Uporabno
2765 ogledov

Projekt #tukajzate: iskalci zaposlitve do nižjih cen različnih storitev

Bob Bob
Zaradi epidemije novega koronavirusa tudi v Sloveniji beležimo rast brezposelnosti. Trenutno je pri Zavodu RS za zaposlovanje registriranih več kot 91 tisoč iskalcev zaposlitve, ki morajo, kljub izpadu osebnega dohodka, poskrbeti za plačilo tekočih stroškov. Da bi vsaj malo finančno razbremenili aktivne iskalce zaposlitve, so partnerji projekta #tukajzate – bob, WIZ in Kompetenca – pripravili popuste na izbrane storitve, ki jih je mogoče izkoristiti do 31. marca s priloženim potrdilom o prijavi na Zavodu RS za zaposlovanje, ki ni starejše od 30 dni.

Bob z nižjimi cenami naročniških paketov

V obdobju iskanja zaposlitve je izjemno pomembno, da so kandidati vedno dosegljivi potencialnim delodajalcem in obenem aktivno spremljajo nove zaposlitvene priložnosti. To jim dandanes najbolje omogočajo mobilne storitve ter hitra in zanesljiva internetna povezava. Aktivni iskalci zaposlitve lahko tako za obdobje 6 mesecev na pogovornih naročniških paketih bob koristijo 60 % popusta na osnovno mesečno naročnino. Ponudbo lahko izkoristijo obstoječi in novi naročniki, ki jim bodo v obliki dobropisa povrnili tudi strošek nakupa kartice SIM. Ponudba velja za pakete bob 5ka, hit bob, drzni bob in magični bob. Brez vezave in brez skritih stroškov.

Podjetje Kompetenca brezplačno poskrbi za kompetence

Iskanje službe je za lahko naporno, pot do uspeha pa se začne z dobrim življenjepisom in motivacijskim pismom ter zaključi s prepričljivim nastopom na razgovoru. Dober prvi vtis na morebitnega bodočega delodajalca poveča možnosti za uspeh, zato morajo biti iskalci zaposlitve dobro pripravljeni na vse faze izbirnega postopka. Podjetje Kompetenca je tako v sklopu projekta #tukajzate za iskalce zaposlitve pripravila tri brezplačne delavnice na temo: "Iskanje dela v času COVID-19, Življenjepis in motivacijsko pismo ter Selekcijski postopki – kaj pričakovati?". Cilj delavnic je predstavitev novih informacij in veščin, ki bodo posameznikom pomagale pri iskanju zaposlitve in jih hkrati opremile z nepogrešljivimi znanji. Aktivnim iskalcem zaposlitve dodatno ponujajo 60% popust na individualna svetovanja, in sicer na karierno svetovanje, karierno svetovanje s psihološkimi testi in psihološko svetovanje. Celotna ponudba je dostopna tukaj.

WIZ z nižjo ceno avtomobilskega zavarovanja

Osebni avtomobil je nepogrešljivo prevozno sredstvo, a sklenitev avtomobilskega zavarovanja lahko marsikomu predstavlja visok strošek. WIZ se zaveda, da to še posebej velja za nezaposlene, zato jim v okviru projekta #tukajzate nudi možnost sklenitve avtomobilskega zavarovanja WIZ Avto s 30% popustom na WIZ avtomobilsko odgovornost. Celoten postopek sklenitve zavarovanja WIZ Avto je v zgolj nekaj minutah možno opraviti brezkontaktno preko spleta, na voljo pa je tudi pomoč za manj vešče uporabnike. Zavarovanje v okviru projekta #tukajzate je mogoče skleniti za lastno osebno vozilo, več o ponudbi pa najdete tukaj.

Potrebno je pridobiti potrdilo o statusu iskalca zaposlitve

Vsi aktivni iskalci zaposlitve, ki želijo koristiti ponudbe projekta #tukajzate, se lahko obrnejo na Zavod RS za zaposlovanje, ki jim bo izdal potrdilo o prijavi v evidenci brezposelnih. Potrdilo lahko brezposelni iskalci zaposlitve najenostavneje naročijo preko portala: "PoiščiDelo.si" in ga prejmejo v roku treh delovnih dni na naslov stalnega prebivališča.

Četudi sami niste iskalci zaposlitve, morda poznate nekoga, ki bi mu ponujene ugodnosti olajšale vsakdan, zato informacije o le teh delite s tistimi, ki jo potrebujejo.