Uporabno
1926 ogledov

Preskočite zid sedanjosti: napišite sporočilo za naslednje generacije!

Volvo Volvo
Ljudje se vedno bolj zavedamo, da naše delovanje zelo vpliva na to, kako bo svet videti v prihodnosti. Narava nam z vsakim z vsakim letom to izraža vse glasneje in jasneje – zaradi nepremišljenega in vase zazrtega razvoja, ki se ne ozira na stranske učinke, se po vsej zemeljski obli odpirajo vse številnejše in vedno manj ozdravljive rane.

Zato danes želi marsikatera blagovna znamka prispevati k temu, da se negativen tok razvoja ustavi. Seveda so v ozadju te želje pretežno pragmatični razlogi – da se proizvajalci prikupijo vse bolj okoljsko osveščenim strankam – a pri nekaterih vendarle ne gre samo za to. Med znamkami, ki presegajo golo pragmatičnost, je tudi Volvo, legendarni proizvajalec vozil, pri katerem je vrednota okoljevarstva že od samega začetka vcepljena v sam DNK znamke.  

1/6
Žiga Intihar

Volvo se zavezuje trajnosti, a ohranja udobje

Kot se spodobi za izdelovalca, ki je v svet avtomobilske varnosti vnesel številne revolucionarne novosti, se Volvo tudi trajnosti in misije 'reševanja sveta' loteva tako, da premika meje: z zelo ambicioznim načrtom, da bo do leta 2025 za vsak svoj proizvedeni avto skozi proces izbire dobaviteljev, materialov, izdelave, uporabe in reciklaže zmanjšal ogljični odtis za 40 odstotkov v primerjavi z letom 2018, do 2030 pa izdeloval samo ogljično nevtralna vozila. Ob tem načrtu je Volvo prvi velik korak v elektrificirano prihodnost že naredil – danes so tako na voznikom na voljo okolju prijazni priključni hibridi linije Volvo Recharge, ki na krajših poteh omogočajo vožnjo brez emisij, na daljših pa omogočajo zelo varčno vožnjo.

Volvo pa skozi svoj pristop in vozila svetu, ki je globoko vsidran v vrednoto udobja, prinaša še eno pomembno sporočilo: ob pravem delovanju je čisto mogoče doseči vse skupaj – torej da se ob vse bolj intenzivni skrbi za naravo udobju in lepoti sploh ne odrečemo.

Volvo | Avtor: Žiga Intihar Žiga Intihar

Ob Jasna Chalet Resortu spoznajte vozila Recharge

In prav to – harmonično in neškodljivo združitev lepote, pristne narave in udobja v Sloveniji lepo združuje idilično okolje jezera Jasna v bližini Kranjske Gore, v katerem pri Volvu v sodelovanju z Jasna Chalet Resortom obiskovalcem skozi poletje in jesen predstavljajo elektrificirana vozila linije Recharge, nudijo testne vožnje in organizirajo zanimive dogodke. Tako vsakogar, ki obišče čudovito kranjskogorsko naravo, vabijo, da se boljši prihodnosti priključi skupaj z njimi. 

Bakrena kapsula, zakopana za 100 let

Ob dogodkih in preizkušanju svojih okolju prijaznih vozil pa želijo pri Volvu storiti še nekaj več od tega: prihodnjemu času želijo predati sporočilo. Ljudem, ki živimo danes, sveta prihodnosti žal ne bo dano videti, a vseeno lahko stopimo v stik s prihodnjimi generaciji – tako da jim povemo, kakšna so bila naša upanja in kako smo gledali naprej. In prav to so se odločili storiti pri Volvu. Srečevanja v okolju Jasna Chalet Resorta, ki se dogajajo sedaj, bodo zaokrožili s posebnim dejanjem: novembra bodo ob jezeru Jasna zasadili drevesa, ki simbolizirajo enost življenja, rast in preporod, pod eno od njih pa zakopali bakreno kapsulo z sporočili za naslednje generacije. Ta bo v zemlji zakopana dolgih 100 let, nato pa jo bodo zanamci odprli in si prebrali, kaj smo jim o našem času, upih in strahovih ter željah za prihodnost imeli povedati.

Volvo | Avtor: Žiga Intihar Žiga Intihar

Zanamcem povejte o svojem upanju

Zato vas pri Volvu prijazno vabijo, da sporočilo za prihodnost prispevate tudi vi. V nekaj ste lahko prepričani: ljudem, ki bodo na našem planetu živeli čez okroglo stoletje, bo vaše besede zagotovo zelo zanimivo prebrati.

Torej vabljeni v akcijo – kliknite na spodnjo povezavo, prispevajte svoje misli in preskočite zidove časa!

Oddajte svoje sporočilo.