Uporabno
6514 ogledov

Preverite, brez česa si Nika Zorjan ne predstavlja dneva!

Nika Zorjan, Huawei Huawei
Nika Zorjan je zagotovo ena najbolj uspešnih slovenskih pevk. Kljub njeni mladosti ima za sabo že dolgo in bogato glasbeno kariero, v kateri so se zvrstile številne uspešnice in nastopi na velikih glasbenih tekmovanjih, vedno bolj priljubljena pa je tudi na tujih glasbenih odrih.

Nika je nedavno postala tudi eden od glavnih obrazov znamke Huawei v Evropi in se udeležila predstavitve najnovejšega pametnega telefona Huawei nova 9 na Dunaju, ob tej priložnosti pa smo z njo poklepetali o tem, kako poteka njen tipičen dan in kako ji ob strani stojijo sodobni tehnološki pripomočki.

"Že kar takoj lahko povem, da sem zelo navezana na svojo družino. Pravzaprav obe svoji družini. Sem namreč takšna srečnica, da imam kar dve zavetji. Svoje starše in sestro ter glasbeno družino, ki me na čelu s producentom Raayjem podpira, motivira in inspirira pri ustvarjanju. Zato mi je zelo pomembno, da sem z vsemi v stiku vsak dan, saj mi ta bližina veliko pomeni. Ker pa ne moremo biti ves čas skupaj, sem hvaležna, da mi tehnologija to omogoča. Tu imam predvsem v mislih pogovorne aplikacije, kot so WhatsApp, Viber in Messenger, ki so zame nepogrešljive, saj si prek njih pišemo in pošiljamo slike, pa tudi vidimo se na video klicih," uvodoma razloži Nika.

Nika Zorjan, Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Nika je sicer zrasla ob glasbi, saj sta bila glasbenika že njen dedek in oče, po glasbenih stopinjah pa ji sledi tudi njena mlajša sestra Eva. Nika pravi, da je zelo navezana nanje in da jih zelo pogreša, ko se ne vidijo, zdaj, ko veliko časa preživi v Ljubljani, še toliko bolj.

Seveda pa prek družbenih omrežij ves čas ostaja povezana tudi s svojimi oboževalci. Družbena omrežja so Niki zelo blizu in jih zelo rada uporablja. Še posebej Instagram, Facebook in TikTok. "Na svojem novem telefonu Huawei nova 9 še raje, saj ima velik zaslon s kristalno čisto sliko," navdušeno pove Nika. "Iskreno, zelo rada delim utrinke iz svojega življenja, najbolj na Instagramu, medtem ko Facebook uporabljam za pregled dogajanja med prijatelji in konec koncev tudi v svetu. TikTok? Na TikToku se pa rada malce pošalim! (smeh) Tu se tudi sama najbolj nasmejim, saj je na TikToku resnično veliko zabavnih vsebin."

Nika Zorjan, Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Nika priznava, da je telefon prva stvar, ki jo zjutraj prime v roke. "Že zato, da izklopim budilko," smeje pove Nika in dodaja: "Pa tudi zvečer, ko moram nastaviti budilko, je telefon tisti, ki me pospremi v spanec." Njeni dnevi so običajno zelo zasedeni, saj ves čas ustvarja, nastopa ali išče inspiracijo. Tudi sestankuje veliko s svojo ekipo. Zato, kot pravi, ji je ključen koledar na telefonu, v katerem ima zabeležene vse aktivnosti, da kakšne pomotoma ne pozabi. Za vsak slučaj pa vedno s sabo v torbici nosi še običajno beležko: "Nikoli namreč ne veš, kdaj boš ostal brez baterije, zato sem vedno pripravljena tudi analogno. Ampak moram priznati, da me baterija na mojem novem telefonu Huawei nova 9 še nikoli ni pustila na cedilu. Celo nasprotno. Prav pozitivno me je presenetila s svojo vzdržljivostjo in še bolj hitrostjo polnjenja. En, dva, tri je na 100 odstotkih."

6 najljubših aplikacij Nike Zorjan
  • Instagram: "Zagotovo najbolj pogosto objavljam na Instagramu, predvsem storyje v katerih delim utrinke svojega dneva."
  • Facebook: "Prek Facebooka redno spremljam življenja svojih prijateljev in dogajanje v svetu."
  • TikTok: "Na TikToku je ogromno smešnih vsebin, ki jih rada pogledam. Vsake toliko pa objavim še kakšno svojo."
  • WhatsApp: "S pogovornimi aplikacijami sem vsak dan v stiku s svojo družino, ki jo zelo pogrešam, kadar se ne vidimo."
  • YouTube: "Glasba je moje življenje. Ne le moja, ampak tudi od drugih izvajalcev, ki si jih redno vrtim prek YouTuba. Trenutno me na primer zelo navdihuje country."
  • Netflix: "Zvečer in ob koncih tedna rada pogledam kakšno mistično serijo ali film."

Nika Zorjan, Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Po jutranjem obredu se Nika običajno opravi po svojih obveznostih, utrinke svojega dneva pa rada deli tudi s svojimi sledilci prek storyjev na Instagramu. Velikokrat boste v njih opazili tudi njeno prikupno psičko Lili, s katero zelo rada preživlja svoj čas. Če Niki pozno popoldan ostane še kaj prostega časa, si Nika rada privošči še vadbo v fitnesu, ki jo redno spremlja prek aplikacije Huawei Zdravje. Ideje za vaje pa najde prek različnih aplikacij, med drugim ji je zelo všeč Home Workout, ki jo je našla v trgovini AppGallery. Ko se dan umiri, zvečer rada bere knjige ob poslušanju glasbe prek YouTuba ali gleda serije in filme na Netflixu. Pravi, da ima najraje bolj temačne in mistične vsebine, všeč pa ji je, da je njen nov telefon tako velik, da ga na poti včasih uporabi kar v vlogi televizije. Na ta način si najlažje odpočije misli in nabere novih moči za naslednji dan.

Kako namestiti priljubljene aplikacije na telefone Huawei?

Trenutno obstaja kar nekaj dvomov o tem, da je mogoče tudi na telefonih Huawei uporabljati najbolj priljubljene aplikacije, kot so Facebook, Instagram, Viber, Gmail, YouTube. Vendar so ti dvomi popolnoma neutemeljeni in neupravičeni. Tudi na najnovejših Huaweievih telefonih, kot je nova 9, je mogoče koristiti vse navedene in še številne druge storitve.

AppGallery: Ena od treh največjih trgovin je bogato založena z aplikacijami in vsak dan še dodatno širi svojo ponudbo. Aplikacije so pregledno kategorizirane po različnih kategorijah za lažje iskanje, prav tako ima vdelan iskalnik in sezname najbolj priljubljenih med uporabniki. Če želene aplikacije v trgovini ne najdete pa lahko oddate željo, da se jo v bodoče v trgovino uvrsti.

Iskalnik Petal: Gre za univerzalni iskalnik različnih vsebin, od novic do aplikacij, ki ga lahko uporabite, če v trgovini AppGallery določene aplikacije ne najdete. Z njim boste prečesali tudi druge vire in si na zelo enostaven način z enim klikom namestili aplikacijo na svoj telefon.