Uporabno
1177 ogledov

Pripravljeni na vse

Otrok poškodba Profimedia
Rehabilitacija otroka po poškodbi ali hudi bolezni ni le telesna. Upoštevati je treba tudi njegovo psihološko stanje, zdravljenje potencialnih travm in pomoč pri šolskem delu, ki ga starši pogosto ne zmorejo. Merkur zavarovalnica je pomislila tudi na to in v svoje zavarovanje Merkur Otroci vključila pakete, ki pokrivajo inštrukcije, psihološko pomoč in še marsikaj drugega.

Vsi vemo, da se lahko tako nam kot našim otrokom marsikaj zgodi. Nesreča žal nikoli ne počiva in kaj hitro se zgodi, da se ravno nam pripeti kaj neprijetnega. Skoraj vsak ima nezgodno zavarovanje, ki poskrbi za našo fizično zdravje. Kaj pa naše duševno zdravje?

Rehabilitacija po poškodbi ni le fizična

Če se je vaš otrok poškodoval in zbolel, to zanj in za vas ne predstavlja stresa le dokler poškodba ni površinsko pozdravljena. Marsikdaj je po poškodbi ali pa hujši bolezni potrebna tudi rehabilitacija. Prav tako odsotnost od pouka zaradi poškodbe in rehabilitacije, za otroka predstavlja stres, saj je pogosto težko nadoknaditi zamujeno snov. Prav tako lahko zaradi poškodbe, še posebno, če je rehabilitacija daljša in zahtevnejša, otrok postane žrtev medvrstniškega nasilja.

Pri Merkur Zavarovalnica se zavedajo, da okrevanje po nesreči, poškodbi ali hujši bolezni ni enoplastno. Zato se v svojih paketih zavarovanj Merkur Otroci posvečajo tako njihovi fizični kot tudi psihični rehabilitaciji.

Zavarovalni paketi Merkur Otroci so namenjeni otrokom in mladostnikom do 18. leta starosti. Paketi vključujejo kritja v primerih hudih bolezni in poškodb, poleg tega pa imajo še dodatna kritja, ki krijejo vse od poškodb stalnih zob, izgube dokumentov, šolskih inštrukcij in psihološke pomoči.

Otrok poškodba | Avtor: Profimedia Profimedia

Naj bo vaš otrok po nezgodi ponovno brezskrben

Daljša odsotnost zaradi poškodbe ali bolezni je za otroka težka tako fizično kot tudi psihično. Veliko težavo predstavlja izostanek od pouka, ki ga je težko nadoknaditi. Paketa B in C Merkur Otroci, zaradi tega vključujeta tudi možnost povračila stroška inštrukcij.

Paket C zavarovanja Merkur Otroci vključuje tudi psihološko pomoč, v primeru, da vaš otrok zaradi nezgode potrebuje strokovno psihološko pomoč.

Pri Merkur Zavarovalnica vam bodo povrnili stroške ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije, če ju bo vaš otrok potreboval po nezgodi.

medvrstniško nasilje | Avtor: Profimedia Fotografija je simbolična. Profimedia

V primeru, da je bil vaš otrok žrtev nasilja s strani nekoga, ki ni njegov družinski član, je prav tako upravičen do odškodnine v višini 200 do 500€. Višina zavarovalne vsote je odvisna od letne premije, torej od izbranega zavarovalnega paketa.

Paket C zavarovanja Merkur Otrok vsebuje tudi povrnitev stroškov nadomestila osebnih dokumentov, ki so bili uničeni ali izgubljeni zaradi nezgode. Tako vam bo prihranjena še ena skrb in strošek.

Pogosto po nezgodi naših otrok poskrbimo za njihovo fizično okrevanje, na psihičnega pa pozabimo. Omogočimo jim, da hudo bolezen ali poškodbo prebrodijo z vso strokovno podporo, ki jo potrebujejo, ne da bi vas pri tem skrbelo, kakšen strošek bo to za vas predstavljalo. Izberite enega od paketov zavarovanja Merkur Otroci in bodite brez skrbi za dobrobit vašega največjega zaklada.