Uporabno
2489 ogledov

Pustni pajaci, ki se jim ne boste mogli upreti

bal.si bal.si
Pisane maske, kostumi in krofi - še malo in pust bo tu, da z nami prežene dolgo zimo. Živali, super junaki in ostali risani liki so prva izbira vseh otrok in tistih, ki so mladi po srcu. Kljub temu, da vaši malčki še ne razumejo pomena tega praznika, jih lahko našemite v prikupne in mehke živalske pajace narejene iz naravnih materialov.

Stara tradicija, novi običaji

Pustni čas vsako leto praznujemo na drug datum, saj je odvisen od velike noči. Praznovanje pusta sega že v predkrščansko obdobje Rimljanov, ki so se našemili, da bi odgnali mrzle zimske dni. Verjetno ni treba poudarjati, da so pust včasih praznovali na bolj preprost način kot to počnemo danes. Otroci so se našemili v obleke svojih staršev ali drugih sorodnikov in si doma izdelali obrazne maske. Obhodi od hiše do hiše, niso bili namenjeni zbiranju dobrot ampak so bili preprosto širjenje dobre volje in veselja med ljudi. Že takrat je pustno rajanje spremljala kopica mastne, sladke in ocvrte hrane. Krofe, ki jih poznamo danes, so bili včasih brez marmeladnega polnila, ki ga med pustovanjem poznamo danes.

Danes kostumov ne izdelujemo več sami, temveč jih kupimo v trgovini. Ker pa je tudi to v času korone oteženo, jih je najlažje naročiti kar preko spleta. Od hiše do hiše hodijo samo še otroci, letos pa si bomo doma sami morali pričarati pustne karnevale. V spletni trgovini pustni kostumi BAL ponujajo širok izbor pustnih kostumov za male in velike otroke.

bal.si | Avtor: bal.si bal.si

Preproste maske so prava izbira

Otroci z radovednostjo spremljajo svet okoli sebe. Živali, ki jih gledajo v knjigah, risankah ali pa živalskem vrtu, jih vedno navdušujejo s svojo igrivostjo in mehkimi kožuščki. Posledično so ravno oblačila, s podobami teh prikupnih živalic prva izbira staršev in otrok, tako pri vsakodnevnih oblačilih kot tudi pri pustnih kostumih.

Pri izbiri pustnega kostuma za malčka do enega leta, je najbolj pomembno udobje in prikupen izgled. Živalski motivi so tako vedno dobra ideja za vaše najmlajše, ki ne zahteva veliko razmišljanja. Otroci že zgodaj prepoznavajo različne živali. Najboljši kostumi za malčke so taki, ki nimajo preveč dodatkov, ki bi ga ovirali pri ležanju, sedenju, plazenju ali hoji, zato so enodelni pajaci z motivom leva, račke, opice, pande ali pingvina popolna izbira.

bal.si | Avtor: bal.si bal.si

Kostumi iz naravnih materialov za vsakodnevno nošenje

Pajaci za malčke iz bal.si so popolna izbira ne le za pustni kostum ampak tudi za vsakdanje nošenje. Izdelani so iz naravnih materialov, kot sta 100% bombaž in flanel. Ti materiali so obstojni in trpežni, malčku pa omogočajo udobno premikanje. Pajaci so pogosta in enostavna izbira oblačil za otroke. Zadrga poskrbi za hitro oblačenje, naravni materiali pa zagotovijo občutek mehkobe in lahkotno premikanje.

Tako boste lahko pajace s prikupnimi motivi živalic podjetja bal.si uporabljali tako za pusta, kot tudi sicer, ko boste želeli popestriti vaš dan in dan vaših malčkov. Pajacki so tako udobni, da jih vaši malčki ne bodo želeli več sleči.

Pričarajte si pustno vzdušje vsak dan s prikupnimi živalskimi kostumi iz naravnih materialov bal.si. Polepšajte si zimsko vzdušje z malčki, oblečenimi v leve, račke, opice, pande ali pingvine. Na www.bal.si jih lahko do 31. 1. 2021 kupite s kodo ZURNAL15 s kar 15% popustom.. Popust velja na vse kostume tudi že znižane. Ne zamudite!