Uporabno
4872 ogledov

Razbijamo mite o robotskih sesalnikih: Kaj drži in kaj ne?

Rowenta X-plorer Serie 95 Rowenta
Dandanes številnim ženskam ob službi, vzgoji otrok, kuhanju, pranju ter drugih nujnih vsakodnevnih gospodinjskih opravilih zmanjkuje časa za tiste malo manj nujne stvari, kamor sodita tudi sesanje stanovanja in mokro brisanje tal. Če pa vas umazana tla vseeno spravljajo ob živce, je zagotovo najbolj elegantna rešitev robotski sesalnik, ki lahko prav vsak dan posesa in pobriše tla. Vaš dom bo tako nenehno čist, vi pa boste imeli več časa zase in za stvari, ki jih radi počnete.

37-letna mamica dveh otrok iz Ljubljane si je svoj prvi robotski sesalnik omislila pred petimi leti in vse od takrat starega sesalnika za ročno sesanje sploh ni prijela v roke. "Robotski sesalnik je nekaj najboljšega, kar sem si kdaj kupila. Dandanes so že tako dodelani in tako vrhunsko narejeni, da zares dobro počistijo, tudi po kotičkih stanovanja. In tudi čez prage ter ovire na tleh, kot so preproge, gredo lepo. Zaobidejo stole, noge od mize, večje otroške igrače, ki obležijo na tleh. Prav zares že pet let nisem sesala s sesalnikom za ročno sesanje, le na vsake toliko za tem, ko robotski sesalnik opravi svojo 'čarovnijo', še sama počistim po tleh s parnim čistilnikom, da dodatno zdrgnem najbolj trdovratne madeže na tleh in dodatno razkužim tla," je z nami delila svojo izkušnjo.

Zaradi epidemije smo več časa preživljali doma

V zadnjem letu in pol smo doma preživeli veliko več časa kot prej, ko se nismo spopadali z epidemijo covida-19. Posledično je bil dom veliko bolj na udaru, tudi ko gre za nered in umazanijo. Če ste prej, ko ste bili po osem ur v službi, otroci pa v vrtcu in šoli, morali sesati na nekaj dni, se je v tednih zaprtja države, ki smo jih družine v polni zasedbi preživljaje doma, to spremenilo. Sesanje je za mnoge postalo vsakodnevno opravilo.

Če pa vam pri vseh ostalih nujnih gospodinjskih opravilih, kot so pranje in likanje oblačil, kuhanje in pranje umazane posode, pospravljanje otroških igrač, prav sesanje hodi zelo narobe, je tukaj preprosta rešitev. Omislite si lahko robotski sesalnik.

Rowenta X-plorer Serie 95 | Avtor: Rowenta Rowenta

Miti o robotskih sesalnikih: Kaj je res in kaj ne?

Za vas smo preverili nekaj mitov, ki se še vedno držijo 'robotov' in zaradi katerih imajo nekateri še vedno zadržek, ko pride do tega, ali bi ga kupili ali ne.

MIT ŠT. 1: Robotski sesalnik ne sesa tako dobro kot človek.

NE DRŽI.

Dandanes so robotski sesalniki že tako dodelani, da zares dobro posesajo celoten dom, tudi prah in umazanijo po kotih sob. Vrh vsega pa nato tla še prebrišejo namesto vas in tako zagotovijo dodatno svežino.

Robotski sesalnik Rowenta X-plorer Serie 95 je vrhunska rešitev za čiščenje doma: pohvali se lahko z možnostjo čiščenja 4-v-1. Ima namreč dve stranski krtači za kote in težko dostopna mesta ter tri osrednje krtače za vse površine in potrebe – vključno z umazanijo hišnih ljubljenčkov. Ponaša se z motorjem BLDC za izredno sesanje in sistemom Aqua Power za mokro čiščenje.

Robotski sesalnik Rowenta X-plorer Serie 95 poskrbi torej za sesanje in mokro čiščenje hkrati, tako da počisti tudi mikro delce prahu, ki jih samo s sesanjem ni mogoče odstraniti.


Že res, da robotski sesalniki še ne morejo sesati stopnic in da še ne znajo sami umakniti večjih predmetov, kot so škatle igrač ali čevlji. A dejstvo je, da morate tudi pri ročnem sesanju to narediti sami. Vse ostalo pa je robotskemu sesalniku mala malice. Brez težav se zapelje čez nižje pragove in preproge, odlično gre tudi mimo nog stolov in mize.

