Uporabno
455 ogledov

Razkrivamo najcenejša in najdražja parkirna mesta

Easypark Easypark
Slovenci dnevno na svojih potovanjih v povprečju porabimo 43 evrov na osebo; v tujini 45 in v Sloveniji 38. Pogosto velik del stroškov za počitnice pomeni tudi parkiranje na turističnih destinacijah. Parkiranje v Dubrovniku ali Piranu, na primer, vas lahko na uro stane celo 5 evrov.

Kje je parkiranje najdražje?

Stroški parkiranja dopustnikom niso prijazni niti poleti. Prav astronomske so cene parkiranja v nekaterih svetovnih prestolnicah. Na vrhu je New York, kjer boste za uro parkiranja v garaži v središču odšteli 14,86 evra, sledita avstralski mesti Sydney z 11,65 evra na uro in Brisbane z 8,75 evra. Tudi parkiranje v evropskih prestolnicah vam lahko pošteno osuši denarnico. Za enourno parkiranje na ulici v središču Amsterdama boste plačali 6,22 evra, v Londonu 4,9 evra in v Parizu 3,25 evra. A tudi v Sloveniji vas lahko ponekod doletijo kar »svetovljanske« cene. V Piranu v ožjem delu mesta boste v poletni sezoni odšteli 5 evrov za vsako začetno uro.

Easypark | Avtor: Easypark Easypark

Slovenci v letu 2020 oblegamo predvsem domača turistična središča

Slovenci smo lani opravili 4,3 milijona zasebnih potovanj; 63 % v tujini in 37 % v Sloveniji. Največ potujemo na Hrvaško, sledijo Italija, Grčija, Egipt in Turčija. Zaradi epidemije koronavirusne bolezni 19 bodo za letos seveda ti podatki bistveno drugačni. Letošnje poletje Slovenci obiskujemo predvsem domače znamenitosti. Možnost uporabe vavčerjev je prispevala k skoraj polni zasedenosti nekaterih priljubljenih slovenskih turističnih središč. Še zmeraj najraje hodimo na Obalo, Bled in Bohinj, zmeraj več pa slovenski turisti vikende preživljamo tudi ob raziskovanju Brd, Krasa in Štajerske regije.

Pred odhodom na potep v infografiki preverite, kje boste najceneje parkirali

V 16 slovenskih občinah je možno plačilo na daljavo z brezplačno aplikacijo EasyPark

Ni pomembno, ali dopustujete doma ali v tujini, aplikacijo EasyPark je mogoče uporabiti skoraj po vsej Evropi . V Sloveniji lahko z njo parkirišče poiščete in plačate že v 20 občinah: Piran, Izola, Koper, Sezana, Komen, Tolmin, Kobarid, Bovec, Kranjska gora, Bled, Zelezniki, Skofja Loka, Trzic, Ig, Grosuplje, Novo Mesto, Velenje, Slovenj Gradec, Maribor in Ptuj.

Poleg Slovenije pa je Easy Park prisoten še v 14 evropskih državah, v več kot 1 800 mestih, med drugimi tudi v Avstriji, Italiji in na območju Balkana.

Plačilo po dejanski porabi

Aplikacija vas zanesljivo pripelje do izbranega parkirišča, na koncu pa boste vedno plačali natanko toliko, kolikor ste res parkirali. Torej le dejanske minute v zadnji uri! Sčasoma se bodo ti prihranki sešteli v vsoto, ki sploh ni zanemarljiva.

Easypark | Avtor: Easypark Easypark