtor: Telemach Telemach
4. Izkoristite akcije

Kar boste danes plačali po polni ceni, lahko jutri kupite ugodneje v akciji. Spremljajte ponudbo na trgu in pametno porabite svoj denar. V teh poletnih dneh vam bo družinski proračun hvaležen, če boste izkoristili veliko akcijo Telemacha, ki je s svojo vizijo in storitvami prepričal že več kot 500.000 mobilnih uporabnikov. Ob tej zavidljivi prelomnici so pri Telemachu poskrbeli za dvig temperature in cene oklestili na pol!

 | Avtor: Telemach Telemach
Občutno boste prihranili vsi, ki boste do konca avgusta sklenili novo naročniško razmerje za najbolj prodajano mobilno telefonijo VEČ ali fiksne pakete trojčkov. Kako prepoloviti svoje mesečne stroške, si oglejte tukaj.