Uporabno
139 ogledov

Razsvetlitev doma in okolice z zunanjimi LED reflektorji in senzorskimi lučmi

Trgovina Majer Trgovina Majer
Vemo, da je notranja razsvetljava vsakega objekta zelo pomembna, hkrati pa ne smemo pozabiti tudi na zunanjo razsvetljavo, saj le ta koristna iz več razlogov. S pomočjo zunanjih LED reflektorjev oziroma senzorskih luči si zagotovimo, da je zunanjost razsvetljena, ko na primer gremo od doma ali pa pridemo domov in tako brez težav vidimo, kje hodimo, najdemo ključ in ključavnico od vrat in podobno.

Hkrati tovrstne luči oziroma reflektorji predstavljajo tudi večjo varnost, saj se ob premikih naredi svetloba in lahko opazite, če se zunaj dogaja kaj neprijetnega. Konec koncev pa imajo zunanji LED reflektorji in senzorske luči tudi nekakšno estetsko vrednost, saj vaši okolici dodajo nek drugačen pridih, osvetlijo najlepše dele vaše okolice ali poskrbijo za kreativnejše urejeno okolico. Zunanja razsvetljava tako pride v poštev na vhodu, na vrtu, dvorišču, terasi in podobno.  

Trgovina Majer | Avtor: Trgovina Majer Trgovina Majer

Ponudba zunanjih LED reflektorjev in senzorskih luči je raznolika, tako da lahko najdete manjše in večje, klasične in bolj moderne LED reflektorje ali senzorske luči. Z izdelavo in prodajo različnih notranjih in zunanjih luči se ukvarjajo številna podjetja oziroma proizvajalci. Ko pride do izbire zunanjih LED reflektorjev in senzorskih luči je blagovna znamka Steinel gotovo ena izmed znamk, ki jo na tem področju morate preveriti. Zagotovo pa boste našli še kar nekaj drugih primernih blagovnih znamk tovrstnih artiklov.

Pa poglejmo različne stile in oblike zunanjih senzorskih luči in LED reflektorjev ter njihove lastnosti.

Zunanje senzorske luči

V ponudbi zunanjih senzorskih luči lahko najdete stenske, talne, stropne in stoječe luči. Odločitev, katera luč bi bila najbolj primerna za vas, je odvisna od tega, kaj si želite.

Trgovina Majer | Avtor: Trgovina Majer Trgovina Majer

  • Stropna zunanja luč je na primer tista, ki zaznava štiri smeri oziroma cel krog, v območju dva do osem metrov – odvisno od zmogljivosti in ima določeno višino pritrditve, na primer šest metrov. Pri nekaterih stropnih lučeh je pokrov svetilke tudi leča senzorja in zato senzor ni viden, kar je dobra lastnost v smislu same estetike.
  • Vrtna talna luč z infrardečim detektorjem gibanja osvetli lepote vaše okolice oziroma nepremičnine. Idealna je predvsem za osvetlitev dovoznih poti. Vgrajen infrardeč detektor gibanja, omogoča, da vam ni potrebno iskati stikala za luč.
  • Stoječa luč oziroma luč na stojalu je idealna za vrtove in terase, kjer se tudi družite. Na trgu lahko najdete takšno luč z enostavno nastavitvijo in možnostjo povezovanja z aplikacijo in Bluetoothom. Višina in material stojala je seveda odvisen od artikla, vendar pa lahko najdete visoka stojala iz trpežnega aluminija v antracitu, ohišje iz plastike, ki je odporna na uv žarke. Senzor takšnih luči lahko dosega pet metrov, nekatere luči imajo tudi možnost nastavitve stalne razsvetljave, kar pride prav ob druženjih.
  • Stenske luči so primerne predvsem za vhode v hiše in pročelje hiše. Če želite, si lahko zagotovite luči s polkrožnim zaznavanjem z dometom do 10 metrov in nastavljivim časom. Lahko celo kupite luč, ki ima vključeno hišno številko. Pomembno pa je, da si za takšne luči zagotovite material, ki nudi najboljšo zaščito pred nenamernimi poškodbami. Če so vam všeč okrogle oblike luči, bi vas razveselila novica, da lahko najdete takšno zunanjo luč s stikalom. V kolikor pa ste ljubitelj klasike, pa vam svetujemo, da poiščete klasično luč v obliki svetilke, ki ima kljub nekoliko bolj starinskemu oziroma tradicionalnemu videzu vse lastnosti vrhunske tehnologije in energetske učinkovitosti.

Zunanji LED reflektorji

Trgovina Majer | Avtor: Trgovina Majer Trgovina Majer

Tudi zunanji LED reflektorji na našem trgu so na voljo v oblikah, kot so senzorske luči. Torej, lahko jih uvrstite na tla, jih postavite ali pa jih pritrdite na dom. Nekateri LED reflektorji so idealni predvsem za osvetlitev večjih površin okoli doma oziroma stavbe. Drugi reflektorji pa so namenjeni razsvetljevanju najnujnejših površin. Zaznavni kot infrardečih senzorjev se zopet nekoliko razlikuje glede na tip reflektorja, prav tako tudi doseg. Na voljo so tudi dvojni reflektorji, kjer lahko ročno nastavite smer vsakega dela posebej.

Oba tipa zgoraj omenjenih zunanjih luči lahko jih najdete tudi v različnih barvah, večinoma v črni ali beli. Prav tako vse tovrstne luči odlikuje razpršenost svetlobe, funkcija nočne luči, varčnost energije, povezovanje z aplikacijami in podobno.

Če bi tudi vi radi poskrbeli, da je okolica vašega doma ustrezno razsvetljena, potem razmislite o tem, ali bi bile za vas bolj primerne senzorske luči ali vas morda zanimajo LED reflektorji. Najlažje in najbolj enostavno bo seveda, če boste prek spleta preverili različno ponudbo, se posvetovali s strokovnjaki in tako našli najbolj optimalno razsvetljavo za vas.