Rowenta X-plorer Serie 95 | Avtor: Rowenta Rowenta

MIT ŠT. 2: Robotski sesalnik ni primeren za lastnike živali, ki puščajo dlako.

NE DRŽI.

Tudi prepričanje, da se živalske dlake zapletajo v metlice sesalnika in se posledično robot hitreje pokvari, ne drži. Prav tako ni res, da v primeru veliko odpadle dlake sesalnik slabše posesa. Pravzaprav je model Rowenta X-plorer Serie 95 prilagojen prav za vse potrebe lastnikov hišnih ljubljenčkov, saj turbo krtača ujame vso živalsko dlako in druge delce, mokra krpa pa odstrani tudi tiste bolj trdovratne madeže hišnih ljubljenčkov.

MIT ŠT. 3: Robotski sesalnik je precej glasen.

NE DRŽI.

Morda so bili prvi robotski sesalniki, ki so prišli na trg pred davnimi leti, resda malce bolj glasni, a zadnji modeli so tako dodelani, da so med čiščenjem povsem nemoteči. "Samodejno čiščenje še nikoli ni potekalo tako gladko, s pomočjo dodelane tehnologije proti hrupu pa je še prijetnejše in manj moteče za vso družino," zagotavljajo proizvajalci robotskih sesalnikov Rowenta.

Rowenta X-plorer Serie 95 | Avtor: Rowenta Rowenta

MIT ŠT. 4: Robota ne moremo usmeriti, kamor želimo.

DRŽI IN NE DRŽI.

Resda si robotski sesalnik naredi svojo pot, po kateri bo čistil prostor, a z osebnimi nastavitvami lahko robotski sesalnik Rowenta X-plorer Serie 95 do neke usmerjate tja, kamor vi želite. Določite lahko prepovedana območja, aktivirate pametno točkovno čiščenje, upravljate čiščenje po sobah in shranite do štiri stalne zemljevide. Še več: brezplačna aplikacija zagotavlja izjemno natančno navigacijo in personalizirano mapiranje prostorov z nadziranjem prek pametnega telefona in je združljiva z glasovnim asistentom (Google Assistant, Amazonova Alexa).

Tako robotski sesalnik Rowenta X-plorer Serie 95 zaradi izredno napredne tehnologije za izjemno natančno navigacijo, stalnim mapiranjem in osebnimi nastavitvami doseže vsak centimeter vašega doma. Poleg tega se robot Rowenta X-plorer Serie 95 ponaša z genialno tehnologijo za zaznavanje površin, zaradi katere samodejno prilagodi moč sesanja za optimalno učinkovitost na tepihih in preprogah.

Rowenta X-plorer Serie 95 | Avtor: Rowenta Rowenta

Kateri sesalnik v poplavi ponudbe izbrati?

Izbira robotskih sesalnikov je dandanes zares pestra. Katerega torej izbrati, da bo zadovoljil vse vaše potrebe?

Z izbiro robotskega sesalnika Rowenta X-plorer Serie 95 zagotovo ne boste zgrešili. Združuje izjemno tehnološko napreden dizajn in izredno učinkovito čiščenje, saj se med drugim ponaša z izjemno močnim motorjem BLDC z močjo sesanja do 12.000 Pa (za primerjavo: maksimalna moč motorja pri X-plorer Serie 20 je znašala 1.222 Pa) ter s sistemom Smart Aqua Force za mokro čiščenje. Dolgotrajna baterija pokrije do 220 kvadratnih metrov z enim samim polnjenjem, s funkcijo Charge@Go pa se robot samodejno vrne na polnilno postajo, da se pred novim čiščenjem napolni.

Zanemarljivo ni niti dejstvo, da so robotski sesalniki Rowenta oblikovani za enostavno popravilo in da so popravljivi kar 10 let. V tem času vam proizvajalec zagotavlja nizke stroške in hitro dostavo nadomestnih delov. Po vsem svetu pa imate na voljo kar 6500 servisnih centrov, kjer vam bodo v primeru kakršnekoli težave oziroma zagate priskočili na pomoč. Izberite torej robotski sesalnik Rowenta X-plorer Serie 95 in izberite brezkompromisno kakovost in brezhibno čist dom dan za dnem.