Uporabno
97 ogledov

Projekt “JYSK zgodba za lahko noč” dviguje kakovost bivanja v letoviščih za otroke in mladino

JYSK Jysk
Ob "JYSK zgodbi za lahko noč" bo na tisoče otok in mladostnikov lažje zaspalo v letoviščih po Sloveniji.

Na današnji tiskovni konferenci je JYSK predstavil nov družbeno odgovoren projekt “JYSK zgodba za lahko noč”, katerega cilj je opremiti sedem slovenskih letovišč, ki so v lasti in upravljanju članic Zveze prijateljev mladine Slovenije, z izdelki za spanje. Prvo donacijo so opravili v Domu Miloša Zidanška Zveze prijateljev mladine Maribor, kamor je bilo dostavljenih 70 vzmetnic vrhunske kakovosti.

Partner projekta je znana nevladna, prostovoljna in neprofitna organizacija Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki družinam že desetletja omogoča ugodne poletne in zimske počitnice v letoviščih po vsej Sloveniji.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

JYSK je podjetje, ki daje velik poudarek trajnostnemu razvoju, tako globalno kot lokalno, in to je naš način razmišljanja. Skrb za družino, okolje in spodbujanje zdravega življenjskega sloga v obliki preprečevanja in aktivnosti, so strateško opredeljena področja znotraj katerih JYSK deluje na lokalni ravni. Konkretno ta projekt “JYSK zgodba za lahko noč” se posebej osredotoča na otroke in mladino, kar nas še posebej veseli. Ker pa je JYSK strokovnjak za kulturo spanja menimo, da je to odličen predpogoj za dolgoročno sodelovanje”, je povedala Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSKa.

Zakaj se je projekt začel z donacijo Domu Miloša Zidanška, je pojasnil Ivan Protega, Retail Manager za Slovenijo in Srbijo v JYSKu: “Sinergija in skrb za lokalno skupnost je naš način poslovanja. Zato s posebnim navdušenjem razvijamo družbeno odgovorne projekte, še posebej pa nas veselijo tisti v katere so vključeni otroci in so dolgoročni. Prijetno in veselo bivanje v letoviščih si zapomnimo in tako ustvarjamo spomine za vse življenje, naša ideja projekta “JYSK zgodba za lahko noč” pa omogoča prav to. Sodelovanje z organizacijo Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki s svojim delovanjem že desetletja dviguje kakovost življenja otrok, mladostnikov in družin, nam pomaga odkrivati resnične potrebe, tako da lahko donirane izdelke usmerimo na področja, kjer so najbolj potrebni.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

Organizacija, katere cilj je izboljšanje kakovosti življenja

Zveza prijateljev mladine Slovenije je v raziskavi ocenila, da v Sloveniji ostane v času šolskih počitnic doma kar polovica otrok in ravno zato menijo, da je potreba po organiziranih počitnicah vse večja. Organizacija s svojimi programi zajame tudi otroke, katerih starši nimajo možnosti, da bi otroke odpeljali na letne/zimske počitnice — zaradi časovnih ali finančnih omejitev, posebej pa si prizadevajo, da bi omogočili letne in zimske počitnice otrokom iz socialno ogroženih družin in otrokom s posebnimi potrebami, ki imajo v otroških letoviščih Zveze brezplačno bivanje.

Kako bodo donacije v sklopu projekta “JYSK zgodba za lahko noč” izboljšala kvaliteto počitnic uporabnikov letovišča je pojasnila Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS: “Letovišča so v lasti/upravljanju naših članic. Vse so nevladne organizacije, ki nimajo posebnih sredstev za novo opremo. Po drugi strani smo zelo veseli, če se donator odloči in donira material, ki je nujno potreben za normalno življenje otrok. Kakovosten spanec je zelo pomemben za razvoj otrok in mladih, tudi pri preživljanju prostega časa. Veseli smo, da ste izbrali našo organizacijo za tako plemenit projekt, ki ste ga primerno poimenovali. V imenu vseh otrok in mladih se zahvaljujemo podjetju JYSK.”

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

Dom Miloša Zidanška na Pohorju — dom Zveze prijateljev mladega Maribor, ki je prejel prvo donacijo

"Želimo si, da bi dom obiskalo letno več kot 6.000 otrok, starih od 6 do 17 let. V domu določenih kosov pohištva in izdelkov za spanje nismo zamenjali od odprtja leta 1988. Dom ima 16 sob s 70 ležišči na katerih so več deset let stari izdelki za spanje," je povedala Nina Babič, predsednica Zveze prijateljev mladine Maribor.

Ker JYSK verjame, da se počitnice začnejo z dobrim spanjem, so vse postelje opremili z novimi visokokakovostnimi vzmetnicami, ki bodo otrokom omogočile miren spanec in moč za vse dejavnosti ter ustvarjanje čudovitih spominov.

“JYSK zgodba za lahko noč” je eden od projektov, s katerimi danska maloprodajna veriga dokazuje, da je aktiven deležnik skupnosti, v kateri posluje in nenehno razvija projekte, s ciljem dviga kakovosti življenja.